Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawa gra dla osoby o dużych wymaganiach

Anastair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z gory przepraszam za kolejny tego typu watek w pogaduszkach.

Nie mam juz w co grac w nudne wieczory, a chce to zmienic.

Na wstepie jesli nie chcesz otrzymac warna prosze, przeczytaj caly ten post.

Nie interesuje mnie nazwa gry bez zadnego (nawet krotkiego) opisu, takie cos mam zamiar zglaszac jak offtopic.

Aktualnie grywam/przegralem:

- Just Cause 3

- The Forest

- Assasin's creed Sydnicate

- Counter strike: global offensive (cs:go)

- Mad Max

- Minecraft

Lubie gry z otwartym swiatem typu just cause lub gta. Czasami lubie zagrac w cos o klimacie apokalipsy czy survivalu. Bardzo lubie gry z realistyczna grafika :)

Nie interesuja mnie gry:

- Przegladarkowe.

- Konsolowe

- Mobilne (ios, android)

- GTA

- Wszystkie gry z kategorii MMORPG na tym forum.

Moj sprzet znajdziecie w sygnaturze (nizej), ale jesli sie nie myle kazda gra bedzie dzialac dobrze.

P.S. Kazda sensowna odpowiedz polajkuje :)

Opublikowano

Jak lubisz gdy gra dużo wymaga od ciebie, ale też i ty wymagasz od gry, to polecam Dwarf Fortress.

Strategia/survival. Grafika w tej grze nie istnieje (i to dosłownie, chociaż graphic packi potrafią sprawić, że jest przyjemna dla oka).

Jak pograsz w Krasnoludy, to zaczniesz zauważać, że 90% gier survivalowych z ostatnich lat to marne kopie i żadna nie ma do nich podejścia. Pierwsze 20 godzin to w zasadzie jazda na poradnikach. No i wymaga angielskiego na sporym poziomie. Jest też szansa, że ci nie podpasuje, ale hej, jest za darmo.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Pisałeś, że lubisz realistyczną grafikę itd., ale ja polecę ci coś co nie do końca spełnia wymagania, ale jest warte uwagi:

Life is Strange - ogółem lepiej się gra jeśli się nic nie wie, dlatego opis jest krótki. Jesteś licealistką, która nagle odkrywa, że może cofać czas, gra wymusza na tobie abyś to TY podejmował wybór, a nie został ci on narzucony (będziesz miał inne wrażenie, ale się o tym przekonasz :D). Chyba więcej ci nie potrzeba. Mam świadomość, że zalatuje to słabizną na kilometr, ale sprawdź :)

Może nic nowego, ale Crysis 3 jest jak najbardziej wart uwagi tym bardziej, że twój PC wyciśnie ze świata wszystko czego ci potrzeba! Do tego jest postapo itp. Serio lepiej żebym nie opisywał ci gier, bo wszystko stracisz :(

Jak wpadnie mi coś jeszcze do głowy to napiszę, a jeśli zamierzasz zagrać w LiS to daj znać jak skończysz :D

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

-Wiedźmin 3

Gra polskiego studia CD Projekt Red.

Posiada otwarty wielki świat. Bardzo długa gra na wiele godzin, nawet jeżeli przechodzisz tylko wątek główny. Różnorakie także bardzo wciągające zadania poboczne. Gra jest tak nowa, że grafika nie będzie Ci przeskadzać. Dialogi w tej grze is so biutiful, tak bardzo robione na wzór starych chłopskich czasów. Są także tworzone do niej różne mody. Oczywiście polecam zagrać także w 1 oraz 2 część. Są równie wciągające, ale podaje Ci 3 trójkę ze względu na wielki świat oraz grafikę.

Aktualnie jest już do niego DLC "serce z kamienia" ktòry zapewnia kolejne 20h gry, W tym roku będzie wydany kolejny wielki (twórcy mówią, że jeszcze większe i dłuższe niż pierwsze) dodatek- "Krew i Wino" który zapewni jeszcze dłuższą rozgrywkę.

Serdecznie polecam.

Opublikowano

Jak lubisz gdy gra dużo wymaga od ciebie, ale też i ty wymagasz od gry, to polecam Dwarf Fortress.

Strategia/survival. Grafika w tej grze nie istnieje (i to dosłownie, chociaż graphic packi potrafią sprawić, że jest przyjemna dla oka).

Jak pograsz w Krasnoludy, to zaczniesz zauważać, że 90% gier survivalowych z ostatnich lat to marne kopie i żadna nie ma do nich podejścia. Pierwsze 20 godzin to w zasadzie jazda na poradnikach. No i wymaga angielskiego na sporym poziomie. Jest też szansa, że ci nie podpasuje, ale hej, jest za darmo.

Musze przyznac, ze grafiki tam nie ma, ale jakos mnie zacheca zeby ja sprawdzic :) 

Pisałeś, że lubisz realistyczną grafikę itd., ale ja polecę ci coś co nie do końca spełnia wymagania, ale jest warte uwagi:

Life is Strange - ogółem lepiej się gra jeśli się nic nie wie, dlatego opis jest krótki. Jesteś licealistką, która nagle odkrywa, że może cofać czas, gra wymusza na tobie abyś to TY podejmował wybór, a nie został ci on narzucony (będziesz miał inne wrażenie, ale się o tym przekonasz :D). Chyba więcej ci nie potrzeba. Mam świadomość, że zalatuje to słabizną na kilometr, ale sprawdź :)

Może nic nowego, ale Crysis 3 jest jak najbardziej wart uwagi tym bardziej, że twój PC wyciśnie ze świata wszystko czego ci potrzeba! Do tego jest postapo itp. Serio lepiej żebym nie opisywał ci gier, bo wszystko stracisz :(

Jak wpadnie mi coś jeszcze do głowy to napiszę, a jeśli zamierzasz zagrać w LiS to daj znać jak skończysz :D

O Life is Strange slyszalem. Kiedys nawet ogladalem pewnego youtubera grajacego w ta gre (poczatki) jednak po zakupie nowego sprzetu calkowicie o tej grze zapomnialem.

Lubie gry typu the walking dead, life is strange i na pewno zagram. Dzieki, ze mi o niej przypomniales.

-Wiedźmin 3

Gra polskiego studia CD Projekt Red.

Posiada otwarty wielki świat. Bardzo długa gra na wiele godzin, nawet jeżeli przechodzisz tylko wątek główny. Różnorakie także bardzo wciągające zadania poboczne. Gra jest tak nowa, że grafika nie będzie Ci przeskadzać. Dialogi w tej grze is so biutiful, tak bardzo robione na wzór starych chłopskich czasów. Są także tworzone do niej różne mody. Oczywiście polecam zagrać także w 1 oraz 2 część. Są równie wciągające, ale podaje Ci 3 trójkę ze względu na wielki świat oraz grafikę.

Aktualnie jest już do niego DLC "serce z kamienia" ktòry zapewnia kolejne 20h gry, W tym roku będzie wydany kolejny wielki (twórcy mówią, że jeszcze większe i dłuższe niż pierwsze) dodatek- "Krew i Wino" który zapewni jeszcze dłuższą rozgrywkę.

Serdecznie polecam.

Jestem w trakcie instalowania tej gry ze steam, ale troche juz widzialem u znajomego, dlatego szukam nastepnych gier :)

Opublikowano

Jeśli chcesz multiplayer, no to jak każdemu, polecam Planetside 2 (http://www.mpcforum.pl/topic/1484944-recenzja-planetside-2/), WarThunder, Garry's Mod, w którym jest miliardy trybów gry.

Arma 3 też ma ładną grafikę.

The Crew, jeżeli lubisz wyścigówki, bo grafika jest tam naprawdę ładna.

Singleplayer - Call of Duty, seria Black Ops - grafika nie jest najgorsza, fabuła dość ciekawa

Cities: Skyline - budujesz miasto, coś pokroju Simcity, tylko, że ciekawsze, grafika też przyjemna.

Borderlands 1/2 - najlepiej ze znajomymi

Skyrim, na modach.

Saint's Row 3/4 - też najlepiej ze znajomymi, ale można solo. Śmiesznie przynajmniej jest. :p

W skrócie. Jeżeli chcesz coś jeszcze, to pisz. :p 

Opublikowano

Aż się dziwie, że nikt Ci fallouta4 nie zaproponował. Powinna trafić w Twój gust bo jest właśnie w klimacie survivalu i apokalipsy + otwarty świat.

Pozwolę sobie zacytować kawałek opisu ze wikipedii:

,,Akcja gry osadzona jest w postapokaliptycznej, retrofuturystycznej rzeczywistości. Rozpoczyna się w Bostonie w roku 2077, w dniu wybuchu wojny nuklearnej. Grywalna postać udaje się do schronu przeciwatomowego znanego jako Krypta 111, gdzie zostaje zamrożona w komorze kriogenicznej wraz z małżonkiem i synem. Kiedy do Krypty docierają bandyci i tymczasowo wyłączają kriogenikę, postać widzi, jak jej małżonek zostaje zabity przez bandytów nie chcąc oddać syna, który zostaje porwany. Ostatecznie postać budzi się w wyniku awarii urządzeń w roku 2287, będąc jedyną ocalałą osobą. Po opuszczeniu schronu przemierza postapokaliptyczny Boston i inne tereny dawnej Nowej Anglii, po wojnie znanej jako Wspólnota, w poszukiwaniu syna i odpowiedzialnych za zabójstwo małżonka.

Cyrk.png

Opublikowano

Aż się dziwie, że nikt Ci fallouta4 nie zaproponował.

Co tutaj się dziwić - FO4 po prostu nie jest najlepszy, wiele osób się na nim zawiodło... w tym ja.

Opublikowano

gra w tysiąca.

potrzeba do tego piłki, kolegów i bramki

Grafika jest super realistyczna, powinna spełnić Twoje oczekiwania. Niestety w tej grze nie ma muzyki, ale inne dźwięki stoją na najwyższym poziomie. Sama gra w związku z tym, że jest to multiplayer przynosi dużo frajdy; szczególnie jak wygrywasz :)

Gra posiada otwarty świat, ale niestety akcja dzieje się na dość małym obszarze. Nie przeszkadza to jednak w rozgrywce :)

Co ciekawe gry nie trzeba nigdzie instalować, wystarczy zapoznanie się z instrukcją obsługi!

Kiedyś przeszedłem i mogę Ci polecić.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

@Anastair

Jeśli grafika w Dwarf Fortress ci nie przeszkadza, to nie mogę się oprzeć żeby nie polecić ci: To the Moon - jest to okropny wyciskacz łez, przez 3h masz wrażenie, że zaraz padniesz z nudy, ale jesteś wprowadzany w historię człowieka, który zaraz umrze, a ty masz za zadanie zmienić jego wspomnienia, w tym celu chodzisz po jego prawdziwych wspomnieniach, aby go poznać. Tą grę polecił mi kolega, długo nie mogłem się przemóc, ale kiedy skończyłem stwierdziłem, że niczego nie żałuję :) Nawet te 3h wprowadzenia poszły w niepamięć.

Ten sam kolega polecił mi teraz Undertale (też pixele) podobno również warta uwagi.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Jeśli chcesz multiplayer, no to jak każdemu, polecam Planetside 2 (http://www.mpcforum.pl/topic/1484944-recenzja-planetside-2/), WarThunder, Garry's Mod, w którym jest miliardy trybów gry.

Arma 3 też ma ładną grafikę.

The Crew, jeżeli lubisz wyścigówki, bo grafika jest tam naprawdę ładna.

Singleplayer - Call of Duty, seria Black Ops - grafika nie jest najgorsza, fabuła dość ciekawa

Cities: Skyline - budujesz miasto, coś pokroju Simcity, tylko, że ciekawsze, grafika też przyjemna.

Borderlands 1/2 - najlepiej ze znajomymi

Skyrim, na modach.

Saint's Row 3/4 - też najlepiej ze znajomymi, ale można solo. Śmiesznie przynajmniej jest. :p

W skrócie. Jeżeli chcesz coś jeszcze, to pisz. :p 

Seria bettlefield, call of duty mi sie przejadla jakis czas temu.

Cities:skyline jak i simcity to dobre gry, ale zeby miec frajde z gry trzeba miec chcec do gry w taki rodzaj gier. Narazie odpada.

Borderlands - Nie moje klimaty.

Skyrim - Gra juz przegrana jakis czas temu.

Saint's Row - Przeczytam jeszcze o tej serii i mozliwe, ze zagram.

Aż się dziwie, że nikt Ci fallouta4 nie zaproponował. Powinna trafić w Twój gust bo jest właśnie w klimacie survivalu i apokalipsy + otwarty świat.

Pozwolę sobie zacytować kawałek opisu ze wikipedii:

,,Akcja gry osadzona jest w postapokaliptycznej, retrofuturystycznej rzeczywistości. Rozpoczyna się w Bostonie w roku 2077, w dniu wybuchu wojny nuklearnej. Grywalna postać udaje się do schronu przeciwatomowego znanego jako Krypta 111, gdzie zostaje zamrożona w komorze kriogenicznej wraz z małżonkiem i synem. Kiedy do Krypty docierają bandyci i tymczasowo wyłączają kriogenikę, postać widzi, jak jej małżonek zostaje zabity przez bandytów nie chcąc oddać syna, który zostaje porwany. Ostatecznie postać budzi się w wyniku awarii urządzeń w roku 2287, będąc jedyną ocalałą osobą. Po opuszczeniu schronu przemierza postapokaliptyczny Boston i inne tereny dawnej Nowej Anglii, po wojnie znanej jako Wspólnota, w poszukiwaniu syna i odpowiedzialnych za zabójstwo małżonka.

Po fallout 4 spodziewalem sie czegos wiecej.

Otwarty, duzy swiat jest moim zdaniem najwieksza zaleta, ale czy warto grac jedynie dla otwartego swiata?

gra w tysiąca.

potrzeba do tego piłki, kolegów i bramki

Grafika jest super realistyczna, powinna spełnić Twoje oczekiwania. Niestety w tej grze nie ma muzyki, ale inne dźwięki stoją na najwyższym poziomie. Sama gra w związku z tym, że jest to multiplayer przynosi dużo frajdy; szczególnie jak wygrywasz :)

Gra posiada otwarty świat, ale niestety akcja dzieje się na dość małym obszarze. Nie przeszkadza to jednak w rozgrywce :)

Co ciekawe gry nie trzeba nigdzie instalować, wystarczy zapoznanie się z instrukcją obsługi!

Kiedyś przeszedłem i mogę Ci polecić.

Niestety nie wypada mi juz wyjsc i z innymi osobami w moim wieku grac w tysiaca ;)

Tylko gry komputerowe.

@Anastair

Jeśli grafika w Dwarf Fortress ci nie przeszkadza, to nie mogę się oprzeć żeby nie polecić ci: To the Moon - jest to okropny wyciskacz łez, przez 3h masz wrażenie, że zaraz padniesz z nudy, ale jesteś wprowadzany w historię człowieka, który zaraz umrze, a ty masz za zadanie zmienić jego wspomnienia, w tym celu chodzisz po jego prawdziwych wspomnieniach, aby go poznać. Tą grę polecił mi kolega, długo nie mogłem się przemóc, ale kiedy skończyłem stwierdziłem, że niczego nie żałuję :) Nawet te 3h wprowadzenia poszły w niepamięć.

Ten sam kolega polecił mi teraz Undertale (też pixele) podobno również warta uwagi.

Sama fabula, ktora opisales jest ciekawa, ale narazie jedna gra z grafika 2d mi wystarczy :)

Mozliwe, ze zagram o ile przejde tamta.

Opublikowano

@up

musisz być cholernie stary...

Jeśli nie chcesz w tysiąca, to możesz też pograć w zwykłe gry multiplayer takie jak piłka nożna lub koszykówka. Same gry są darmowe, trzeba zakupić jedynie kontrolery w postaci piłek :)

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Dragons Dogma: Dark Arisen

Taki Wiesiek, też ma otwarty światm bardzo fajny non targetowy combat, ciekawą historię i dopracowany system pawnów (towarzyszy).

Opublikowano

Ja polecam DayZ Standalone, otwarty świat, bardzo trudna rozgrywka, polski serwer ( dayz pl ), gra ogólnie bez fabuły i to jej największy plus, tworzysz ją sam, a możliwości jest naprawdę mnóstwo. Przykładowe życie w DayZ:

- Jesteś przyjazny, pomagasz graczom, szybko giniesz.

- Jesteś kanibalem, lubisz ludzi, zaprzyjaźniasz się, a potem zabijasz i zjadasz.

- Jesteś bandytą i zabijasz wszystko ( najpopularniejsza opcja i zarazem najłatwiejsza )

- Bawisz się w taksówkarza i przewozisz świeżaków po mapie, a potem i tak ktoś ci miotłą walnie w łeb i umierasz... xD

Chyba nie ma innej gry, która pozwoli ci otworzyć wyobraźnie i przy okazji dobrze się bawić. :v Zaraz zlecą się poważni ludzie i zaczną mnie wyzywać od psycholi. xD

Opublikowano

The walking dead - tej grzy nie trzeba przedstawiać.

The wolf amoung us

Mound and blade

unturned

postal 2 (klasyk, lecz niestety zbyt dobra grafika)

Polecam jeszcze Beyond: Two Souls

ps....

nie zamierzam dawać opisu z powodu takiego, że wystarczy wpisać to do przeglądarki i już masz...

Opublikowano

hl2

hl2:ep1

hl2:ep2

muszę opisywać? gra może nie ma otwartego świata i najnowszej grafiki, ale już po samym wejsciu w meni mi się spodobała. zresztą istnieje cinematic mod, który znacznie poprawia grafikę ;)

Opublikowano

State of Decay

Ciekawa gierka taki survival-zombie z fabułą i otwartym światem, można kierować kilkoma postaciami wraz z postępem fabuły, możemy założyć bazę po np. oczyszczeniu domu z zombie, wezwać tam swoich ludzi itp, trzeba dbać o morale ekipy, dostarczać im zaopatrzenie itp.

WaldzioxD.png

Opublikowano

Nie sprecyzowałeś w pełni czego oczekujesz (te informacje to dla mnie mało) - także od siebie, wiedząc że lubisz TWD, polecam 'The Wolf Among Us'. Gra tego samego studia i teoretycznie nawet troszeczkę lepsza.

Wspominałeś o survivalu - od siebie '7 Days to die', gra genialna, może nie jest super realistyczna, bardziej ładna na najwyższych, ale czego oczekiwać po grze która pierwotnie zakładała że świat stwarza się z kwadratów (drugi majkraft)? Ale nawet gry się zmieniają. :D

challenger.png

Opublikowano

Sleeping Dogs

Sleeping Dogs to inspirowana filmami Johna Woo dynamiczna gra akcji z widokiem TPP i otwartym światem, za której produkcję odpowiada ekipa deweloperska studia United Front Games. Gracz wciela się w policyjnego detektywa, usiłującego przeniknąć do struktur niebezpiecznej organizacji mafijnej. Rozgrywka obfituje w widowiskowe sceny walk wręcz i strzelanin, a także pościgów po zatłoczonych ulicach Hongkongu.

Najlepiej kupic wersje  Sleeping Dogs: Definitive Edition (ma wszystkie 24 dodatki). :D  

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...