Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekierowanie dźwięku z mikrofonu wprost do głośników

virtuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem ponieważ moja mała siostrzenica strasznie mnie męczy. Mianowicie kupili jej ostatnio zestaw do karaoke i jest problem bo "jak spiewam to nie słychać mnie w głośnikach, pomóż wujek". Także jak nie pomóc takiemu małemu i uroczemu dziecku. Problem zaczyna się ponieważ w żaden sposób nie mogę sobie poradzić z tym jak to zrobić. Mianowicie chodzi mi o to żeby dźwięk z mikrofonu był przekierowany wprost do głośników bez potrzeby nagrywania go i odtwarzania później. W sensie że jak będzie sobie śpiewała te swoje piosenki to żeby to było słychać w głośnikach. Ciężko mi to wytłumaczyć ale mam nadzieję że wiecie o co chodzi. Googluje już drugą godzinę, i nie wiem jak się za to zabrać dlatego najlepszy byłby jakiś prosty programik z opcją takiego strumieniowania dźwięku z mikrofonu wprost do głośników. Nie miałem pojęcia gdzie ten temat dać to dałem go tu. Liczę na pomoc i z góry dzięki :)

dodam że jest to system operacyjny win xp, bo widziałem że w 7 jest opcja włączenia nasłuchiwania mikrofonu i ona podobno działa właśnie w ten sposób ale w xp nie mogę tego w żaden sposób znaleźć 

Opublikowano

Znajdź dowolny program do karaoke i zainstaluj.  

U mnie w domu dzieciaki mają kupiony mikrofon z jakimś softem na CD nawet nie zwracałem uwag co to za program ale działa tylko z CD.

Załączają piosenki dla dzieci , leci tekst z programu, program niweluje śpiewanie dzieciaków w piosence. 

Normalnie włącz nagrywanie w mikserze, podepnij mikrofon, opcje są w urządzeniach do nagrywania. W laptopach działa bez problemu cały czas wewnętrzny mikrofon albo podpinany. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...