Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nagrywać ze słabym sprzętem?

zikkik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie co można robić na youtube z nienajlepszym sprzętem? Ja wpadłem na pomysł by nagrywać gry Indie, udało by się to? A i przy okazji co można robić przed nagrywaniem by poczuć się bardziej luźniej? Ponieważ przed przygotowaniem do nagrywania mam taką zajawkę przywitanie co pieprzyć podczas odcinka itp. Ale kiedy dojdzie do nagrywania nagle z całej zajawki zostaje "yyyy" "eee". 

130112090110516685_f14_0.jpg

Opublikowano

Gierki ze słabymi wymaganiami, jak nie wiesz o czym gadać to może to po prostu nie jest dla Ciebie.

Opublikowano

Posiadałem ten sprzęt całkiem niedawno - pół roku temu. Zapewne jest to asus k54h albo x54h.

Ciężko na nim cokolwiek nagrać, karta nie jest najlepsza, dostawała zadyszki w klocach - średnio miewałem po 40fps na najwyższych w takiej grze jak Minecraft ;_; nie mówiąc już co działo się przy nagrywaniu camtasią tej gry - lagi, lagi, lagi i lagi

Zacznij może nagrywać jakieś poradniki - zauważyłem że coś takiego cieszy się ostatnio popularnością. Rok temu dodałem jakiś tam prosty, 40 sekundowy poradnik i ostatnio zyskał on troszku wyświetleń przy tych moich 70 subkach ;_;

Ewentualnie jakieś gry przeglądarkowe albo...

Jeżeli masz CS:GO to pozmieniaj ustawienia na minimalne, poodinstalowywuj te różne badziewia od asusa i próbuj nagrywać.

U mnie CS na jeszcze słabszej karcie i procku hula po 100/120 fps po odinstalowaniu tych różnych badziewi tym razem od lenovo.

Moja specyfikacja w skrócie: Intel Celeron N2840 @ 2.16 GhZ, 4GB ramu DDR3 (taktowania nie znam), Zintegrowana karta graficzna - IntelHD z współdzieloną pamięcią 128mb. Nie ukrywam że przy zmianie w CS na najwyższych karta i procuś dostają ostrej zadyszki... kończy się to 1 fps :D

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Proponuję gierki z lat 80 oraz 90. Ciekawym byłoby spojrzenie dzieciaka z dziś na to w co grałem jako dzieciak.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

> słaby sprzęt

> brak pomysłu na gry i odcinek

Po co w ogóle zaczynasz, skoro nie masz niczego wartościowego do przekazania?

Opublikowano

lagi, lagi, lagi i lagi

To trzeba było zamienić serwer. 

Termin „lag” jest często stosowany w odniesieniu do gier online w sytuacji, kiedy gra traci synchronizację z poleceniami sterującymi gracza, zwykle z powodu zbyt wolnego połączenia internetowego, mało wydajnego serwera lub przeciążonego zadaniami lokalnego komputera. Czasami powodem jest też zbyt długi czas dostępu głównie przy połączeniach w sieciach mobilnych starszych generacji.

Nie wiesz co mówić, nie wiesz w co grać - nie nagrywaj, bo nic wartościowego nie wnosisz i skończy się to rozczarowaniem dla ciebie. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...