Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher error - E03008

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ER79ZyC.jpg

Coś jest też napisane o pliku Client.exe. Jak w niego wchodzę wyskakuje napis: Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna. Więcej szczegółów można znaleźć w dzienniku zdarzeń aplikacji....

Z góry bardzo dziękuję za pomoc ;)

Dla osoby, która mi pomoże najbardziej i ten sposób zadziała, mogę się odwdzięczyć limitem like'ów :D

Opublikowano

@Zarax

Jakiś inny sposób? xD Nie mogę go zainstalować bo znowu jakiś error się pokazuje. Próbowałem ten Microsoft Visual jakoś naprawić, ale bezskutecznie (chodziłem po różnych tutorialach)­

Opublikowano

@Luxorris

To jest jakieś jeb**** Na początku miałem 3 opcje. Uruchomić grę z pulpitu za pomocą ikonki "Blade and Soul" To mi działało, włączało się okno logowania. W tym oknie logowania jak doszło do 100% wyskakiwał mi error, gdzie podobno musiałem zainstalować Visual C++ 2005, który też mi się nie chciał zainstalować.

2 opcja: Uruchomić grę przez BnS\bin\Client.exe - wtedy mi wyskakiwał error

3 opcja: Wejść do innego folderu, NCWest, gdzie był Launcher 

Teraz mam coś takiego:

1 error jak próbuję uruchomić grę z folderu BnS\bin\Client.exe

J1D6eAY.jpg

2 error po zainstalowaniu tego launchera, który mi podałeś (też nie działał, ale mi przynajmniej działała ta ikonka, okno logowania) trochę pokombinowałem to mi teraz nawet i ta ikonka logowania nie wchodzi, tylko od razu error

uKtkCnM.jpg

Czyli inaczej mówiąc. Czego bym nie chciał włączyć to mnie wywala z errorem.

­

Opublikowano

@Luxorris

To jest jakieś jeb**** Na początku miałem 3 opcje. Uruchomić grę z pulpitu za pomocą ikonki "Blade and Soul" To mi działało, włączało się okno logowania. W tym oknie logowania jak doszło do 100% wyskakiwał mi error, gdzie podobno musiałem zainstalować Visual C++ 2005, który też mi się nie chciał zainstalować.

2 opcja: Uruchomić grę przez BnS\bin\Client.exe - wtedy mi wyskakiwał error

3 opcja: Wejść do innego folderu, NCWest, gdzie był Launcher 

Teraz mam coś takiego:

1 error jak próbuję uruchomić grę z folderu BnS\bin\Client.exe

J1D6eAY.jpg

2 error po zainstalowaniu tego launchera, który mi podałeś (też nie działał, ale mi przynajmniej działała ta ikonka, okno logowania) trochę pokombinowałem to mi teraz nawet i ta ikonka logowania nie wchodzi, tylko od razu error

uKtkCnM.jpg

Czyli inaczej mówiąc. Czego bym nie chciał włączyć to mnie wywala z errorem.

­

Utwórz skrót NC Launchera na pulpicie, następnie PPM -> Właściwości i element docelowy zmieniasz na:

C:\Program Files (x86)\NCWest\NCLauncher\NCLauncher.exe" /LauncherID:"NCWest" /CompanyID:"12" /GameID:''BnS''/LUpdateAddr:"updater.nclauncher.ncsoft.com

Tak to naprawiali w zamkniętych testach, nie wiem czy będzie działać.

没我爱

Opublikowano

Posiadam bład

E03008
 Który występował np w Aionie chodzi tutaj chyba o C++ 2005 konkretnie który musi być zainstalowany .. tyle się dowiedziałem ale 2005 nie mogę zainstalować to samo mam z 2015 jakieś errory śmieszne 2010 czy 2012 działa ale error występuje ciągle jakieś pomysły? Od 4 godzin czytam rozne fora ;/

http://zapodaj.net/eb008bfc65071.jpg.html
Taki error mam

Opublikowano

@Luxorris

Zanim postanowiłem usunąć i pobrać na spokojnie jeszcze raz ściągnąć (w końcu to godzinka myślałem, tak jak za pierwszym razem to teraz mi pokazuje od 20h do 4500h ;_ ;) to po kolejnych próbach pojawiło mi się okno logowania, aczkolwiek wróciłem do tego co było na samym początku:

u29Dk6a.jpg

1 - Okno logowania, uruchomione przez ikonkę "Blade and Soul" którą mam dzięki "BnS Lite Installer" czy jakoś tak

2 - Error w wyniku próby uruchomienia Launchera, jakiegokolwiek. Ten od Aion'a niezbyt się przydał

3 - Error w wyniku próby uruchomienia Client. exe / Przycisk "Play" w updaterze (patrz punkt 1) ale wtedy to jest error "E03008" a Visual C++ 2005 nie mogę pobrać.

// EDIT

Daje 100+ likeów za pomoc, jak uruchomię w końcu xD

Opublikowano

­@Strik3r.

Próbowałem tego wiele razy xD

@Luxorris

Kolejna porcja kombinowania, jedna z nich, która dała niby jakieś zmiany, ale dalej nie działa gra:

Ten launcher od Aiona, który mi podałeś, jeszcze raz go zainstalowałem

Wyciągnąłem go z tego folderu gdzie się zainstalował

Wrzuciłem go do folderu tam gdzie jest gra, do Local\NCWest.... dalej mi pokazywał error

Utworzyłem skrót od niego na dysku

Zmieniłem element docelowy, pobawiłem się trochę nim

Jaki to dało efekt? Jak odpalam skrót launchera z pulpitu, nie mam errora, ale pojawia mi się okno logowania... a później i tak error E3008 :(

Opublikowano

Rób w kółko jak jest error to okey i od nowa i tak w kółko wkońcu przejdzie 10-15% i ściagnie dalej

22695116389755711104.gif

Opublikowano

E3008 to bład C++ też go mam i nie przejdzie nic dalej ... trzeba coś z tym zrobić bo on odpowiada za odpalenie gry jestem w stanie pobrać stage 2 ale nie mogę gry odpalić bo nie ma C++ 2005 ... i nie mogę go zainstalować

Opublikowano

Wrzuciłem BnS na starego laptopa, który do gier się nie nadaje, ale mimo tego chciałem spróbować: Co i jak. Nawet nie musiałem pobierać na nowo, robić update, tylko od razu odpalić i grać, C++ 2005 też był więc spoko... jednakże po minucie była kolejna niespodzianka <3 "Failed to connect to server (200)" próbowałem kilku rzeczy, ale nici z tego. Chyba nie jest mi dane grać w tą grę xD Tematu nie zamykam, jeśli ktoś znajdzie dobry sposób jak zainstalować Visual'a to niech piszę :D 

Opublikowano

@up

Jeśli mogłeś przez chwilę grać normalnie lub się zalogować to wszystko działa poprawnie.

Serwery zdaje się przestały teraz dychać (lub samo logowanie) więc się tym całym "Failed to connect to server.(200)" nie przejmuj.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jak widzisz wszystko działa na LAPKU który nie nadaje się gier a kolega ma problem z PC który się do tych gier pewnie nadaje ...
Problem jest z C++ 2005 który jest wymagany do gry u mnie też na 1 PC działa na drugim nie mogę tego zainstalować i mam ERROR E3008.... od 6 H szukam rozwiązania i nic ...

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...