Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mahou Shoujo Madoka★Magica - dyskusja

HarryPotter:*xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To, co mnie najbardziej wkurwiło (sorry za wyrażenie), to Madoka i jej

życzenie/poświęcenie

. Pozatym psychodella była, gdy dziewczyny wchodziły do tego drugiego świata (nie pamiętam jak to było... ), to tło.. Aż ciarki mi przeszły. Najbardziej polubiłem tą niebiesko-włosom, najbardziej naturalna postać (?), jak zwał tak zwał.

Sporo nasłuchałem się dobrego o tym anime, ale oczekiwania zabiła rzeczywistość. Mimo to klimat był świetny. Już od dłuższe czasu, myślę nad rewatchem - kiedyś w końcu się uda xD

No i kot, Kyoubei (o ile pamiętam), +za postać i charakter

Co do filmów, to nie są to czasem streszczenia wydarzeń?

gfgdf

Opublikowano

Mnie nie wkurwiło tylko było takie "łoooooooo" xD 

Miki była dość przewidywalna z tym życzeniem, przez to jej nie lubiłem, a w jaki sposób zginęła był mega (y) 

Nie mam pojęcia o czym są filmy, ale jak bede miał nadmiar czasu to chyba ogladne ;p

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Rany, nigdy więcej. Strasznie piszczące głosiki, ale fakt, ten świat do którego przenosiły się był ciekawie przedstawiony. 

Opublikowano

Raczej niskiego głosu żeńskiej postaci w anime które nie jest komedią bym sie nie spodziewał .

Dość duży mindfuck te alternatywne światy robiły, aż mnie to prawie zniechęciło, ale przeżyłem jakoś xD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Miałem porzucić ze względu na kreskę, dobrze, że tego nie zrobiłem bo fabuła nadrabia (ale i tak słaba w porównaniu do Selector WIXOSS) Co mnie najbardziej wkurzało jak już jako tako się przyzwyczaiłem do kreski? Wygląd wiedźm.

Bardzo polubiłem ten ending: https://www.youtube.com/watch?v=Zg1bWZAu_uY opening też przyjazny dla ucha. Oglądając czasami tą krótką walkę Homury z pierwszego odcinka, pierwsze minuty + ten muzyczkę z endingu, nadal mam niekiedy ciarki na plecach. 

Ulubiona postać? Oczywiście Homura, Tomoe też spoko. 

Oceniłem to z początku chyba na 8, ale aktualnie widnieje 7.

Podobne 3 Movie to ... przypomnienie serii? Jeszcze lepszy niż seria TV, tak tylko słyszałem. 

Opublikowano

Nie ma sensu oglądać tej serii TV, skoro wyszły 3 filmy kinowe. Seria TV miała rację bytu przed tymi filmami.

Filmy są dużo lepsze pod każdym względem.

- ulepszone wizualnie

- nowe sceny

- lepsza muzyka w odpowiednich scenach

- nawet zmienione tempo głosu w niektórych scenach

Nie tylko 3 film należy obejrzeć.

Ja oglądałem już dosyć dawno temu serię TV, ale wtedy jeszcze żadnych filmów nie było.

Jednak później obejrzałem filmy i nie mam wątpliwości, że są lepsze od serii TV.

Ten krzyk Madoki jest wspaniały.

Zobaczcie filmik poniżej.

https://www.youtube.com/watch?v=1NlPKZCbzfw

Opublikowano

Upośledzone anime

Filmy aktorskie są tak samo dla ciebie upośledzone?

Zresztą nie oglądałeś, więc po co oceniasz?

Nie wiesz, że najpierw należy obejrzeć?

To anime jest świetne nie tylko z kategorii mahou shoujo, ale ogólnie wśród anime.

Opublikowano

@armoro

Krzyk drżącej się się lolitki xD .. tak na serio, nie wypad tak źle. Dobrze dobrane seiyuu w anime to podstawa, a nie coś takiego jak zrobili w Dragon Ball Super, haha

@Miszczu 

Ładnie to tak spamić kolego? :P

Opublikowano

Filmy aktorskie są tak samo dla ciebie upośledzone?Zresztą nie oglądałeś, więc po co oceniasz?Nie wiesz, że najpierw należy obejrzeć?To anime jest świetne nie tylko z kategorii mahou shoujo, ale ogólnie wśród anime.

Miałem nieprzyjemność stracić czas na to coś. Tylko ktoś z jakimiś problemami może widzieć w tym coś ciekawego.

Opublikowano

@armoro

Krzyk drżącej się się dziewczynki xD ..

Poprawiłem, gdyż ona nie jest lolitką.

Zresztą to co się z nią działo było straszne, ale to trzeba dokładnie wszystko rozumieć, żeby docenić tą scenę.

tak na serio, nie wypad tak źle. Dobrze dobrane seiyuu w anime to podstawa

Ja w ogóle uwielbiam te emocje w głosie dziewczyn. Seiyuu są rewelacyjne.

Miałem nieprzyjemność stracić czas na to coś. Tylko ktoś z jakimiś problemami może widzieć w tym coś ciekawego.

To w takim razie może spodoba ci się Boku no Pico.
Opublikowano

Poprawiłem, gdyż ona nie jest lolitką.Zresztą to co się z nią działo było straszne, ale to trzeba dokładnie wszystko rozumieć, żeby docenić tą scenę.Ja w ogóle uwielbiam te emocje w głosie dziewczyn. Seiyuu są rewelacyjne.To w takim razie może spodoba ci się Boku no Pico.

Sądzę, że boku no pico może spodobać się tobie, jeżeli lubisz małe dzieci.

Opublikowano

Sądzę, że boku no pico może spodobać się tobie, jeżeli lubisz małe dzieci.

Dla mnie spodobała się "Madoka", ale ty widocznie preferujesz coś całkiem innego, wiec poleciłem ci Boku no Pico.

Tam są chłopcy, więc może ich wolisz.

Anime bardzo dobre. Oryginalne, ambitne.

To zdecydowanie jedno z najlepszych anime i najlepsze, jeśli chodzi o mahou shoujo.

Co prawda "Nanoha" jest też świetna, z tym że to całkiem inny klimat.

Opublikowano

Pomyliłeś linki, tutaj jest prawidłowa recenzja.

Baja 12/10  :love:

no i przez ten post już tego nie oglądne dzięki szalonyczłowiek

user since 2009. pare baników się dostało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...