Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do 500zl

RzadeK_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mozecie mi polecic karte graficzną do 500zl aby pasowala z tym zestawem ?

Procesor : Intel Core 2 Duo E7200 @ 2.53GHz

RAM : 4,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 399MHz

Płyta główna : Gigabyte Technology Co., Ltd. EP35-DS3L (Socket 775)

Aktualna karta graficzna : GeForce 210 

#EDIT : Zasilacz : Chieftec GPS-450AA-101A 450W

Szukam grafy w okolicach 400-500zl do grania :) Zdaje sobie sprawe że z tym sprzętem 

i do takiej ceny nie znajde pro elo karty graficznej ale zawsze w cs,mc,bf doda kilka

klatek :)

Pozdrawiam

1j90lz.jpg

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem w twoim przypadku byłaby zmiana komputera bo nie bardzo warto dokupywać karte do słabych podzespołów

Ale jeśli byś się uparł to ja bym wziął na twoim miejscu GTX 460 / 560 Ti. Raczej to byłby maksymalny wybór.

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem w twoim przypadku byłaby zmiana komputera bo nie bardzo warto dokupywać karte do słabych podzespołów

Ale jeśli byś się uparł to ja bym wziął na twoim miejscu GTX 460 / 560 Ti. Raczej to byłby maksymalny wybór.

Dlaczego np. 560 TI jak można za tą cene mieć 660 albo tego radeona który jest wydajniejszy ?

Nie rozumiem Cie :)

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Dlaczego np. 560 TI jak można za tą cene mieć 660 albo tego radeona który jest wydajniejszy ?

Nie rozumiem Cie :)

­

po pierwsze autor nie podal zasilacza, a ty w ciemno polecasz radka hd 7950 co jest glupota

po drugie polecanie czegokolwiek wiecej niz gtx 460 jest bledem

po trzecie gtx 560 ti kosztuje ok. 250 zl gdzie 660 blizej 450/400, wiec nie sa w tej samej cenie

po czwarte tu nie ma co wkladac dopoki nie podasz zasilacza, juz lepszym wyjscie byloby kupno slabszej grafiki i  quada/xeona pod warunkiem ze zasilacz nie pojdzie na smietnik 

­

Opublikowano

po pierwsze autor nie podal zasilacza, a ty w ciemno polecasz radka hd 7950 co jest glupota

po trzecie gtx 560 ti kosztuje ok. 250 zl gdzie 660 blizej 450/400, wiec nie sa w tej samej cenie

po czwarte tu nie ma co wkladac dopoki nie podasz zasilacza, juz lepszym wyjscie byloby kupno slabszej grafiki i  quada/xeona pod warunkiem ze zasilacz nie pojdzie na smietnik 

Sam szukam karty jak już pisałem i wydaje mi się że naj rozsądniejszym wyborem będzie hd 7950 :)

Co mi na zasilacz 475 W wystarczy.

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Sam szukam karty jak już pisałem i wydaje mi się że naj rozsądniejszym wyborem będzie hd 7950 :)

­

no ale to twoj przypadek a nie tworcy tematu

masz jakis problem to zaloz swoj temat i oczekuj pomocy dla siebie, nie mowie o tobie tylko o autorze tematu

­

Opublikowano

­

Nie licza sie tylko w mozesz miec 1500w a zasilacz bedzie mial gowno napiecia i jebnie pc albo np dysk nie bedzie dzialal.

@topic ja bym dozbieral tu z 200-300zl i zmienil plyte procka ram i karte niz pchach hajs w socket 775

Opublikowano

Nie licza sie tylko w mozesz miec 1500w a zasilacz bedzie mial gowno napiecia i jebnie pc albo np dysk nie bedzie dzialal.

@topic ja bym dozbieral tu z 200-300zl i zmienil plyte procka ram i karte niz pchach hajs w socket 775

Hmm prędzej Ci padnie linia np. 12V jak już a nie gówno napięcia kolego.

­

1RkW7od.png

Opublikowano

A co jeżeli bym się uparł na teraz kupno karty graficznej a z następnymi miesiącami następny podzespoły ?

Mój zasilacz : Chieftec GPS-450AA-101A 450W

1j90lz.jpg

Opublikowano

@up a co chesz osiągnąć zmianą grafiki? Nie warto pchać pieniędzy w ten sprzęt, a kupowanie na raty jest bez sensu. Uzbieraj pieniądze i kup od razu całą platformę.

Opublikowano

@up a co chesz osiągnąć zmianą grafiki? Nie warto pchać pieniędzy w ten sprzęt, a kupowanie na raty jest bez sensu. Uzbieraj pieniądze i kup od razu całą platformę.

Co chcę osiągnąć zmianą grafiki ? XDD To chyba oczywiste XDD Troche lepszą jakość, a co za różnica jeżeli np. kupie teraz GTX 550 Ti a pozniej będę kupował odpowiednio procesor, płyte główną itd. To, to będzie miało efekty. Teraz na tym sprzęcie z grafiką GTX 210 w cs na hd i minimalnych mam po 50 fps, a z lepszą grafiką te fps wzrosną :)

1j90lz.jpg

Opublikowano

W cs ważniejszy procek a nie karta.. Ja bym tu uzbierał i wymienił procek ram plyte i karte

No czyli wszystko, ale grafa i tak podniesie fps :)

1j90lz.jpg

Opublikowano

W cs ważniejszy procek a nie karta.. Ja bym tu uzbierał i wymienił procek ram plyte i karte

Oj kolego idź do szkoły :D

Ja mając core 2 duo 2,3 GHZ

I kartą radeon hd 3650 na hd miałem do 55fps teraz z core 2 quad mam tyle samo, jest to ograniczone grafiką więc twoje spekulacje są błędne przyjacielu.

Jak chłopak chce karte teraz to niech ją kupi :*

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Oj kolego idź do szkoły :D

Ja mając core 2 duo 2,3 GHZ

I kartą radeon hd 3650 na hd miałem do 55fps teraz z core 2 quad mam tyle samo, jest to ograniczone grafiką więc twoje spekulacje są błędne przyjacielu.

Jak chłopak chce karte teraz to niech ją kupi :*

­

Silnik Source (CS:GO) korzysta w 60-70% z procesora. W tym momencie autorowi nie opłaca się wymieniać karty, bo da to znikomy efekt. Lepiej dozbierać trochę pieniędzy i kupić cały komputer niż wydawać te 200/250 złotych na kartę graficzną. No, ale jeśli autor się uprze to jedynie co będzie się opłacało tu wsadzić to GTX 560 TI.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Silnik Source (CS:GO) korzysta w 60-70% z procesora. W tym momencie autorowi nie opłaca się wymieniać karty, bo da to znikomy efekt. Lepiej dozbierać trochę pieniędzy i kupić cały komputer niż wydawać te 200/250 złotych na kartę graficzną. No, ale jeśli autor się uprze to jedynie co będzie się opłacało tu wsadzić to GTX 560 TI.

Przeczytaj mój przypadek, mnie ogranicza karta graficzna w fps i jego po niekąd też więc czego kłamiesz >.<

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Przeczytaj mój przypadek, mnie ogranicza karta graficzna w fps i jego po niekąd też więc czego kłamiesz >.<

­

Ty masz po prostu słabą kartę. Kupisz kartę np. HD 5830 (sam miałem taką) i spokojnie w CS'a pograsz na najwyższych w 60 FPS bez spadków. Tu chodzi o to, że do takiego komputera nie opłaca się pchać takiej grafiki i tyle.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ty masz po prostu słabą kartę. Kupisz kartę np. HD 5830 (sam miałem taką) i spokojnie w CS'a pograsz na najwyższych w 60 FPS bez spadków. Tu chodzi o to, że do takiego komputera nie opłaca się pchać takiej grafiki i tyle.

Tylko że później będę wymieniać reszte i będe musiał kupować znowu karte graficzną a zawsze te 300 plnów w kieszeni a komputer mu nie wybuchnie ani mi :)

­

1RkW7od.png

Opublikowano

core 2 duo jest w stanie zapewnić 80 fps+ w cs go na mmach i 60 fps+ na deathmatchach 32/32, także wymiana grafy w jego przypadku pomoże. Pozdrawiam

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Procesor w cs wazniejszy, ale bez przesady, ze na gt 210 ma grac, przeciez to ledwo 800x600 40fps wyciaga, a skoro potem ma robic dalszy upgrade to opyla mu sie wymienic, wszystko na raz nie jest potrzebne, a tak z grafika pogra w lepszej jakosci, niz jakby kupil nowy procesor (i cala platforme wymienil), bo z gt210 dalej fajnie by nie pogral. @marcell2k ma nawet racje. Ale karta do pewnego stopnia juz nic nie daje w cs, np ja czy na ultra, czy na low mam podobnie fps, bo to nie moj gtx660 blokuje dalsze fpsy, tylko i3 2120. Szerzycie plotki, a pozniej idzie to dalej. 

@DAx. ciezko bedzie, chyba, ze jakas nowsza sztuka, oc selekt (z nim wykonanym). 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

niekoniecznie, miałem styczność z core 2 duo podkręconym do 3,3ghz w połączeniu bodajże z r7 250x, fpsy w grze 5v5 utrzymywały się na poziomie 100+, na dmach było troszkę mniej, niezależnie od detali

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Z 30 max ci podniesie  ;) Dozbieraj a nie kupuj samą karte

I o to mi chodzi :)

Silnik Source (CS:GO) korzysta  w 60-70% z procesora. W tym momencie autorowi nie opłaca się wymieniać karty, bo da to znikomy efekt. Lepiej dozbierać trochę pieniędzy i kupić cały komputer niż wydawać te 200/250 złotych na kartę graficzną. No, ale jeśli autor się uprze to jedynie co będzie się opłacało tu wsadzić to GTX 560 TI.

Wszystko okej, tylko dlaczego uparliście się na tym cs tylko? Łatwo wam mówić "uzbierać trochę pieniędzy i kupić cały komputer" mając 16 lat, wątpię że uzbierał bym 2-3k (Bo za takie pieniądze można kupić dobrego kompa), bo nie mam jak tych pieniędzy uzbierać, a jakoś mi się nie chce do 18 czekać aż pójdę do normalnej pracy :) Napisałem że gram również w Minecraft'a czy Battlefield, wiem ze w bf nie gral bym na ultra ale na low raczej dało by rade :) (Mówie o bf3) 

niekoniecznie, miałem styczność z core 2 duo podkręconym do 3,3ghz w połączeniu bodajże z r7 250x, fpsy w grze 5v5 utrzymywały się na poziomie 100+, na dmach było troszkę mniej, niezależnie od detali

A kto Ci podkręcał procesor?  r7 250x kosztuje ok. 400zł, a GTX 560Ti coś ok. 450zł i w testach jak oglądałem GTX jest wydajniejszy. 

1j90lz.jpg

Opublikowano

@RzadeK_ gdy mialem 15 lat sam poszedlem zarobic (nie do zadnej pracy bo czasem taka trudno znalezc) na swoj komputer, sprzedalem telefon co prawda, ale ogarnalem 800zl poszukalem i kupilem co trzeba. (chociaz normalnie te czesci kosztuja troche wiecej. Za 450zl to juz masz gtx 660, widac znasz dobrze rynek :v 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...