Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

vps/dedyk/technik info

xShejk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was do doświadczonych osób kilka pytań.
Od razu mówię wszystkim hejterom z góry dziękuję darujcie sobie.

A więc do rzeczy mam ochotę postawić własny serwer mt2 (po tym jak ostatnio nawalił pewien serwer na którym miałem admina).
I tu pytanie jaką maszynę wybrać na początek chciałbym chyba jakiś tani vps żeby uciągnął 100-150 graczy (czemu tyle ?) a no bo serwer byłby typem 4fun/pvp (oczywiście jakby serwer przewyższył moje oczekiwania dokupiłbym zasobów).
I tu kilka pytań:
1. Jaki serwer wybrać i ile miesięcznie by mnie kosztował (100-150 graczy)  (vps ogólnie będzie tańszy niż dedyk)
2. Czy znajdę lub tanio kupię wszystkie potrzebne pliki (wiem są np. pliki Terenzo ale i tak bedę dodawał coś swojego i edytował te które dostanę)
3. Ile ewentualnie kosztuje gotowa paczka 4fun/pvp (coś prostego) tak około ? 
4. Ile kosztuje technik żeby to wszystko poskładać, wystartować i żeby dodał coś ode mnie ? 
5. Reklama (tu już moja w tym głowa)

Będę bardzo wdzięczny jeśli uzyskam odpowiedzi na moje pytania.

Opublikowano

1. Cena to ok. 50 - 100zł/MC jeżeli ma to być mały serwer to możesz zakupić maszynę nawet z BlazingFast ale ogólnie nie polecam VPS od nich.

2. Znajdziesz na MPC tylko każde pliki mają chociażby kilka bugów z którymi będziesz musiał się uporać.

3. Myślę, że już coś nawet za 200zł kupisz.

4. Są osoby, które zrobią Ci to za darmo tzw. Amatorzy za rangę w grze tylko oraz osoby, które będą chciały wynagrodzenie pieniężne za swoją pracę. Musiałbyś się z nimi dogadać odnośnie ceny.

5. YouTube, Fora, Portale, TS'y jest masę sposób aby zareklamować serwer.

Opublikowano

1. Cena to ok. 50 - 100zł/MC jeżeli ma to być mały serwer to możesz zakupić maszynę nawet z BlazingFast ale ogólnie nie polecam VPS od nich.

2. Znajdziesz na MPC tylko każde pliki mają chociażby kilka bugów z którymi będziesz musiał się uporać.

3. Myślę, że już coś nawet za 200zł kupisz.

4. Są osoby, które zrobią Ci to za darmo tzw. Amatorzy za rangę w grze tylko oraz osoby, które będą chciały wynagrodzenie pieniężne za swoją pracę. Musiałbyś się z nimi dogadać odnośnie ceny.

5. YouTube, Fora, Portale, TS'y jest masę sposób aby zareklamować serwer.

Tak jak pan up napisał ;)

I jeżeli chodzi o pliczki 4fun/pvp to pisz do harnaś bo on miał server AgeOfMetin i pliki są to 100% 4fun/pvp :)

Jeżeli te owe pliki jeszcze ma :)

PandoraMT2[*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...