Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem cofki ...

naerarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od zakupu dysku ssd na którego dałem csa zaczely pojawiać się cofki czyli cofanie sie po 3 sekundach w inne miejsce . Raczej nie jest to wina neta chociaż mam lte (ale przekaznik bardzo blisko)

bo przed zainstalowaniem dysku ssd wszystko bylo ok ping ok. 50. 

Opublikowano

Najlepiej przeinstaluj system i cs ma ssd a na HDD zostaw magazyn danych. Cofki są zazwyczaj spowodowane internetem. Może ping masz stabilny ale utraty pakietów? (loss I choke). Spróbuj ustawień sieci do configu: cl_updaterate 128; cl_cmdrate 128; rate 250000; interp_ratio 0 I jeszcze jakaś Komenda, zobacz sobie na necie :p

Opublikowano

Najlepiej przeinstaluj system i cs ma ssd a na HDD zostaw magazyn danych. Cofki są zazwyczaj spowodowane internetem. Może ping masz stabilny ale utraty pakietów? (loss I choke). Spróbuj ustawień sieci do configu: cl_updaterate 128; cl_cmdrate 128; rate 250000; interp_ratio 0 I jeszcze jakaś Komenda, zobacz sobie na necie :p

csa juz mam na ssd i system tez a te komendy w konsolce w csie dac? 

Opublikowano

Dysk SSD nie ma nic do rzeczy w kwestii cofek na serwerze. Cofki to zwykłe opóźnienie, które jest spowodowane twoim łączem , bądź błędnymi ustawieniami które koledzy podali Ci jak powyżej ustawić. Problemem może być choćby nawet niedociśnięty kabel od internetu, bądź coś z routerem ( spróbuj zrestartować i zflushować DNS ). Możesz również spróbować zwiększyć / zmniejszyc maksymalny ping w CS:GO. 

Powiedz mi jeszcze jedną rzecz , czy na MM / Faceit / Zwykłych serwerach  - Cofa  zawsze bez wyjątku ? 

Pozdrawiam.

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Dysk SSD nie ma nic do rzeczy w kwestii cofek na serwerze. Cofki to zwykłe opóźnienie, które jest spowodowane twoim łączem , bądź błędnymi ustawieniami które koledzy podali Ci jak powyżej ustawić. Problemem może być choćby nawet niedociśnięty kabel od internetu, bądź coś z routerem ( spróbuj zrestartować i zflushować DNS ). Możesz również spróbować zwiększyć / zmniejszyc maksymalny ping w CS:GO. 

Powiedz mi jeszcze jedną rzecz , czy na MM / Faceit / Zwykłych serwerach  - Cofa  zawsze bez wyjątku ? 

Pozdrawiam.

Mam lte ale 200/300 m od przekaznika ok 30mb predkosc przed formatem i zmiana dysku bylo ok   na mm i na serwerach sie tak zdarza a na faceicie nie próbowalem 

Opublikowano

Pozdrawiam.

co mam zrobic z tym dns i co to jest ? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...