Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmieniać coś ? Da rade lepszy za identyczną kwotę? Wejdz!

RazorTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2600 max.
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Nawet teraz.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Mam laptopa.
Do czego ma służyć komputer? Gry
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie wiem ;D
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Nie ;d

http://www.morele.net/inventory/info/Bf25KD/

Jak widać mam tu 4 GB ram jak drozbieram sobie to do kupie drugie  4 GB czyli bede miał już 8.

Dysk SSD 120 Gb dokupie z czasem.

Czy To co wymianiłem wszystko wejdzie w komputer/obudowe raz z tym ramem i dyskiem ktory z czasem do kupie ? 

Czy bedzie ten sprzet do siebie pasował np. plyta z innymi czesciami  ? 

Czy zasilacz bedzie wystarczający ?

Czy do 2,6k złoże lepszy sprzet ? 

Czy polecacie coś wymianić ? 

Prosze o odpowiedzi na te pytania, daje +'sy.

Dziekuje, pozdrawiam.

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2600 max.

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Nawet teraz.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Mam laptopa.

Do czego ma służyć komputer? Gry

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie wiem ;D

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Nie ;d

http://www.morele.net/inventory/info/Bf25KD/

Jak widać mam tu 4 GB ram jak drozbieram sobie to do kupie drugie  4 GB czyli bede miał już 8.

Dysk SSD 120 Gb dokupie z czasem.

Czy To co wymianiłem wszystko wejdzie w komputer/obudowe raz z tym ramem i dyskiem ktory z czasem do kupie ? 

Czy bedzie ten sprzet do siebie pasował np. plyta z innymi czesciami  ? 

Czy zasilacz bedzie wystarczający ?

Czy do 2,6k złoże lepszy sprzet ? 

Czy polecacie coś wymianić ? 

Prosze o odpowiedzi na te pytania, daje +'sy.

Dziekuje, pozdrawiam.

Zestaw jest jak najbardziej w porządku i nie ma sensu nic w nim zmieniać.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Czyli wszystko bedzie ze sobą grało ?

Wszystkie czescie wejda nawet jak dokupie ssd i kolejne 4 gb ram  ?

Tak, mimo to dorzuciłbym trochę grosza do lepszej obudowy, ale jest ok.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja bym osobiście proponował dozbierać tą stówkę i kupić od razu 8GB RAM w jednej kości

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-sport-ddr3-8gb-1600-cl9-bls8g3d1609ds1s00-528779/

Kupisz teraz jedną kość, potem dokupisz drugą i zapchasz oba sloty na płycie głównej. Gdybyś kiedyś odczuł potrzebę posiadania większej ilości pamięci to będziesz musiał bawić się w wymianę kości zamiast zwyczajnie dokupić kolejną.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

pewnie, ze bierz r9 380. nie dość że nowsza, to więcej pamięci vRAM i jest na podobnym poziomie wydajności. co do pamięci, to również radziłbym kupic od razu 8GB, ponieważ zapchasz tę h81 2x4GB, dlatego na tej mobo lepiej wjeżdzać z jedną koscią 8GB.

.edit: ewentualnie możesz kupić droższą płytę, ale nie wiem czy to będzie się opłacalo. b85 i wtedy wjeżdzać z 4GB RAM w 1 kości.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Czekam na dalesze wypowiedzi.

Ale też pytanie ktora z r9 380 z i5 czy z i3 ?

Z i3 jest tez dysk ssd.

musisz tak zrobić, żeby i5 była z r9 380.. już fx 6300 mój jest opłacalniejszy od właśnie haswellowej i3. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

r9 380. wydajniejsza, cichsza może nie, ale na podobnym poziomie, zwłaszcza, że jest to sapphire. MSI ma problemy z gwarancją, takze lepiej sobie odpuścić. jedyny minus to dwuletnia gwarancja.

Opublikowano

r9 380. wydajniejsza, cichsza może nie, ale na podobnym poziomie, zwłaszcza, że jest to sapphire. MSI ma problemy z gwarancją, takze lepiej sobie odpuścić. jedyny minus to dwuletnia gwarancja.

Gtx'a Zawsze od Asusa tez mozna wziasc czy tam innej firmy.

Co myslisz o tym ? nadal tego samego zdania jestes ?

Posze tez o wypowiedz innych.

Ew jest tez mozliwe r9 280x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...