Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy za rządów PiS będziemy żyć w lepszej Polsce?

Bakany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w ciągu kilku miesięcy rządu PiS działo się więcej niż przez całą kadencje PO

Jak myślicie? Czy Polska zmienia się na lepsze?

PiS chce wprowadzić podatki dla "bogatych" sklepów typu "Biedronka", "Żabka" itd.

Ostatnio też mówią że będzie podatek dla sklepów sieciowych.

Mówią że pieniądze z tego działania pójdą na rzecz poprawy Polski. Nie wiadomo co mają na myśli.. infrastruktura? fabryki?

Ostatnio też było słychać o Polskim programie kosmicznym, brzmi dziwnie ale kto wie.. :)

Co o tym myślicie? Ja uważam że ma to swój + ponieważ dajmy na to "Biedronka" zarabia rocznie miliardy (?) więc powinni się dzielić z państwem, a państwo natomiast powinno inwestować pieniądze tak aby gospodarka szybowała w górę, a wtedy w Polsce będzie żyło się lepiej.

Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

No jak nie jak tak. PiS wiedzie nas ku chwale. Polska już niedługo nie będzie Rzecząpospolitą, a prawdziwym Europejskim Imperium. Jarek nas na kocie zawiezie. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jeśli sklepy zostaną opodatkowane, to ceny produktów wzrosną, a za wszystko zapłacimy my - podatnicy.

Jedyne, co się zmieni, to osoby rządzące. Dalej będzie tak źle, jak było za czasów PO.

Opublikowano

cieszy mnie to że PiS jest stanowczy i za jego rządów nikt nie będzie naszym dyktatorem (Europa/Niemcy)

Ostatnio gdy niemieccy politycy wypowiadali się w obraźliwy sposób o Polsce to nasz polityk MSZ zaprosił ich "na dywanik"

Chcę aby Polska była Polską i była taka mentalność jak za I i II wojny.

Opublikowano

hehe niech doją tych bogaczy co biorą po 15 tysięcy (i więcej) miesięcznie. Popieram ich działanie

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Raczej nie sądzę aby było lepiej ale już pokazuje ten rząd że nie daje sobą pomiatać, choćby ta sprawa z "putinizacją". Za PO by to przeszło bez echa, tu od razu była zdecydowana odpowiedź. Robią też zmiany w TV powoli zaczynają znikać gebelsiarze "starego rządu" typu Kraśko.

Opublikowano

Nałożą podatek na sklepy, które by nadrobić stracone przez to pieniądze, podniosą ceny towarów.

A pieniądze gdziekolwiek by nie trafiły, zostaną zmarnowane. Jak państwo wybuduje fabryki, to pewne jest to, że będą przynosić straty, tak jak jest w przypadku państwowych kopalni.

Program kosmiczny? Następne marnowanie pieniędzy i to w dużej ilości, bo to nie są tanie rzeczy, a korzyści finansowych to żadnych nie przyniesie, chyba że będą transmitować obraz z marsa w systemie Pay Per View przy dużej ilości oglądających.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

@9Jarek9

podniosą ceny ale nie dużo ponieważ cena to priorytet przy zakupie przez konsumenta więc gdyby podnieśli cene np. za Snickersa z 1,50zł do 5zł to nikt by nie kupował :)

a jeżeli podniosą do 1,55 to ludzie nawet nie zwrócą uwagi.

Więc nie ma się o co bać.

Opublikowano

@9Jarek9

podniosą ceny ale nie dużo ponieważ cena to priorytet przy zakupie przez konsumenta więc gdyby podnieśli cene np. za Snickersa z 1,50zł do 5zł to nikt by nie kupował :)

a jeżeli podniosą do 1,55 to ludzie nawet nie zwrócą uwagi.

Więc nie ma się o co bać.

Po 5 groszy z każdego produktu, niby jest to mało, ale w ciągu kilku lat nazbierałaby się całkiem niezła kwota.

Te pieniądze państwo zmarnuje, a mogłyby zostać wykorzystane w dowolny (najprawdopodobniej lepszy) sposób przez konsumenta.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

hehe niech doją tych bogaczy co biorą po 15 tysięcy (i więcej) miesięcznie. Popieram ich działanie

Mówisz tak tylko dlatego bo zarabiasz srednią krajową i Ci dupe sciska że ktos sb w życiu radzi? Podatek powinien być taki sam,czy zarabia 1000 czy 100000,bo dlaczego ktos ma płacic więcej za to że potrafi zarobić i ma łeb do interesów ? Przez taką mentalnosc jak twoja,nic sie nie zmieni. Typowy polak

Nie,będzie tak samo. Tu sie nic nie zmieni

79160594027661829163.png

Opublikowano

Śmiech na sali. Sieciówki nie płacące 5 lat podatku za x miejsce, gdyż tak mają zagwarantowane, by po chwili wymienić się nazwami i znów nie płacić... Jest ok? Ale zamknięcie takiej furtki... Już nie jest ok?

Opublikowano

Przypomina mi się trochę Rzeczypospolita Szlachecka :D Jak ktoś miał w liceum rozszerzoną historię to raczej wie o czym mówię. 

Czyli władza w rękach najbogatszych i najmniej wyedukowanych, nie znających obecnego stanu społeczeństwa i jego potrzeb...

Odpowiadając na Twoje pytanie - NIE.

tumblr_nz5oe2KFat1ul9ajgo2_500.gif

Opublikowano

Okazało się, że wszyscy walczący o wolność "antysytemowcy" nie walczą z systemem a tylko i wyłącznie z PO. Przyszedł inny system, inne świnie do koryta i wszyscy Ci "wojownicy" liżą im jaja bo są konserwatywni.

Nie będzie lepiej, będzie dużo, dużo gorzej.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Mówisz tak tylko dlatego bo zarabiasz srednią krajową i Ci dupe sciska że ktos sb w życiu radzi? Podatek powinien być taki sam,czy zarabia 1000 czy 100000,bo dlaczego ktos ma płacic więcej za to że potrafi zarobić i ma łeb do interesów ? Przez taką mentalnosc jak twoja,nic sie nie zmieni. Typowy polak

Nie,będzie tak samo. Tu sie nic nie zmieni

Oczywiście, że tak. Dlaczego jak ktoś się wyedukował albo ma swoją firmę i fajnie zarabia ma być za to karany wyższym podatkiem. Takie kretynizm wymyśliła właśnie lewica... karać ludzi za sukces hehe.

A co do PiSu to za wcześnie aby wyciągać wnioski. Zanim zaczną działać i odnosić skutki mechanizmy przez nich wprowadzone trzeba poczekać ze 2 lata. Wtedy będziemy oceniać.

Cyrk.png

Opublikowano

Mnie w tym wszystkim denerwuję głupota Polskiego narodu. :> np. program 500 zł na dziecko, zabiorą ci 600 pln dadzą ci 500 pln. 500 z podatków + masa urzędników która to obsłuży ( 100 pln lub więcej ). Reszta jest nawet okej, śmieszy mnie jeszcze KOD, ludzie nie wiedzą co robią...  :) Ja wolę oglądać propagandę PISu niż niemieckie chłamy pokroju TVN itp. 

Opublikowano

PiS dużo zmieni w Polsce. Zagraniczne sklepy będą płacić podatek do skarbu państwa przez co Polska będzie się wzbogacać. Oferują też 500 zł na dziecko. Te pieniądze przydadzą się każdej rodzinie, najbardziej tym uboższym bo nie zawsze oboje rodziców pracuje, lub pracuje jeden ale zarabia 4tys+. Ludzie pracują i dostają 1.600 zł a mają na utrzymaniu 6 osobową rodzinę. Liczę na to że wreszcie ktoś cos w tym kraju zmieni. :)

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

Oferują też 500 zł na dziecko. Te pieniądze przydadzą się każdej rodzinie, najbardziej tym uboższym bo nie zawsze oboje rodziców pracuje,

Na pewno się przydadzą, przecież wódka kosztuje, nie rozdają jej za darmo. Jestem bardzo zadowolony z tego, że pieniądze zabrane bogatym osobom (które mogły zostać pomnożone, powodując wzrost gospodarczy i stworzenie nowych miejsc pracy), zostaną przekazane m.in. bezrobotnym menelom z kilkorgiem dzieci.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

PiS i PO to jeden pies. Z tym, że jedno z nich jest prokatolickie. Jedyne czego się obawiam to matury z religii. :v Reszte mam w dupie, bo jeśli nic się nie zmieni i tak mam w planach emigrację i każdemu polecam rozważyć tę myśl. Polska upadła już dawno, teraz to jakiś zlepek gówna nie przypominający kraju. My nawet nie jesteśmy niepodlegli, gdyż nad konstytucją Polski jest coś jeszcze - UE, czyli identycznie jak za caratu, tylko przybrane zostały inne metody. 

Opublikowano

PiS i PO to jeden pies. Z tym, że jedno z nich jest prokatolickie. Jedyne czego się obawiam to matury z religii. :v Reszte mam w dupie, bo jeśli nic się nie zmieni i tak mam w planach emigrację i każdemu polecam rozważyć tę myśl. Polska upadła już dawno, teraz to jakiś zlepek gówna nie przypominający kraju. My nawet nie jesteśmy niepodlegli, gdyż nad konstytucją Polski jest coś jeszcze - UE, czyli identycznie jak za caratu, tylko przybrane zostały inne metody. 

Wolę maturę z religii niż sprzedawanie nas wrogowi. :> Bo niemców przyjaciółmi nazwać nie można.

Opublikowano

Na pewno się przydadzą, przecież wódka kosztuje, nie rozdają jej za darmo. Jestem bardzo zadowolony z tego, że pieniądze zabrane bogatym osobom (które mogły zostać pomnożone, powodując wzrost gospodarczy i stworzenie nowych miejsc pracy), zostaną przekazane m.in. bezrobotnym menelom z kilkorgiem dzieci.

Będziesz miał przynajmniej za co pić ;) 

Myślę że co do tego powinni wprowadzić jakieś kontrole i normy które trzeba spełniać. Nie spełniasz norm, nie dostajesz pieniędzy. Jakie to miałyby być normy sam nie wiem, najlepiej jak najlepsze dla dziecka jak i dla rodziny bo faktem jest że menele z kilkorgiem dzieci będą przepijać pieniądze. 

61093c6efb.png

Opublikowano

Na pewno przed przydzieleniem tych "500zł" będzie sprawdzane czy rodzice są alkoholikami czy ćpunami. I w takim przypadku zostaną zmuszeni na uczęszczanie na odwyk aby otrzymać 500zł. Tak głupi PiS nie jest, żadna partia nie jest, aby tak prostej rzeczy nie sprawdzić.

Mi tam się podoba widok świnek odrywanych od korytka. Na PiS nie głosowałem - a na Korwina, ale podoba mi się, że PiS przeciwstawia się wasalizacji.

Opublikowano

Na pewno przed przydzieleniem tych "500zł" będzie sprawdzane czy rodzice są alkoholikami czy ćpunami. I w takim przypadku zostaną zmuszeni na uczęszczanie na odwyk aby otrzymać 500zł. Tak głupi PiS nie jest, żadna partia nie jest, aby tak prostej rzeczy nie sprawdzić.

Mi tam się podoba widok świnek odrywanych od korytka. Na PiS nie głosowałem - a na Korwina, ale podoba mi się, że PiS przeciwstawia się wasalizacji.

Na pewno będą to sprawdzać, inaczej w rodzinach gdzie panuje alkoholizm byłoby jeszcze gorzej. 

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

PiS, tak naprawdę karmi się waszą nienawiścią do 8 lat rządów (fakt, że słabych) Platformy. "Dobra zmiana" oferowana przez tę partię ma jedynie na celu zwiększenie wpływu J.Kaczyńskiego w Polsce, ale wy jej przyklaskujecie bo podoba wam się cytuje "widok świnek odrywanych od korytka".

1.Gdzie jest 500 zł NA KAŻDE dziecko w rodzinie (które pani Szydło obiecywała podczas kampanii wyborczej - jest to nawet nagrane.Fakt, że kto czytał program PiSu mógł dostrzec że chodzi tu o 2 dziecko w rodzinie, ale w spotach nie była o tym mowa - a powiedzmy sobie szczerze większość wyborców głosowała na podstawie spotów nie czytając nawet programu)

2.Gdzie jest 8 tyś zł kwoty wolnej od podatku?

3.Dlaczego nadal nie cofnięto wieku emerytalnego?

4.Dlaczego sprawa Frankowiczów nadal nie jest wyjaśniona?

Tych obietnic jest jeszcze więcej, ale zamiast ich spełnienia co mamy:

1. Nową ustawę o mediach (możecie mi pokazać, gdzie w kampanii wyborczej była o tym mowa?)

2. Nową ustawę rozwalającą Trybunał Konstytucyjny (instytucję, która jest jedynym zabezpieczeniem przed samowolą władzy, każdy kto wierzy w PiSowską retorykę, że Trybunał zablokowałby 500zł na dziecko niech się walnie w łeb)

3. Koniec rotacyjnego przewodnictwa w speckomisji ds. służb specjalnych

4. Obsadzanie stołków swoimi ludźmi

5. Słyszymy, że największym celem naszego wojska jest "Wyjaśnienie katastrofy smoleńskiej"

6. Uniewinnienie MK wbrew powszechnie przyjętym zwyczajom (tylko po to aby mógł on zostać ministrem)

...i tak można by wymieniać dalej

Wiem, że zaraz ktoś mi odpowie coś w stylu "na napisanie takich ustaw potrzeba czasu". Dobrze ale proszę, by jednocześnie wyjaśnił mi gdzie podziała się owa legendarna teczka, z rzekomo gotowymi ustawami, którą ochoczo wymachiwała Pani Premier podczas kampanii wyborczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...