Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy wyjdzie Gothic 5?

P&B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riseny już też nie wyjdą bo skończyli tą trylogię a tworzą kolejną, poczytaj na temat "Elex".

Opublikowano

Podejrzewam, że ten Elex to będzie coś dobrego jak w 2001 G1 za przeproszeniem urwał mi dupę, to w tym, bądź w przyszłym roku, "Piranie" podejrzewam zrobią ze mną to samo ;)

• 3 tygodnie później...
Budowniczy
Opublikowano

Przypuszczając, to Gothic 5 wcale nie wyjdzie. Jedynie jak ktoś tutaj wspomniał o Elex'ie - także czekam na premierę. Uważam, że będzie to bardzo dobra gra.

Opublikowano

Teraz pracują nad Elex, która ma przypominać gothic'a, ale w bardzo ulepszonej postaci. A gothic 5 to wielka niewiadoma.

Opublikowano

Wyjdzie jak ktos wykupi prawa od Piranha Bytes i zrobi , bo Piranha Bytes na 90% gothica robic nie bedzie.

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

Opublikowano

Trochę dziwi mnie fakt, jak mówicie o Elexie jako następcy Gothica. Elex nawet nie będzie powiązany nijak z serią. Ba! Nawet realia się zmienią. Gierka o klimatach postapokaliptycznych z elementami sci-fi i fantasy ma jakiekolwiek szanse z legendą? Proszę Was, nie róbmy śmiechu na sali. Jedynym godnym następcą Gothic'a jest on sam.

1z67dxt.png

Opublikowano

Trochę dziwi mnie fakt, jak mówicie o Elexie jako następcy Gothica. Elex nawet nie będzie powiązany nijak z serią. Ba! Nawet realia się zmienią. Gierka o klimatach postapokaliptycznych z elementami sci-fi i fantasy ma jakiekolwiek szanse z legendą? Proszę Was, nie róbmy śmiechu na sali. Jedynym godnym następcą Gothic'a jest on sam.

Jedyna gra która może się równać, a nawet (moim zdaniem) być lepsza od Gothica to Wiedźmin. I nie wszyscy mówią, ze Elex to następca Gothica, sami twórcy tak mówią, ale nie znaczy ze będzie to prawda. Pirania myśli ze zaciągnie takimi gadkami fanów Gothica do Elexa. Oczywiście może to być bardzo podobne do Gothica, ale tak i tak nie ma dla niego następcy w postaci fabuły.(oprócz Wiedźmina ;))
Opublikowano

Z wiedźmina to w sumie grałem tylko jakieś dwie godziny w 1 ER jakoś 3 lata temu, 2 nie ogrywałem a 3 oglądałem i to w dodatku nie całą, więc nie będę się tu kłócił. :) A taka gadka twórców to zwykły chwyt reklamowy, żeby zapaleńcy serii kupili gierkę. :/

1z67dxt.png

Opublikowano

niestety w takiej formie jak chociażby gothic 3, kolejnej odsłony już bym nie czekał, co było to było i nie ma co czekać na wznowienie, Risen daje tam jakąś namiastkę ale to nie to samo co mroczny i brudny klimat dwóch pierwszych części, gdyby właściwie usprawniono grafikę, rozszerzono lokacje i dodano ogólnie contentu, to Gothic w postaci takiego remaku święciłby tryumfy

Opublikowano

Dla mnie Gothic skończył się na drugiej części, zaś kolejne nie mają prawa miana nazwy Gothic bo to Szajsthic a nie gry... Miło by było gdyby kiedyś może może Phirania odświeżyła gothic-a +3 w grafice 1-2 wtedy z chęcią bym zagrał ale na ten moment +3 część nie jest dla mnie Gothicem raczej Gothic 5 nie wyjdzie już a nawet jeśli to nie będzie już to samo co kiedyś, firma się sprzedała odkupiła i zyebała.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Nie zapominajmy, że Gothic 4 nie jest robiony przez Piranię, więc jeżeli już miała by wychodzić "piątka" to na pewno nie pod nazwą podaną przez Was.

1z67dxt.png

Opublikowano

Nie tyle podaną nawet jeśli wyszedł by owy gothic 5 ja bynajmniej już nie kupił bym tej gry aby wspomóc twórców do dalszej pracy...
To wolę za dychę kupić sobie I i II część kilka razy niż +3 ;P.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie prędko. Twórcy pracują teraz nad elex. Moim zdaniem twórcy mają na pewno jakiś powód do tego, że nie wypuszczają kolejnych części. Może się boją, że kolejna część się nie sprzeda albo nie mają pomysłu na dobrą kontynuację. Elex będzie gra rpg, więc może być to dobra gra.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Polecam Gothic 2 The Returning na DX11 . Tam będziecie mieli swojego "Gothica 5" xD

tylko narazie nie ma polskiej wersji Returninga (chodzi mi o 2.0) jest jedynie rosyjska + dubbing a polska to tylko napisy za jakiś czas będą

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Z nieoficjalnych informacji wynika, że w 2017/18 roku może być już faza bety ale to nie wiadomo.  Wizualnie będzie to pewnie wyglądało na wysokim poziomie, natomiast fabularnie będzie ciężko przebić pierwsze 3 odsłony. 

Opublikowano

Polecam Gothic 2 The Returning na DX11 . Tam będziecie mieli swojego "Gothica 5" xD

tylko narazie nie ma polskiej wersji Returninga (chodzi mi o 2.0) jest jedynie rosyjska + dubbing a polska to tylko napisy za jakiś czas będą

Jest po angielsku i mi się bardzo dobrze grało  :ninja:

Opublikowano

Nie chcę być czarnowidzem ale coś sobie myślę że wyjdzie wtedy kiedy grę wypuszczą ;)

Ludzie nie pytajcie się o takie rzeczy, raczej nikt nie jest tu kuźwa pieprzonym wróżbitą maciejem :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czytałem jakiś czas temu wywiad z pracownikiem piranii i mówił on że nie chcą kontynuować gothica ponieważ ciążyła by na nich za duża odpowiedzialność ze względu na oczekiwania graczy co do tytułu.

I mają rację, lepiej nie wydawać gry która była by zbyt typowa, jak na wymagania graczy DZISIAJ.

Podobnie jest z Half Life 3, ale wciąż wierzę że obie strony (Valve i Pirania) jednak wydadzą swoje klasyki ;-)

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...