Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kupno 2800 zł

Equener.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje tylko karty graficznej, płyty głównej pod intel 1150 lub 1151 i­ procesora. 

Zastanawiam się nad: GAINWARD GTX960 Phantom ok. 1000zł

płyta główna: MSI B150M NIGHT ELF 1151 intel około 400zł 

i procesor do tego tylko nie wiem jaki a chłodzenie, które mam na razie SilentiumPC Spartan Pro HE924 V2 starczy czy nowe dokupić i przejdzie do tego i5 czy i7 ? 

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

­Zasilacz: OCZ COREXSTREAM 500W pamięć RAM 2x4GB HyperX, dysk twardy 1TB seagate 

ta płyta którą biorę jest kompatybilna z DDR3 ? 

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

weź i5 4460 BOX, B85M-D3H-A, 2x4GB DDR3 1600 CL9 najtańszy, GTX 970 Gigabyte (ten tańszy).

To ma być komputer pod grafikę komputerową, tworzenie www etc. pod biuro RAM DDR3 właśnie 2x4GB mam więc nie potrzeba a jednak wezmę 1150, bo trzeba DDR4 i tu pytanie czy lepiej pod te zastosowanie GTX 970 z i5 czy i7 z GTX 960 ? 

­

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Tylko grafika, nawet jeśli miały być jakieś gry to typu LOL CSGO, nic lepszego nie, tylko to. Zastanawiam się ewentualnie nad Xeonem i GTX 970 nie wiem :0

czas do jutra o 15 mam ;d­

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Zrób podsumowanie na co obecnie jesteś zdecydowany, bo składnia i interpunkcja tak u Ciebie leży, że trzeba parę razy czytać posta żeby się domyślić o co Ci chodzi ;)

Z jakiego sklepu kupujesz?

Opublikowano

Bierz i7 + GTX 960. Ja mam I5 4460  + GTX 970 i niestety (zrobiłem błąd), co prawda grafika jest na naprawdę super poziomie, to renderowanie pozostawia dużo do życzenia. Swoją drogą, warto wspomnieć, że procesory intela utrzymują raczej stałą cenę, natomiast grafiki się wahają - więc lepiej zainwestować w dobry procek, a potem można śmiało wymienić grafę. 

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Bierz i7 + GTX 960. Ja mam I5 4460  + GTX 970 i niestety (zrobiłem błąd), co prawda grafika jest na naprawdę super poziomie, to renderowanie pozostawia dużo do życzenia. Swoją drogą, warto wspomnieć, że procesory intela utrzymują raczej stałą cenę, natomiast grafiki się wahają - więc lepiej zainwestować w dobry procek, a potem można śmiało wymienić grafę. 

dla mnie można by było wprowadzić zmiany, ale nie wiem o co chodzi, co masz teraz, co chcesz kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...