Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Denpa Onna to Seishun Otoko - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak obiecałem, tak zrobiłem :D

Jeśli chcecie, żebym obejrzał jakąś serię i ewentualnie później o nim napisał (możecie mi "kazać" obejrzeć cokolwiek tylko zechcecie jako następne) Liczy się pierwszy komentarz z nazwą anime. Jeśli już coś takiego oglądałem to następny, drugi czy trzeci... aż dojdę do takiego tytułu, którego nie znam (MAL'a swojego nie podaję teraz) strzelać xD

Jeden warunek? Żeby było w miarę krótkie... max około 12-15 odcinków, co ma jeden sezon, nie yaoi.

Taką zabawę na koniec sobie postanowiłem wymyślić, why not? :)

Obejdzyj Denpa Onna to Seishun Otoko - też dobra komedia

Zapraszam pod ten link: Recenzja + ocena  (mam nadzieję, że się spodoba) oraz do dyskusji w tym temacie ;)

Opublikowano

Denpa Onna to Seishun Otoko to produkcja Shaft (o kosmitach %5E%5E.png) i od razu widać, że postawiono na dosyć ciekawe dialogi. Oczywiście nie są tak świetne jak w Bakemonogatari, ale mimo wszystko to jeden z większych plusów tego anime.

Uważam to anime za dosyć oryginalne. Szczególnie mowa o głównej bohaterce.

Czy ją w ogóle można nazwać jakąś moe ? Ja sądzę że nie, a to dlatego, że bardziej przypomina lekko upośledzoną dziewczynkę (naprawdę miałem takie wrażenie oglądając to anime). To jest właśnie oryginalne, ponieważ nie pamiętam takiej bohaterki z żadnego innego anime.

Oglądając dało się zauważyć sceny z przeszłości i wtedy

Erio była jakby kimś innym to znaczy miała całkiem inny charakter.

Jednak

zniknęła na kilka miesięcy i nie wiadomo co się z nią wtedy działo.

Właśnie tych wyjaśnień w anime brakowało i uważam to za duży minus. Touwy Erio było mi po prostu żal, a tym bardziej od momentu jak się okazało, że

na pewno nie jest kosmitką.

Natomiast bardzo mnie zaskoczyła (pozytywnie) taka bohaterka jak Hoshimiya Yashiro.

Okazała się naprawdę kimś z ogromną mocą. Udowodnili to kilka razy, czyli chociażby odnośnie tej wody z basenu, grą w bejsbol jak i meteorytem na końcu anime.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=character&charid=31131

Poza tym bardzo podobał mi się opening (ending już mniej).

Wymieniłbym w przypadku tego anime następujące wady i zalety:

Zalety:

- oryginalna główna bohaterka

- dosyć ciekawe dialogi

- wiele bardzo zabawnych tekstów, scen, reakcji

- bardzo fajny opening

- anime potrafiło być zaskakujące (pozytywnie)

Wady:

- brak wyjaśnień wielu istotnych kwestii (szczególnie odnośnie głównej bohaterki)

- mimo ciekawych i zabawnych scen anime często bywało nudne (chociażby 11 i 12 odcinek)

Oceniłbym je gdzieś 6.5/10.

Opublikowano

­@armoro

Dzięki za opinię. Nie działa to zdjęcie, które wrzuciłeś z Erio. Mało wyjaśnione to ogromny minus (głównie chodzi o przeszłość) Yashiro z początku irytowała, ale tylko troszkę (Erio w ogóle nie irytowała mnie jakoś) a później przestała.

Yashiro

czy naprawdę miała jakaś moc? haha. Jakaś część mnie nadal w to nie chce wierzyć. Tak to faktycznie może wyglądać, ale.... no niby powtarzała, że może nie doczekać końca wakacji i wiele takich rzeczy. Jeśli by miała to widzowie zrobili widzów w konia. Przecież chyba każdy pomyślał, że pojawiła się kolejna wariatka pokroju Erio, która zmyśla. Sam nie wiem czy uznać to, że miała moce, czy jednak, że nie zostało w 100% potwierdzone. Jeden widz uzna, że to super moce i koniec kropka, a drugi, że niejasno potwierdzone, i będzie rozmyślał tak jak zresztą pisało na wikipedii - musiałem sprawdzić xD

W przeciwieństwie do innych urwanych zakończeń to jest dosyć niezłe

Tak, opening lepszy od endinga moim zdaniem.

Zapomniałem dodać, że dialogi były ciekawe w recenzji, to prawda, były, ale czy aż tak bardzo zabawne to było? hmm... zależy jak dla kogo. Uśmiech pojawiał się na twarzy na jakieś max 2 sekundy i od razu znikał.. ale z tą roladką walczącą z astronautą to sobie przewijałem 5 razy. Nawet samo "nanda kore" wypowiedziane przez espera mnie bawiło. Tak, wiem, mam specyficzny humor.

Bohaterka oryginalna? no a Mashiro Shiina? Nie taka sama oczywiście, aczkolwiek podobna z zachowania, btw. która lepsza według Ciebie? i według Was? Nie pamiętam jaka była już dokładnie Mashiro, ale może wybrałbym ... Erio? 
Opublikowano

Studio Shaft i tyle w temacie, więc oczywiście obejrzałem - nic, co z shaftu nie jest mi obce xD A tak na serio, to studio te ma bardzo specyficzne serie, więc byłem pewien, że dostanę coś abstrakcyjnego. Myliłem się? Raczej nie :P 

Jeśli chodzi o postacie, to najbardziej polubiłem Maekawe. Fabuła? Po prostu kosmos :P 

Bohaterka oryginalna? no a Mashiro Shiina? Nie taka sama oczywiście, aczkolwiek podobna z zachowania, btw. która lepsza według Ciebie? i według Was? Nie pamiętam jaka była już dokładnie Mashiro, ale może wybrałbym ... Erio? 

Mashiro, to ta upośledzona? Czy źle pamiętam xD ?

gfgdf

Opublikowano

Yashiro

czy naprawdę miała jakaś moc? haha. Jakaś część mnie nadal w to nie chce wierzyć. Tak to faktycznie może wyglądać, ale.... no niby powtarzała, że może nie doczekać końca wakacji i wiele takich rzeczy. Jeśli by miała to widzowie zrobili widzów w konia. Przecież chyba każdy pomyślał, że pojawiła się kolejna wariatka pokroju Erio, która zmyśla. Sam nie wiem czy uznać to, że miała moce, czy jednak, że nie zostało w 100% potwierdzone. Jeden widz uzna, że to super moce i koniec kropka, a drugi, że niejasno potwierdzone, i będzie rozmyślał tak jak zresztą pisało na wikipedii - musiałem sprawdzić xD

Nie mam wątpliwości co do tego.

Było kilka przykładów scen (chociażby obok basenu), które jasno pokazywały kim ona jest. Oto właśnie chodziło, czyli żeby widz też nie mógł w to uwierzyć, ale to raczej pewne.

Yashiro nie kłamała.

Uśmiech pojawiał się na twarzy na jakieś max 2 sekundy i od razu znikał.. ale z tą roladką walczącą z astronautą to sobie przewijałem 5 razy. Nawet samo "nanda kore" wypowiedziane przez espera mnie bawiło. Tak, wiem, mam specyficzny humor.

Już w pierwszym odcinku były niesamowicie śmieszne sceny. Po prostu specyficzny humor i zachowania.

Bardzo oryginalna. W anime są chwilami dziewczyny o podobnym charakterze, ale Erio mi pod ten schemat nie pasowała. Ona naprawdę wyglądała jakby coś jej się stało po spotkaniu z kosmitami.

A Sakurasou bardzo mi się nie podobało. Wszystkie postacie mi obrzydły. Mashiro to nie to samo co Erio.

Mashiro, to ta upośledzona? Czy źle pamiętam xD ?

Jej zachowanie było sprzeczne. Nie pasuje do tego określenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...