Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 800 euro

bartebq1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,mieszkam w niemczech i potrzebuje na szybko jakiegos laptopa.Do mojego brata na urodziny.

Znalazlem pewny model za 800 euro . Ten sprzęcik ma byc do gier (minecraft,cs go,skill,metin2) itp itd.

Oraz do paczenia serialów oraz filmów.Czyli jakiś lepszy.Znalazłem pewny model :     prosze luknijcie i niech jakis doswiadczony Użytkownik mi napisze czy sie nada .

https://www.cyberport.de/?DEEP=1C17-1PX&APID=117&gclid=Cj0KEQiAq920BRC8-efn57XrotYBEiQAlVlMQ2iUasaouI5fA1GHiQwu-WnwDo3ijQLjoxF1PDfrFGMaArN68P8HAQ

Serdecznie pozdrawiam :0-

Również http://www.mediamarkt.de/de/product/_msi-gp62-2qei781fd-leopard-pro-2025663.html

Opublikowano

To praktycznie identyczne procesory jeśli chodzi o wydajność, to samo z wydajnością laptopa, jednak droższy bardziej nadaje się do gier zwłaszcza nowych

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W Polsce dostał byś lepszy sprzęt w tej cenie,

Szukaj y50-70

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Nie dostał by bo po co, bez sensem jest oszczędność kilku euro.

Podobny sprzęt jest w tych samych cenach praktycznie przeliczając wychodzi dokładnie tyle samo 3 800 za wersję Polską laptopa  co za wersję niemiecką 909 euro. Mieszka w Niemczech wiec i serwis pasuje niemiecki a nie specjalnie odsyłać do polskich serwisów, chyba że dopłaci z 40-60 euro za dodatkowe gwarancje 

Opublikowano

Skoro tak mówisz niech szukac y700-15, y50-70, Acer vn7 z GTX960m.

To sa lepsze laptopy jak MSI w Polsce dostanie je w tej cenie.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

W Niemczech też, tam jest 19% podatku a u nas 23% , więc rozbieżność cenowa jest w granicach do 5% maksymalnie w cenie końcowej.

Do tego dochodzi cena euro którą ty pewnie liczysz po cenie SPRZEDAŻY i jak każdemu polakowi wydaje się że to jest dużo i się przepłaca. Niestety nie bo dobry laptop w niemczech kosztujący ponad 1 000 euro to niecała najniższe  miesięczna wypłata ( 4 tygodnie ) , w Polsce to prawie dwie najniższe wypłaty ( 8 tygodni ) .  Porównując np do Anglii to cena tylko 3 tygodni pracy na dodatek w najgorszej możliwej pracy jakiej się znajdzie. 

Bardziej jak napisałem opłaca się mu kupować u siebie, będzie miał lepsze warunki gwarancji niż gwarancja Polska. Gwarancja serwisowa ta sama ale inne warunki zakupu i obsługi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...