Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WTFast - zmniejszenie pingu w League of Legends.

Gość Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym poradniku przedstawię Wam jak efektownie zmniejszyć ms w LoL. Na starcie chciałbym także, zaznaczyć, że program NIE działa na systemie Windows XP.

Zacznijmy od tego, że najpierw musimy mieć podstawowe rzeczy, aby zacząć działać, tzn.;

• Net Framework,
  • konto na stronie programu.

No i oczywiście sam program. Aby utworzyć nowe konto musimy przejść w ten link:

https://www.wtfast.com/Account/Create'>https://www.wtfast.com/Account/Create

A następnie wypełnić formularz i aktywować konto na skrzynce pocztowej. Kolejną rzeczą jest pobranie programu - przechodzimy na ten link, a następnie klikamy przycisk 'Free Download':

https://www.wtfast.com/

Jeżeli wykonamy oba kroki, to zaczynamy instalację. Przedstawię ją w formie graficznej.

929811448718315387580.jpeg

Klikamy przycisk next.

334471448718315387580.jpeg

Zgadzamy się na warunki umowy.

995961448718315387580.jpeg

Wybieramy ścieżkę, gdzie program ma zostać zainstalowany, a następnie klikamy next.

156901448718315387580.jpeg

Wybieramy, gdzie mają zostać zainstalowane skróty programu w start, a następnie klikamy next.

534131448718315387580.jpeg

Klikamy install i czekamy aż instalacja się zakończy.

Kiedy program zainstaluje się poprawnie możemy go uruchomić (zazwyczaj dzieje się to od razu po instalacji). Naszym oczom ukazuje się takie menu, gdzie wpisujemy nasze dane, które podaliśmy przy tworzeniu konta:

474051448718557387580.jpeg

Po wpisaniu klikamy przycisk login i czekamy chwilkę aż program uruchomi się w 100%. Po pełnym załadowaniu tzw. paska wyskakuje nam okno, gdzie musimy wybrać grę czy serwer z którego chcemy korzystać podczas zmniejszania pingu.

176511448718729387580.jpeg

Wpisujemy w zaznaczonym polu 'League of Legends', a następnie wybieramy grę z listy, która nam się wysunie. W network zostawiamy 'Auto select best connection route', wtedy program sam dostosuje serwer i nie będziemy musieli ręcznie konfigurować niczego. Czasem serwery są przeciążone i musimy samemu wybrać 'network', więc zmieniamy na 'Manually customize network route' i klikamy przycisk 'sort by ping', odczekujemy chwilę i wybieramy to połączenie, gdzie ping jest najmniejszy.

Kiedy już wszystko wykonamy prawidłowo - klikamy play i znów czekamy chwilę aż pasek się załaduje.

684371448719038387580.jpeg

Jak widzimy - u góry pisze, że może być problem z połączeniem, ale tym się nie przejmujemy, ponieważ po dołączeniu do gry wszystko już działa prawidłowo.

To tyle jeżeli chodzi o poradnik. Jeżeli macie jakieś problemy lub pytania to śmiało piszcie, postaram się rozwiązać wasze wątpliwości.

Opublikowano

Testowałem to jakiś czas temu u chrześniaka na neostradzie. Ping normalny około 20 ms, w lolu - 78-90. Po odpaleniu WTfasta - ping normalny 20, w LoLu 90 UP. Mówię o zwykłej wersji, nie premium. Więc nie działa tak fajnie jak go opisują, i nie u każdego / nie na każdym necie. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Ile pingu potrafi ten program zredukowac?

Różnie, zależy od tego ile masz aktualnie. Czasem jest tak, że w ogóle nie zmniejsza, ale powoduje, że nie tracisz pakietów, nie masz freezów i ping nie skacze do góry tylko stoi w miejscu.

Testowałem to jakiś czas temu u chrześniaka na neostradzie. Ping normalny około 20 ms, w lolu - 78-90. Po odpaleniu WTfasta - ping normalny 20, w LoLu 90 UP. Mówię o zwykłej wersji, nie premium. Więc nie działa tak fajnie jak go opisują, i nie u każdego / nie na każdym necie. 

To prawda, nie działa u każdego, ale czasem jednak warto to wypróbować, kiedy mamy wzrosty pingu.

Opublikowano

Różnie, zależy od tego ile masz aktualnie. Czasem jest tak, że w ogóle nie zmniejsza, ale powoduje, że nie tracisz pakietów, nie masz freezów i ping nie skacze do góry tylko stoi w miejscu.

To prawda, nie działa u każdego, ale czasem jednak warto to wypróbować, kiedy mamy wzrosty pingu.

No ja nie mówię ze nie, props i tak za temat, przyda się na pewno komuś (podobnie jest  w CSsie, potrafi zwiększyć ping o 15-50 ms nawet...) Ale trzeba experymentować tak czy siak , a jak ktoś ma możliwość - bawić się z wersją premium, bo gdzieś wyczytałem że "daje" więcej niż zwykła , ale czy to prawda nie wiem. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Naprawdę ktoś jeszcze w to wierzy? WTFast może i zmniejsza ping, ale kosztem większych lagów. To zwykły VPN, a zmniejszony ping to efekt placebo. Jeśli ktoś nadal nie wie o co chodzi, to polecam wygooglować VPN.

Opublikowano

Jak masz beznadziejny internet, to ten program wiele Ci nie da.

WTFast może pomóc w przypadku problemów dostawcy z routingiem, wtedy rzeczywiście zysk może wynieść nawet kilkadziesiąt milisekund.

Niestety w tym pierwszym wypadku sytuacja może się nawet pogorszyć, bo wymuszasz przejście pakietów przez dany serwer.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

• 2 miesiące temu...
Odkrywca
Opublikowano

A witam.

Niedawno skonczylo mi sie konto trialowe i chcialem zrobic nowe. Spoko, nowy email itp, zrobione konto, wchdze na nie na ich stronie. Pisze, ze zostalo 14 dni, ale na dole jest informacja kiedy zostalo zalozone i kiedy wygasa trial.
Mam w obydwu przypadkach ta sama date - reasumujac stworzylem dzis, dzisiaj sie konczy ale wyzej wyraznie pisze ze zostalo 14 dni.
Czy ktos ma ten sam problemik co ja? Moze wie jak znow zrobic dzialajace konto, prosilbym o pomoc.

Przepraszam za skladnie, ale godzina itp. Zmeczony jestem

//Edit: dobra zobaczylem w innym temacie, ze chwilowo sie obejsc nie da. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wykupiłem wersje podstawową i muszę przyznać, że działa znakomicie. Jedynym minusem jest to, że muszę go odpalać po pare razy, bo często się crashuje po zalogowaniu i czasami otwiera mi około 30 nowych kart w przeglądarce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...