Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwis zablokował korzystanie z przeglądarki Tor. Można to obejść?

TuFAST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Tak jak w temacie.

Jest serwis który mogę przeglądać serwis za pomocą Tor'a ale nie mogę się już zalogować ponieważ jest komunikat iż ten adres IP jest zablokowany. Jest jakaś mozliwosc obejscia tego poprzez tor?

Opublikowano

Tak, wiem.

Niestety ta opcja nic nie daje. Ten serwis tez ma blokade przeciwko bramce proxy poniewaz wyskakuje powiadomienie o wielu przekierowaniach.

Jakies rady?

Opublikowano

Tylko, że mi zależy na bardzo dużej anonimowości którą daje chociażby TOR.

Vpn nie zapewni mi tego chyba aż tak, bo namierzyć mnie raczej nie bedzie problemu, gdyż i tak w logach maja moje ip. W Tor lacze sie przez kilka serverow i mam zapewnione niewykrywalnosc w 100%

Opublikowano

Tylko, że mi zależy na bardzo dużej anonimowości którą daje chociażby TOR.

Vpn nie zapewni mi tego chyba aż tak, bo namierzyć mnie raczej nie bedzie problemu, gdyż i tak w logach maja moje ip. W Tor lacze sie przez kilka serverow i mam zapewnione niewykrywalnosc w 100%

Nie przechowujemy logów z prostego powodu. Po co płacić za powierzchnię dyskową do ich trzymania? Po za tym nic nie stoi na przeszkodzie żebyś ZA vpn'em używał tora. 

Czyli coś w tym rodzaju: TWÓJ NET ----> TOR -----> VPN -----> STRONA

Inaczej tego nie ominiesz bo ten serwis właśnie ze względu na wysoką anonimowość nie zyczy sobie połączeń z tora. A gwarantuje ci że połączenie z naszego rosyjskiego serwera będzie porównywalnie bezpieczne. Rosja nie współpracuje z naszymi służbami. 

Opublikowano

Na jakich czacikach to się siedzi? xD

Zadaje pytania tylko w celu edukacyjnych, ciekawi mnie to i owo. Może kiedyś mi się przyda to w życiu :)

Nie przechowujemy logów z prostego powodu. Po co płacić za powierzchnię dyskową do ich trzymania? Po za tym nic nie stoi na przeszkodzie żebyś ZA vpn'em używał tora. 

Czyli coś w tym rodzaju: TWÓJ NET ----> TOR -----> VPN -----> STRONA

Inaczej tego nie ominiesz bo ten serwis właśnie ze względu na wysoką anonimowość nie zyczy sobie połączeń z tora. A gwarantuje ci że połączenie z naszego rosyjskiego serwera będzie porównywalnie bezpieczne. Rosja nie współpracuje z naszymi służbami. 

Moim zdaniem zbyt kolorowo to wygląda, ale pozostaje mi zaufać :) Być może zakupie ten vpn i obczaje, póki co to tyle. Dziękuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...