Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór tabletu do 2000zł.

Gość Dokanix1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam tabletu do 2000zł. Ma mi on służyć do filmów,fb i dla jakichś gierek ;) Fajnie by było żeby też miał duży (i dobry) ekran.

Opublikowano

Witam. Szukam tabletu do 2000zł. Ma mi on służyć do filmów,fb i dla jakichś gierek ;) Fajnie by było żeby też miał duży (i dobry) ekran.

Xperia Z3 tablet, Nexus 9.

#teams4bal

Opublikowano

Interesuje Cię Android czy iOS?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Interesuje Cię Android czy iOS?

Naprawdę dla mnie jest ważne tylko to, żeby był jak najlepszy. Może być jakakolwiek marka ;) 

Opublikowano

Co to jest ten pixel c? Jest dobry, albo może lepszy od nexusa 9? Nvidii za bardzo nie chcę bo nie zależy mi na gamingowym tablecie. A może iPad Air 2???

Opublikowano

Pixel C wziąłbym z samej chęci przetestowania nowet tegry. Możliwe, że to pierwsze urządzenie z tym procesorem.

"Google Pixel C

The Google Pixel C is the best Android tablet money can buy."

Nexus ma proporcje 4:3 więc bardziej do internetu, niż filmów. Shield jest ogólnie tabletem skierowanym pod multimedia. Na pewno lepszym niż nexus.

Co do ipada to się nie wypowiem, bo z apple posiadam tylko telefon i odtwarzacze muzyczne.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

A gdzie można kupić w Polsce te tablety Google? Bo w necie nie mogę nic znaleźć.

Opublikowano

Jak z USA nie chcesz(u mnie na Niemcy pokazuje, że wysyłka i tak za darmo) to spróbuj shielda, albo znajdź gdzieś tego iPada i przetestuj.

Pixel to generalnie tablet do użytku ogólnego, ale sam fakt x1 trochę kusi. Z podanych oprócz iPada(bo gówno o nim wiem :D) to shield definitywnie góruje pod względem multimediów.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Shield K1, fajny i niedrogi. Poszukałbym też jakiegoś iPada Air.

Opublikowano

Shield K1, fajny i niedrogi. Poszukałbym też jakiegoś iPada Air.

Jak z USA nie chcesz(u mnie na Niemcy pokazuje, że wysyłka i tak za darmo) to spróbuj shielda, albo znajdź gdzieś tego iPada i przetestuj.

Pixel to generalnie tablet do użytku ogólnego, ale sam fakt x1 trochę kusi. Z podanych oprócz iPada(bo gówno o nim wiem :D) to shield definitywnie góruje pod względem multimediów.

A tablety samsunga ??? Są fajne i dobre jak na tą cenę? Sam mam 4-letniego galaxy tab 2. Na początku był super, teraz muli, ale to chyba naturalne, co nie?

Opublikowano

Brat używa tab4, generalnie widzę to jako syf, ale do internetu i innych pierdół,  no sprawuje się dobrze. Czasem się przytnie, ale nie są to jakieś kryzysowe sytuacje(by resetować.

No a dlaczego uważasz że to jakiś syf? Nwm może nakładka? Albo wygląd?

PS: Nie jestem fanboyem jak coś ;) Tylko się pytam.

Opublikowano

No a dlaczego uważasz że to jakiś syf? Nwm może nakładka? Albo wygląd?

PS: Nie jestem fanboyem jak coś ;) Tylko się pytam.

Nie musisz być fanboyem. Samsunga ogólnie nie uważam za szajs. Akurat ten model, 300zł. No widać, że po prostu niska półka. Mimo wszystko do ogólnego użytku ujdzie.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Nexus jest wspierany przez google i to jest jego przewagą także, bo będzie dłużej wspierany, poza tym zapewne ma bogate wsparcie custom developerów, co moim zdaniem jest duzym plusem.

Ogólnie 2000zł dawać na tableta? To ja bym wziął już Lenovo Yoga. Jest to laptop od którego możesz odłączyć klawiaturę i masz tablet z dotykowym ekranem i windowsem 10. Bardzo fajne i wszechstronne urządzenie, bo możesz zawsze podłączyć pendrive, masz HDMI, żeby podłączyć pod telewizor do oglądania filmów. No i zawsze możesz zagra w jakąś gierkę i wgl ;)

Poza tym masz tam SSD, więc o wiele lepszy i szybszy dysk niż ten w normalnych tabletach.

Poza tym jest też Microsoft Surface, coś podobnego do Lenovo, ale od Microsoftu. 

Ogólnie Lenovo ma mój kuzyn i grał na tym w cs:go, a potem odłączał i chodził z nim jak z tabletem i pisał na ekranie z dziewczyną na facebooku.

A Microsoft Surface miałem okazję używać z nauczycielem przy projekcie, gdzie programowaliśmy inteligentną klasę i wyglądał też super. Bo możesz brać do szkoły i mieć i komputer, książkę i coś do zabawy zawsze.

Taki surface, czy yoga są lepsze bo: mają prawdziwe komputerowe procesory, więcej pamieci wewnętrzej, lepszy ram, a to wszystko możesz zmieniać np. dać większy dysk, więcej ramu. No i możesz zainstalować windows 7 (ale on słabo wspiera dotyk, więc radzę minimum windows 8+startisback (i masz menu start z windows 7)).

Tutaj przykładowy tablet:

http://allegro.pl/tablet-lenovo-yoga-2-1051l-lte-klawiatura-win10-i5940031650.html

http://allegro.pl/tablet-lenovo-yoga-2-10-1-klawiatura-bt-le-i5933796856.html

Tutaj masz tablet, na którym odważyłbym się odpalić jakieś gry nawet itp. :

http://allegro.pl/lenovo-yoga-11s-256gb-ssd-8gb-ram-i5-gwarancja-i5930994538.html

A tutaj odpowednik od Microsoft:

http://allegro.pl/ms-surface-pro-2-i5-4200u-10-6-4gb-128gb-w8-gw-kr-i5938111866.html

Tego możesz mieć już za kilak set złotych z nVidia Tegra 4 i Windows 8.1 (darmowy update do 10) i 64GB SSD.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nexus jest wspierany przez google i to jest jego przewagą także, bo będzie dłużej wspierany, poza tym zapewne ma bogate wsparcie custom developerów, co moim zdaniem jest duzym plusem.

Ogólnie 2000zł dawać na tableta? To ja bym wziął już Lenovo Yoga. Jest to laptop od którego możesz odłączyć klawiaturę i masz tablet z dotykowym ekranem i windowsem 10. Bardzo fajne i wszechstronne urządzenie, bo możesz zawsze podłączyć pendrive, masz HDMI, żeby podłączyć pod telewizor do oglądania filmów. No i zawsze możesz zagra w jakąś gierkę i wgl ;)

Poza tym masz tam SSD, więc o wiele lepszy i szybszy dysk niż ten w normalnych tabletach.

Poza tym jest też Microsoft Surface, coś podobnego do Lenovo, ale od Microsoftu. 

Ogólnie Lenovo ma mój kuzyn i grał na tym w cs:go, a potem odłączał i chodził z nim jak z tabletem i pisał na ekranie z dziewczyną na facebooku.

A Microsoft Surface miałem okazję używać z nauczycielem przy projekcie, gdzie programowaliśmy inteligentną klasę i wyglądał też super. Bo możesz brać do szkoły i mieć i komputer, książkę i coś do zabawy zawsze.

Taki surface, czy yoga są lepsze bo: mają prawdziwe komputerowe procesory, więcej pamieci wewnętrzej, lepszy ram, a to wszystko możesz zmieniać np. dać większy dysk, więcej ramu. No i możesz zainstalować windows 7 (ale on słabo wspiera dotyk, więc radzę minimum windows 8+startisback (i masz menu start z windows 7)).

Tutaj przykładowy tablet:

http://allegro.pl/tablet-lenovo-yoga-2-1051l-lte-klawiatura-win10-i5940031650.html

http://allegro.pl/tablet-lenovo-yoga-2-10-1-klawiatura-bt-le-i5933796856.html

Tutaj masz tablet, na którym odważyłbym się odpalić jakieś gry nawet itp. :

http://allegro.pl/lenovo-yoga-11s-256gb-ssd-8gb-ram-i5-gwarancja-i5930994538.html

A tutaj odpowednik od Microsoft:

http://allegro.pl/ms-surface-pro-2-i5-4200u-10-6-4gb-128gb-w8-gw-kr-i5938111866.html

Tego możesz mieć już za kilak set złotych z nVidia Tegra 4 i Windows 8.1 (darmowy update do 10) i 64GB SSD.

Nie zależy mi na tablecie do gier. Nie no może z nudów pogram sobie w piano tiles, subway, hearthstone itp. Głównie zależy mi na takim do portali społecznościowych, oglądania filmów czy przeglądania forów. (mpc xD) Ogólnie mam złe skojarzenia z M$, poza tym nie podoba mi się ich system. Obecnie chyba najbardziej mi się podoba iOS.

Opublikowano

Nie zależy mi na tablecie do gier. Nie no może z nudów pogram sobie w piano tiles, subway, hearthstone itp. Głównie zależy mi na takim do portali społecznościowych, oglądania filmów czy przeglądania forów. (mpc xD) Ogólnie mam złe skojarzenia z M$, poza tym nie podoba mi się ich system. Obecnie chyba najbardziej mi się podoba iOS.

Rozejrzyj się za jakimiś iPadami, które pasują do twoich wymagań (np iPad Mini 4):

http://www.apple.com/pl/ipad/

Opublikowano

Aż zaciekawiłeś mnie tymi tabletami i kupiłem sobie w piątek Lenovo Miix 2 10' 64GB 4x1.33GHz(Turbo 1.86GHz), 2GB Ram, 10 cali dotyk FullHD 1920x1200.

Wysłany został w poniedziałek, a we wtorek wracając ze szkoły odebrałem go od razu od kuriera. Po aktualizacji systemu (bo był tylko wgrany Windows 10), czekaniu na wgranie sterowników, paru poprawkach własnych w ustawieniach. No, działa super.

Sprzęt za 2 tysiące będzie lepszy, ale powiem ci, że to jest to moim zdaniem, bo masz 10 cali, doczepianą klawiaturę, prawdziwy system Windows, czyli programy z kompa możesz mieć i wszystko robić, grać jakieś gry może nawet.

Do 2 tysięcy możesz mieć praktycznie każde takie urządzenie, a trochę tego jest. Tutaj masz listę takich hybryd, którymi ja się zainteresowałem:

-Lenovo Miix 2

-Lenovo Miix 3

-Acer Aspire Switch 10

-ASUS Transformer Book T100TA

-Lenovo Yoga 2 (nie jest hybrydą)

#edit

Co do mojej oceny, to uważam, że taka hybryda jest najlepszym rozwiązaniem, jeżeli nie chcesz laptopa, a chcesz przeglądać neta i wgl. Dlaczego? Bo tutaj masz przeglądarkę z komputera, prawdziwy system komputerowy Windows i obsługę każdej strony, technologie etc. (Na tabletach ja często miałem problem z tym, że strona mi się w wersji na telefon wyświetlała, coś nie działało, bo brak flash playera, coś się rozjeżdżało).

~~Tak miałem iPada (iPad 2 32GB) i nie był idealny moim zdaniem, ale to moja ocena. Tak miałem i mam tablet w domu na androidzie i nie jest to to samo, nie jest to prawdziwa przeglądarka, nie wszystko działa tak super~~

A tutaj mogę to wszystko zrobić, po prostu pobieram program i tyle.

Jeszcze będę dzisiaj instalować League Of Legends i Photoshopa CC dla testów i zobaczymy, z czym to się je.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Świetnym tabletem jest Nvidia Shield K1.

Nie lepszym rozwiązaniem będzie np. taki nexus 9? Jest droższy, więc chyba musi być lepszy. 

Aż zaciekawiłeś mnie tymi tabletami i kupiłem sobie w piątek Lenovo Miix 2 10' 64GB 4x1.33GHz(Turbo 1.86GHz), 2GB Ram, 10 cali dotyk FullHD 1920x1200.

Wysłany został w poniedziałek, a we wtorek wracając ze szkoły odebrałem go od razu od kuriera. Po aktualizacji systemu (bo był tylko wgrany Windows 10), czekaniu na wgranie sterowników, paru poprawkach własnych w ustawieniach. No, działa super.

Sprzęt za 2 tysiące będzie lepszy, ale powiem ci, że to jest to moim zdaniem, bo masz 10 cali, doczepianą klawiaturę, prawdziwy system Windows, czyli programy z kompa możesz mieć i wszystko robić, grać jakieś gry może nawet.

Do 2 tysięcy możesz mieć praktycznie każde takie urządzenie, a trochę tego jest. Tutaj masz listę takich hybryd, którymi ja się zainteresowałem:

-Lenovo Miix 2

-Lenovo Miix 3

-Acer Aspire Switch 10

-ASUS Transformer Book T100TA

-Lenovo Yoga 2 (nie jest hybrydą)

#edit

Co do mojej oceny, to uważam, że taka hybryda jest najlepszym rozwiązaniem, jeżeli nie chcesz laptopa, a chcesz przeglądać neta i wgl. Dlaczego? Bo tutaj masz przeglądarkę z komputera, prawdziwy system komputerowy Windows i obsługę każdej strony, technologie etc. (Na tabletach ja często miałem problem z tym, że strona mi się w wersji na telefon wyświetlała, coś nie działało, bo brak flash playera, coś się rozjeżdżało).

~~Tak miałem iPada (iPad 2 32GB) i nie był idealny moim zdaniem, ale to moja ocena. Tak miałem i mam tablet w domu na androidzie i nie jest to to samo, nie jest to prawdziwa przeglądarka, nie wszystko działa tak super~~

A tutaj mogę to wszystko zrobić, po prostu pobieram program i tyle.

Jeszcze będę dzisiaj instalować League Of Legends i Photoshopa CC dla testów i zobaczymy, z czym to się je.

Można do tego podłączyć myszkę? Może to i by było dobrym rozwiązaniem, ale czy wydajność jest dobra? Znaczy nie będzie bardziej ścinało itp. niż taki iPad albo nexus 9?

Opublikowano

Nie lepszym rozwiązaniem będzie np. taki nexus 9? Jest droższy, więc chyba musi być lepszy. 

Można do tego podłączyć myszkę? Może to i by było dobrym rozwiązaniem, ale czy wydajność jest dobra? Znaczy nie będzie bardziej ścinało itp. niż taki iPad albo nexus 9?

Według mnie lepszy będzie Nexus 9 pod względem wsparcia - jest świeży, więc Google będzie się opiekowało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...