Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy za rządów PiS będziemy żyć w lepszej Polsce?

Bakany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4. Obsadzanie stołków swoimi ludźmi

No po to się wygrywa wybory aby przetasować ministerstwa i żeby inna opcja była u władzy, nie znam kraju w którym po przegranej jednej partii dalej zajmuje ona stanowiska w rządzie. O to głównie KOD ma ból dupy, po 8 latach odebrali im zagrzaną ławę.

Opublikowano

Ludzie, ale oni niczego nie mogą wprowadzić tak od razu... Na to potrzeba czasu. Rozliczać ich będziemy gdy skończy się ich czas.

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

super że pis wygrał :)  modliłem się o to

teraz będzie dobrze, nie chce mysleć co by się stało gdyby wygrał jakiś onr czy korwin

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

super że pis wygrał :)  modliłem się o to

teraz będzie dobrze, nie chce mysleć co by się stało gdyby wygrał jakiś onr czy korwin

Stałoby się zapewne to samo co za rządów Bronka :)

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

Na pewno będą to sprawdzać, inaczej w rodzinach gdzie panuje alkoholizm byłoby jeszcze gorzej. 

I takim właśnie sposobem 500 złotych na dziecko będzie kosztować być może nawet 2 razy więcej, bo pieniądze zanim trafią do ludzi, zostaną wcześniej rozdane urzędnikom, którzy będą sprawdzać, czy dana rodzina powinna je dostać. Świetne rozwiązanie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

super że pis wygrał :) modliłem się o to

gdyby Korwin wygrał to byłoby lepiej ponieważ Korwin ma mentalność prawilnego polaka :)

Janusz nie pozwoliłby żeby ktokolwiek obrażał Polske itd. Jego riposty byłyby znane na całym świecie :D

PiS powinien zalegalizować marihuane.

Mogłaby być nawet po 50zł ale ładny giet dobrego materiału :)

wyobraźcie sobie jakie dochody przynosiłaby sprzedaż marihuany.. większe niż ze sprzedaży wyrobów tytoniowych i alkoholu

wielu obywateli z państw zagranicznych przyjezdzaliby do Polski po to by na legalu zapalić marihuane, a co się z tym wiąże.. wynajmowaliby hotele, kupowali w Polskich sklepach itd.

Korwin na 100% by zalegalizował bo to mądry człowiek z IQ większym niż cały rząd PiS'u

niestety trzeba poczekać aż stare próchno pójdzie do piachu, a wtedy młodzi wybiorą mądrze.

Marihuana dla Polski będzie jak lekarstwo panaceum :)

Opublikowano

gdyby Korwin wygrał to byłoby lepiej ponieważ Korwin ma mentalność prawilnego polaka :)

Janusz nie pozwoliłby żeby ktokolwiek obrażał Polske itd. Jego riposty byłyby znane na całym świecie :D

wyobraźcie sobie jakie dochody przynosiłaby sprzedaż marihuany.. większe niż ze sprzedaży wyrobów tytoniowych i alkoholu

wielu obywateli z państw zagranicznych przyjezdzaliby do Polski po to by na legalu zapalić marihuane, a co się z tym wiąże.. wynajmowaliby hotele, kupowali w Polskich sklepach itd.

Korwin na 100% by zalegalizował bo to mądry człowiek z IQ większym niż cały rząd PiS'u

niestety trzeba poczekać aż stare próchno pójdzie do piachu, a wtedy młodzi wybiorą mądrze.

narkotyki już ci mózg wyżarły wnioskując po twojej wypowiedzi

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

Przeczytałeś co napisałes? 

Opublikowano

Mówisz tak tylko dlatego bo zarabiasz srednią krajową i Ci dupe sciska że ktos sb w życiu radzi? Podatek powinien być taki sam,czy zarabia 1000 czy 100000,bo dlaczego ktos ma płacic więcej za to że potrafi zarobić i ma łeb do interesów ? Przez taką mentalnosc jak twoja,nic sie nie zmieni. Typowy polak

Nie,będzie tak samo. Tu sie nic nie zmieni

Oczywiście, że tak. Dlaczego jak ktoś się wyedukował albo ma swoją firmę i fajnie zarabia ma być za to karany wyższym podatkiem. Takie kretynizm wymyśliła właśnie lewica... karać ludzi za sukces hehe.

A co do PiSu to za wcześnie aby wyciągać wnioski. Zanim zaczną działać i odnosić skutki mechanizmy przez nich wprowadzone trzeba poczekać ze 2 lata. Wtedy będziemy oceniać.

Wtrącę się w rozmowę.

A powiedzcie mi, jeśli dana osoba ( jedna ) prowadzi jaką bądź firmę i zarabia na czysto, przykładowo 2/3 tys zł a co miesiąc musi odprowadzić ponad 1000 zł na zus ?

Jaka jest w tym sprawiedliwość, że osoba która ma w uj większą firmę i obrót większy ma płacić mniejsze podatki ?

Waszym tokiem myślenia wychodzi na to, że Ci co prowadzą małe firmy ( które są obciążane większymi podatkami ) są nieudacznikami, bo nie potrafią rozwinąć firmy. Ciekawe jak ktoś ma rozwinąć firmę na większą skalę, prowadząc, salon fryzjerski, warsztat samochodowy, lakiernia samochodowa itd ?

Polacy.... 

­

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Potrzeba czasu i właściwej osoby na właściwym miejscu. Pożyjemy, zobaczymy. Za rządów PiS'u wydaje mi się, że dużo się zmieni, ale czy na dobre? Raczej wątpię. PO moim zdaniem było mniejszym złem. Ponadto z dwojga złego jestem zadowolony, że przyszło mi mieszkać w Polsce niż w takiej Korei Północnej, Iraku, Chinach itp. 

Co do firmy, jak ktoś będzie sobie miał poradzić to sobie poradzi. Wiem, że łatwiej powiedzieć, trudniej zrobić, ale przepis jest taki: Osoba z głową na karku, pomysł na firmę, czy ktoś w ogóle będzie korzystał z naszych usług, jakieś zebrane pieniądze na rozruch (czasami też uda się jakieś dofinansowanie dostać) .... 

Opublikowano

Potrzeba czasu i właściwej osoby na właściwym miejscu. Pożyjemy, zobaczymy. Za rządów PiS'u wydaje mi się, że dużo się zmieni, ale czy na dobre? Raczej wątpię. PO moim zdaniem było mniejszym złem. Ponadto z dwojga złego jestem zadowolony, że przyszło mi mieszkać w Polsce niż w takiej Korei Północnej, Iraku, Chinach itp. 

A to nie czasem PO chciało sprowadzić do polski tych brudasów imigrantów ?

Bo z tego co wiem to PiS nie chce przyjmować...

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Wtrącę się w rozmowę.

A powiedzcie mi, jeśli dana osoba ( jedna ) prowadzi jaką bądź firmę i zarabia na czysto, przykładowo 2/3 tys zł a co miesiąc musi odprowadzić ponad 1000 zł na zus ?

Jaka jest w tym sprawiedliwość, że osoba która ma w uj większą firmę i obrót większy ma płacić mniejsze podatki ?

Waszym tokiem myślenia wychodzi na to, że Ci co prowadzą małe firmy ( które są obciążane większymi podatkami ) są nieudacznikami, bo nie potrafią rozwinąć firmy. Ciekawe jak ktoś ma rozwinąć firmę na większą skalę, prowadząc, salon fryzjerski, warsztat samochodowy, lakiernia samochodowa itd ?

Polacy.... 

­

Nie źle mnie zrozumiałeś. Tu chodziło o to, że duze firmy z wielkimi zyskami miały by płacić procentowo więcej podatku. I mała firma i wielka powinny płacić procentowo tyle samo od swoich zysków a nie, że mała płaci powiedzmy 20% a dużej dowalą 50%.

Cyrk.png

Opublikowano

­@Planta

Jakby te brudasy się nie chciały wysadzać (nie wszystkie) jest to np. biedna rodzina z X dziećmi na utrzymaniu itp. a Polska ma na tyle kasy, żeby im trochę dać / jakieś mieszkanie etc. (z tego co wiem to raczej u nas jest ciężko, bardzo ciężko bo nawet sami nie mamy zbyt wiele) to why not? :)­ Ogólnie do brudasów nic nie mam, żeby tylko jakiś dziwaków nie przywiało, czego się nie przewidzi.
Opublikowano

­@Planta

Jakby te brudasy się nie chciały wysadzać (nie wszystkie) jest to np. biedna rodzina z X dziećmi na utrzymaniu itp. a Polska ma na tyle kasy, żeby im trochę dać / jakieś mieszkanie etc. (z tego co wiem to raczej u nas jest ciężko, bardzo ciężko bo nawet sami nie mamy zbyt wiele) to why not? :)­ Ogólnie do brudasów nic nie mam, żeby tylko jakiś dziwaków nie przywiało, czego się nie przewidzi.

Przecież widzimy co się dzieje w Francji, Niemczech, Włoszech itd. tyle mi wystarczy.

Podobno polska i tak ma przyjąć 7 tysięcy uchodźców ( tak słyszałem ), ale mają sprawdzać wnikliwie te osoby, ale ja i tak będę się trzymał od nich z daleka.

Tak przy okazji, koleżanka pracowała w Niemczech i praktycznie została napadnięta przez brudasów i jak szybko pojechała do Niemiec to tak szybko wróciła. 

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

mają sprawdzać wnikliwie te osoby,

Można wiedzieć w jaki sposób?

Jeżeli ktoś nie zauważył w Syrii mamy wojnę. Wszystkie przydatne dane o tzw.uchodźcach, posiadane przez tamtejszą administracje (np.czy byli karani za terroryzm, podejrzani o współpracę z takimi organizacjami) przepadły.Ci ludzie nie mają żadnych dokumentów przy sobie.Wypełniają rzecz jasna zapewne jakieś formularze UE ale co to daje?Mogą przecież podać fałszywe dane. Zresztą nawet podając prawdziwe nie mamy możliwości zweryfikować czy ta osoba nie jest działaczem państwa Islamskiego.

Jak mamy weryfikować tych ludzi?Wysyłać emaile z ich zdjęciami do ISIS z uprzejmą prośbą o potwierdzenie, że dana osoba nie jest członkiem ich organizacji? :D

P.S Wywiad wojskowy nie rozwiąże sytuacji, może jedynie złapać tych najbardziej rozpoznawalnych, ale ze zwykłymi "szeregowymi" nie ma szans ;p

Opublikowano

Wnikliwie sprawdzać już to widzę. 90% uchodźców na pewno nie ma żadnych dowodów tożsamości więc mogą sobie opowiadać co im się żywnie podoba nt swojego pochodzenia, raczej każdego uchodźcę nie podepną pod wykrywacz kłamstw.

Opublikowano

Uchodźców nie da się sprawdzić, większość ich nie ma żadnego dowodu tożsamości, trzeba pamiętać, że pochodzą z Kraju/ów (bo przecież na pewno są tam jacyś ludzie,którzy przyjechali do europy typowo po social, i to z różnych krajów) gdzie władze działają, gdzie  sfałszowanie dowodu oraz paszportu jest rzeczą łatwą (w europie itp trzeba się chociaż postarać) więc na dobrą sprawę nie wiadomo kim są, ani nie znamy ich prawdziwych przesłanek.

DR5ChPt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...