Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

P2W? Jaki serwer, klasa?

Unic3T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dopiero będę zaczynał grę i mam kilka pytań:

-Czy ta gra jest P2W ?

-Jaki serwer EU wybrać ?

-Jakie są klasy i którą się gra najłatwiej ?

-Ile musiałbym poświęcić czasu, aby osiągnąć cokolwiek w tej grze ?

-Czy warto grać ?

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Witam. Dopiero będę zaczynał grę i mam kilka pytań:

-Czy ta gra jest P2W ?

-Jaki serwer EU wybrać ?

-Jakie są klasy i którą się gra najłatwiej ?

-Ile musiałbym poświęcić czasu, aby osiągnąć cokolwiek w tej grze ?

-Czy warto grać ?

1. Gra nie jest P2W, nie musisz nic kupować w is, aby być lepszym, jedyne co jest naprawdę przydatne to premium, które nie ma jakiejś super wygórowanej ceny. 

2. Niby najwięcej polaków jest na Windrest, lecz tam są ogromne kolejki. Ja ze swoim klanem gramy na Wild Springs, więc tam zapraszam :)

3. Blade Master, Kung Fu Master, Assasin, Destroyer, Force Master, Summoner, Blade Dancer. Chyba na start polecałabym Ci zacząć grę blade masterem, jest to uniwersalna klasa, którą łatwo wysolować dungeony, szczególnie na wyższych poziomach.

4. Nie musisz poświęcać bardzo dużo czasu, możesz grać sobie po mału, jakieś osiągnięcia dopiero się zdobywa na max poziomie, głównie przez dochodzenie do diamonda w arenach pvp.

5. Dosyć długo czekałam na BnS, więc moja odpowiedź jest jedna. TAK, warto grać, ta gra spełniła moje wszystkie oczekiwania, które miałam!

Jeżeli masz więcej pytań możesz pisać na pw ;p

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Niby najwięcej polaków jest na Windrest, lecz tam są ogromne kolejki. Ja ze swoim klanem gramy na Wild Springs, więc tam zapraszam :)

Kolejki? Możesz coś więcej o typ napisać? Dużo graczy pomieści taki serwer?

Opublikowano

Kolejki? Możesz coś więcej o typ napisać? Dużo graczy pomieści taki serwer?

Już teraz są kolejki na Windrest a to dopiero próbka graczy, którzy zamierzają tam grać - Windrest to serwer który został wybrany przez większość społeczności i większych gildii z całej Europy. Nie wiadomo ile server mieści graczy NCsoft nie podał takiej informacji.

没我爱

Opublikowano

Trochę słabo ;/ Myślałem, że będzie 0 przewagi

No przewagi nie ma, nie wiem co ty tam wyczytałeś ale żaden z bonusów nie jest P2W.

没我爱

Opublikowano

Więc widzimy się jutro na Wild Springs :D

Do zobaczenia! :D 

No przewagi nie ma, nie wiem co ty tam wyczytałeś ale żaden z bonusów nie jest P2W.

Możliwe, że coś źle zrozumiał :D. Premium jedynie daje 10% więcej expa, pieniądze z mobków ,dostęp do szafy i parę innych dupereli, które nie powoduje żadnej przewagi nad innymi graczami. Expa i tak głównie wbijasz na questach.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

@Up

Rank 10 daje 150% więcej golda ;)

Gold nie załatwi ci zwycięstwa w PvP, a na PvP ta gra się opiera. Gold goldem, darmowy gracz będzie musiał się trochę nabiegać by go zarobić jednak to nie jest P2W.

没我爱

Opublikowano

Aby mieć rank 10 Vipa trzeba by było wydać około 300 funtów :), mało komu chciało by się wydawać takie pieniądze. Golda możesz również zarabiać sprzedając itemki. Dalej trzymam swoją obinię, że gra nie jest P2W.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Czyli jeśli ktoś wyda 300 funtów, to oznacza, że jeżeli dostaje taką przewagę, to i tak to nie będzie p2w?

Ty chyba nie rozumiesz pojęcia P2W. Po pierwsze ta gra nie polega na zdobywaniu jak największej ilości golda...a bazuje na walkach pvp. Po drugie golda dostajesz także z misji, na wyższych poziomach są już to konkretne sumy, masz możliwość sprzedawania lepszych itemków czy też rzeczy ważnych do craftingu, ja naprawdę nie wiem w czym Ty widzisz problem. Wciąż uważam, że nawet osoba z Vipem 10 nie miałaby wielkiej przewagi z osobą która nie ma premium...

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Czyli jeśli ktoś wyda 300 funtów, to oznacza, że jeżeli dostaje taką przewagę, to i tak to nie będzie p2w?

P2W masz wtedy, kiedy za wydawanie realnych pieniędzy zyskujesz ogromną przewagę, rzeczy ponad, które nie są dostępne dla innych i mają duży wpływ na rozgrywkę. Bonus do XP i Golda nie jest P2W, aczkolwiek daję to przewagę dość znaczną we wczesnej fazie gry(przy starcie)... w dalszej(end game - te okolice) coś takiego jak bonusowy XP, czy też Gold traci na znaczeniu, gdyż wtedy 1. Nie potrzebujesz XPa, 2. Golda zdobywasz nie z questów/mobków, a z dropienia wartościowych przedmiotów/rzeczy do craftingu itp. Można by mówić o P2W gdyby w IS za walutę kupowaną za realne pieniądze, dało się zakupić kostiumy, które np. zwiększały by nasze PŻ o powiedzmy 10%, obrażenia o ileś tam % itp. Wtedy jest to P2W, gdyż im więcej wydasz pieniędzy, tym większą przewagę zyskujesz na stałe.

Opublikowano

To mówicie, że na Windrest jutro będzie ciężko wbić? ;P

To może też zagram na Wild Springs ale mam nadzieję że polaków spotkam kilku bo zielony jestem jeśli chodzi o tą grę :D
Mam nadzieje że gra wciągnie na dłużej (grałem chwile u ruskich).
Mam pytanie tylko czy pvp będzie można zacząć już jakoś szybciej - na mniejszym lvlu lub z gorszym eq czy trzeba expić maxa i dopiero wtedy leci się w pvp? :)

Opublikowano

To może też zagram na Wild Springs ale mam nadzieję że polaków spotkam kilku bo zielony jestem jeśli chodzi o tą grę :D

Mam pytanie tylko czy pvp będzie można zacząć już jakoś szybciej - na mniejszym lvlu lub z gorszym eq czy trzeba expić maxa i dopiero wtedy leci się w pvp? :)

Możesz zaczynać PvP kiedy ci się podoba, jednak nie będziesz miał wszystkich skilli odblokowanych ale zawsze można się pobawić.

没我爱

Opublikowano

Jak chcesz się coś dowiedzieć, ja jutro będę zielonym z klanu tłumaczyła z paroma osobami co gdzie i jak, także jak masz ochotę możesz się dołączyć i się co nieco dowiedzieć o tej grze :D

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Jak chcesz się coś dowiedzieć, ja jutro będę zielonym z klanu tłumaczyła z paroma osobami co gdzie i jak, także jak masz ochotę możesz się dołączyć i się co nieco dowiedzieć o tej grze :D

pewnie że jestem chętny ;P

Na pw możesz wysłać gdzie i co :)

Opublikowano

Windrest juz jest zablokowany i jzu nie ma szans na nim zagrac?

Jest zablokowany od równej 6:00 xD Nie wiadomo, może zostanie poszerzony serwer, aczkolwiek to nic potwierdzonego z góry.

Btw. Jak ktoś chce warzywko do klanu/gildii/grupy(Wild Spring), czy co tam jest w tej grze, to może pisać PW. xD

Opublikowano

Mnie stać, aby wydać na grę 300 funtów, jednak co to za radocha wydać na grę i jechać na gotowcu ? Przekonaliście mnie do tej gry, @Ashaila to widzimy się na Wild Springs, mój nick taki jak na forum, chyba, że ktoś już zajął :D To mi trochę pomożesz, bo nie jestem jakoś bardzo obeznany   :)

@Edit

Założyłem teraz konto i klikając download nic się nie dzieje, a jakiś launcher ma się pobrać ? Pomoże ktoś ? :D

Wystarczył restart kompa ^^

Live a life you'll remember.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...