Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena podzespołów - 3000 zł

Gość edzio2678

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupić komputer. Będzie on przeznaczony do gier oraz ich nagrywania i renderowania filmów. Chciałbym abyście ocenili mój zestaw. Jeżeli chodzi o zasilacz to prosze nie podawać mniejszych. Jeżeli ten Corsair byłby zly to prosze o podanie innej 750.

Procesor: Intel Xeon 1231v3

Mobo: Gigabyte B85m-D3H

Karta Graficzna: Gigabyte X2 GTX 960 4 GB

Dysk: 1Tb WD Blue

RAM: 8Gb HyperX 1600 (Niebieskie)

Obudowa: Zalman z3 plus

Zasilacz: Corsair CX 750W

(Dysk SSD mam już kupiony)

Bardziej mi chodzi o to czy procek będzie działa z tą płyta. :)

Opublikowano

Wolę mieć mocny zapas mocy ;) Zresztą po mojej przygodzie że zbyt malym zasilaczem wolę miec większy.

Opublikowano

ale wiesz ze go nie wykorzystasz? to, ze zasilacz ma sporo mocy nie oznacza ze jest dobry. juz lepiej zainwestowac w jakas jednoste 550 watow ale z certyfikatem gold

w co masz zamiar grac czy tam strimowac? 

­

Opublikowano

CS:GO, GTA V, LOL, i tam wiesz... Ogólnie to najnowsze tytuły.. Renderowac mam zamiar w Sony Vegas pro 13 lub adobe premiere pro CC. Mam zamiar także robić grafikę w photshop CC oraz czasami animacje w after effects CC.

Opublikowano

to na pewno kosztuje 3000? mi sie wydaje ze wiecej. nie moglbys doplacic? 

zamiast xeona zejdz do i5, a oszczedzone pieniadze dozuc do gtx 970, da to znacznie wiecej niz xeon dla fps w grach

co do budy ja bym wybral w tym budzecie zalmana r1 lub anteca vsp 5000, o wiele lepiej wykonane budy niz z3 (no moze procz r1, bo to jest ten sam szkielet), ewentualna doplata do gladiusa m35 bylaby wskazana

co do mobo masz taniej asrocka b85 anniversary ktory nie dosc ze tanszy to juz w pelnym atx

zasilacz do tej jednostki 750 w nigdy sie nie przyda, nawet 50% mocy ciezko bedzie osiagnac. tu bym wybral xfx ts550, tez calkiem dobra jednostka, ew doplata do modularnego cooler mastera g550m

ode mnie to tyle

­

Opublikowano

Przecież ten zestaw pod obciążeniem będzie pobierał ze 250W, także żeby 750W miało sens to byś chyba musiał tutaj SLI z 3 sztuk tych GTX 960 zrobić...

Najlepiej to zwyczajnie wypełnij ten wzór i dobierze się coś konkretnie dla Ciebie

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...