Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grafika w CSGO

Aarine89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nastepujacy problem.

Zaczne od parametrów moje komputera:

grafika gtx 770 twin frozr 2gb

procesor i5 2500k 4x3,7

płyta główna gigabyte Z77-DS3H

zasilacz 500 chieftec

monitor BENQ GL 2250 na rozdziałce natywnej 1920x1080 odswieżanie 60

Sprawa wyglada tak ze od jakiegos czasu zauwazyłem podczas gry dziwnie wygladajace cienie (głównie na rękach oraz broni) wyglada to jak taka mgła,obraz w tych miejscach nie jest czysty i klarowny.

Ponadto zauwazyłem migotanie tekstur (czytałem troche o tym,podobno to jest efekt temporal aliasing),głównie krawędzi oraz szczegółów,drzew.Podłoga,budynki i inne obiekty sa ok,chodzi tylko o drobne tekstury które jakby falują przy kazdym ruchu.

Za cholere nie moge się tego pozbyć,na pewno nie jest to wina karty graficznej gdyz podpinałem inna i działo sie to samo.Sterownimi mam zaktualizowane ze strony producenta,nie pomaga geforce experience ani skalowanie sdr. Żadnych zmian nie widze takze podczas zabawy AA z poziomu sterownika czy też bezposrednio w grze,wszystko wyglada tak samo mimo że dam wszystkie filtrowania na maksimum. Podobno Efekt temporal aliasing niweluje opcja TXAA niestety nie ejst obsługiwana przez counter strike. Prosze o pomoc,moze ktos spotkał sie juz z tym problemem.

Opublikowano

Nie,sterowniki przeinstalowałem wczoraj w trybie awaryjnym programem Display Driver Uninstaller  i zainstalowałem najnowsze poprzez czystą instalacje i problem nadal występuje.Zastanawiałem sie czy moze chodzi tutaj o zasilacz,moze niewłąsciwa dawke mocy twardziel dostaje i powstaja takie graficzne usterki,mianowicie chodzi o to ze na gtx 770 mam wejscia 2x8 pin a moj zasilacz jest wyposazony tylko w 8pin+6pin wiec tak jakby jedno miejsce na 2 piny jest wolne moze to o to chodzi?

Opublikowano

No właśnie jak zmniejsze tekstury to nic sie nie dzieje,dalej wszystko migocze,natomiast jak wyłacze cienie oraz detale shardera to problem dziwnej mgły na modelu postaci (ręce o raz bronie) ustępuje,tak jakby wina lezała po stronie shardera,moze direcx? natomiast po zmniejszeniu cieni, krawedzie,drzewa oraz szczegóły nadal migoczą przy kazdym ruchu.

Opublikowano

Tak format juz robiony wielokrotnie,mam ten problem ogólnie od dość dawna wiec to takze nic nie dało. Musiałbym nowy zasilacz zorganizowac w takim razie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...