Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO Card Game - poszukiwany programista, grafik i game designer!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

683761453147686974497.png

(logo słabo widoczne na tym skinie forum)

Witamy wszystkich użytkowników forum, z racji chęci stworzenia gry pod nazwą: "CS:GO Card Game" poszukujemy trzech osób, które byłyby w stanie zająć się produkcją tej gry!

Potrzebujemy dokładnie:

-programisty (gra tworzona we flash'u z użyciem actionscript)

-grafika

-game designera (większość aspektów gry już opracowana, ale z uwagi na brak pomysłów potrzebna nam takowa osoba)

W chwili obecnej nie jesteśmy w stanie zaoferować żadnych pieniędzy, po wydaniu gry uwzględnimy odpowiednio wkład w jej tworzenie i zostanie to odpowiednio nagrodzone!

Dodatkowo nie mogę przedstawić szerzej tej gry, choć sama nazwa wiele już mówi :) Pewne jest za to, że jest to fenomen w kategorii "minigier" (choć swoją budową przypominać będzie osobną produkcję) do CS'a!

W razie jakichkolwiek pytań dot. ogłoszenia - proszę posty niżej!

Osoby zainteresowane również proszone są o odpowiedź pod postem :]

Myślę, że znajdą się osoby chętne i już niedługo ruszymy!

Opublikowano

Oprócz tego, że zajmuję się wszelaką organizacją zespołu, również zajmuję się grafiką (poziom amator), dodatkowo dbam o sprawy z lekka "marketingowe", o których nie bardzo chcę mówić gdyż ma to związek bezpośrednio z systemem gry, a wolę, by jak najwięcej rzeczy zostało potwierdzonych gdy faktycznie będą gotowe :]

Opublikowano

dokończ zdanie

potrzebuję game designera do....

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Wymyślenie paru systemów m.in. główny system rozgrywki (a raczej jego udoskonalenie bo wstępny zarys już istnieje) czy udoskonalenie systemu kart - bardziej rzeczy związane z samą mechaniką gry niżeli jakieś fabuły czy questy.

Opublikowano

Poniekąd :) Z tym że oczywiście praca ta zostanie nagrodzona, a osoby współpracujące dostaną propozycję stałej "posady".

Chciałbym zaznaczyć również, że nie sam jeden tworzę ten projekt, także jak już coś to my :)

Opublikowano

Według mnie powinniście przedstawić co już macie zrobione do tej gry. Bo tak zaczynać od zera bez żadnego wynagrodzenia: cytując "W chwili obecnej nie jesteśmy w stanie zaoferować żadnych pieniędzy, po wydaniu gry uwzględnimy odpowiednio wkład w jej tworzenie i zostanie to odpowiednio nagrodzone!" to niezbyt mnie przekonuje i innych pewnie też. Bo takich tematów było sporo ( nie koniecznie na tym forum, ale na innych ) typu: mam super pomysł, nazwę i załogę, potrzebujemy jeszcze tego i tego i zrobimy grę, a potem podzielimy się zyskami ;). Najpierw radziłbym zrobić chociaż mały zarys tej gry na tyle ile umiejętności wam pozwalają. Jeżeli nie potraficie programować to chociaż przedstawcie jakieś rysunki jakby ta gra miała wyglądać. Może się troszkę "dowalam", ale według mnie załogę powinno się szukać jak na swoim koncie miałoby się już przynajmniej jedną grę i jakiś budżet na wynagrodzenie, a jeżeli tego nie ma to chociaż ta gra powinna być w połowie ukończona, na tyle ile wasze umiejętności pozwalają, a potem szukać pomocników, dzięki którym wspólnie dokończycie tę grę.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Grę opracowuję już od ponad miesiąca (na tyle ile mogę), szukam ludzi dlatego, że mój współpracownik nie jest w stanie zaprogramować gry z powodów aktualnego braku czasu - dlatego zdecydowaliśmy się na taki krok. Oczywiście sami dokładamy wszelkich starań, aby taka gra powstała, no ale tak jak napisałem, w chwili obecnej on nie ma czasu, dlatego potrzebujemy drugiego programistę :) Myślę, że jest to raczej ogłoszenie dla ludzi, którzy chcą coś ciekawego zrobić, w miłej ekipie, a później dopiero zbierać laury, niżeli inkasować miesięczną określoną stawkę - zapewne takich osób tu nie brakuje. Oczywiście zapewniamy serwery, itd. - tu chodzi tylko o kod, grafikę i pomysł :)

Opublikowano

To ja mam pomysł aby zrobić to tak aby było to makao w które gra się kartami z CSa. Albo żeby każda karta miała swoją siłę i niszczyła karty o mniejszej sile. Albo karty rozkładane są na planszy, która symuluje pole bitwy. Chyba już to mówiłem, ale pomysły są tanie, a często bezwartościowe. Jeśli nie określisz czego oczekujesz od projektanta, to wiele Ci nie pomoże, szczególnie, że jak już mówisz masz już pewny zarys gry. 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...