Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika 500-600zł

marcell2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Może zaczne od specyfikacji pc:

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600
PSU: DPS-475CB A  Specyfikacja  ( Wiem taki 2/10 )

Jak w temacie chce coś z zakresu 500-600, oczywiście używki.
Po wstępnym przeglądzie mysle nad Hd 7950.

Nie piszcie o wymianie zasilacza bo i tak to zrobie, wpierw karta.

­

1RkW7od.png

Opublikowano

jak to ma z 3 linie 12 v, na 475 watach

niby moze byc, ale pozniej i tak do wymiany

tutaj do tego quada, szczegolnie jesli nie jest po oc to nie ma co wiecej wkladac jak gtx 560ti/hd 7790

­

Opublikowano

jak to ma z 3 linie 12 v, na 475 watach

niby moze byc, ale pozniej i tak do wymiany

tutaj do tego quada, szczegolnie jesli nie jest po oc to nie ma co wiecej wkladac jak gtx 560ti/hd 7790

No właśnie wiem, płyta nie pozwoliła wsadzić coś o znacznie większej mocy.

To już wezmę tego 7950 a zasilacz niedługo będę wymieniał ;)

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Ale przy takim cpu nie wykorzystasz tego radka, nie ma sensu zreszta zasilacz na to nie pozwala

Ohh... Może i nie wykorzystam ale będę mieć na przyszłość to po 1, zasialcz Watowo pasuje ;)

Bardziej bał bym się o linie :c

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Jak jakas sztuke, ktora nie pracowala w koparce to mozesz brac, tym bardziej, ze zasilacz kiedys wymienisz (zrob to, bo przy tej karcie to nigdy nie wiadomo :v

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

tylko ze jedna linia 12v ledwo uciagnie ta karte, a druga nie wiem gdzie idzie, a sa 3 (jedna na cpu), wiec zasilacz bedzie niezle obciazony i nie zdziwie sie jak wezmie ze soba czy to karte czy to mobo i cpu czy co tam jeszcze

wybor w tej cenie ok, tylko ze ta karta niezle lubi ciagnac z gniazdka, bedzie sie nudzic przy tym sprzecie, zaraz wyjda nowe karty i bym sie nie zdziwil gdyby wydajnosc jakiegos modelu za ok 600/700 zl nie bylo na poziomie takiego tahiti, wiec dla mnie sredni zakup, no ale w tej cenie nic wydajniejszego sie nie wydaje, a mowienie o przyszlosciowym wyborze jest bez sensu bo zaraz wychodza nowe gpu i juz wspominalem wczensiej jak wydajne moga one byc, ale tak mowi jedynie moja magiczna kula

­

Opublikowano

tylko ze jedna linia 12v ledwo uciagnie ta karte, a druga nie wiem gdzie idzie, a sa 3 (jedna na cpu), wiec zasilacz bedzie niezle obciazony i nie zdziwie sie jak wezmie ze soba czy to karte czy to mobo i cpu czy co tam jeszcze

wybor w tej cenie ok, tylko ze ta karta niezle lubi ciagnac z gniazdka, bedzie sie nudzic przy tym sprzecie, zaraz wyjda nowe karty i bym sie nie zdziwil gdyby wydajnosc jakiegos modelu za ok 600/700 zl nie bylo na poziomie takiego tahiti, wiec dla mnie sredni zakup, no ale w tej cenie nic wydajniejszego sie nie wydaje, a mowienie o przyszlosciowym wyborze jest bez sensu bo zaraz wychodza nowe gpu i juz wspominalem wczensiej jak wydajne moga one byc, ale tak mowi jedynie moja magiczna kula

Wtf koleś jak chcesz to mi kup gtx 980 Ti albo odrazu cały komputer, narazie na to mnie stać.

A zasialcz kupie.

Jakby było 300W to mogła by pójść linia 12V.

Watów karcie nie braknie, i na jakiej podstawie sądzisz że siądzie ;c

­

1RkW7od.png

Opublikowano

tym, ze sa 3 linie, jedna jest na cpu i ona ma 180 watów (prosta matematyka, wolty * ampery)

druga ma 144 watów (12 * 12) co jest zdecydowanie za mało na radeona

a trzecia 210 watów (21 * 17.5) przy czym ja nie wiem która idzie na co, wiem jedynie, że ani druga, ani trzecia linia nie da rady radeonowi, więc zaislacz jest pierwszy do wymiany

przy czym druga i trzecia nie wystarczy do zasilenia radka, jeśli obie idą na linie gpu to spoko, zda egzamin, ale jeśli nie to nie ma co się pakować 

Wtf koleś jak chcesz to mi kup gtx 980 Ti albo odrazu cały komputer, narazie na to mnie stać.

nie chce tobie nic kupowac, szczegolnie z takim zachowaniem

skoro wiesz lepiej, i postanowiles ze kupisz, to sie spytam: po co pytasz o opinie na forum skoro i tak wiesz lepiej? 

­

Opublikowano

­

tym, ze sa 3 linie, jedna jest na cpu i ona ma 180 watów (prosta matematyka, wolty * ampery)
druga ma 144 watów (12 * 12) co jest zdecydowanie za mało na radeona
a trzecia 210 watów (21 * 17.5) przy czym ja nie wiem która idzie na co, wiem jedynie, że ani druga, ani trzecia linia nie da rady radeonowi, więc zaislacz jest pierwszy do wymiany
przy czym druga i trzecia nie wystarczy do zasilenia radka, jeśli obie idą na linie gpu to spoko, zda egzamin, ale jeśli nie to nie ma co się pakować 
nie chce tobie nic kupowac, szczegolnie z takim zachowaniem
skoro wiesz lepiej, i postanowiles ze kupisz, to sie spytam: po co pytasz o opinie na forum skoro i tak wiesz lepiej?

Nie wiem lepiej :* Ale troszke mnie to zirytowało, mniejsza.
Zasialcz i tak bardzo szybko wymienie, może być 500W czy za mało ;-; ?

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...