Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się jeszcze grać ?

-JakNieJakTak-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Hidoi omówiłem najprostsze sposoby zarobku, można i zarobić 100kk na resellu w 1h, ale ja podałem realny sposób dla ludzi bez specjalnie dobrych sp i eq. Możesz i zarobić 100kk w 10 minut idąc na laurene, ale szansa na kapelusz jest tak niska ze raczej Ci się to nie uda. Oczywiście dobrze też jest dołączyć do famki która robi rajdy na glacy bo u5/6/7 to też ładny zarobek. Można by tak wymieniać długo. Jeśli sam znasz takie "super" sposoby to może zamiast pisać ofensywne posty byś się nimi podzielił?

Opublikowano

Opłaca, opłaca, wystarczy trochę pomyśleć  i można się dorobić bez wydawania pieniędzy na grę...

Opublikowano

Gdzie mamy w tym P2W? Wszędzie ,ale to wszędzie! Strzelam w ciemno że około 80% populacji w NosTale to są mniejsi lub więksi ładowacze KK/ND. Prawie każdy kto ma SP +9/10/11/12/13/14/15, EQ U7+8, boskie wróżki, unikatowe pojazdy, unikatowe pety przed 90 to musiał załadować nie raz aby to osiągnąć. Nie zmienia to faktu że powstała teraz rywalizacja pod tytułem "Kto ma więcej kasy ten wygrywa", co jeszcze jakoś pozwala nam w miarę nie zwariować. 

Uprzedzam że jak popadnie się w proces pierwszego załadowania KK/ND to potem jest to uzależnienie i przy każdym większym wydatku zamiast ruszyć dupę i iść resellować/dropić pióro itd, ruszamy dupę zrobić przelew/kupić PSC na KK/ND xD

Tak sobie mów jeśli komuś zależy może spokojnie dorobic się wszystkiego bez najmniejszego wydawania kasy 

+zawsze znajdą się płaczki które powiedzą że gra upadnie bo hajs się ładuje tylko pomyślcie 

Bez ladowania nd osoby ktore odpowiadają za rozwój gry nie mogły by zarobić 

Opublikowano

Grać się opłaca. Owszem, gra jest p2w aczkolwiek możesz coś osiągnąć bez wydawania wielkich pieniędzy. Kwestia to wytrwałość i systematyczność. Musisz uczęszczać na każdy rajd na glacy, robić limity po wbiciu 80, na wyższych lvl expić na a5 itd. Po prostu jeżeli bez wydawania kasy chcesz coś osiągnąć nie możesz przegapiać żadnej okazji do zarobku

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

­Przynajmniej według mnie, gra upadnie za jakiś rok. Nic nie robią z serwerami, żadnych poprawek.

Chodź by taki karta SP 2 wojownika (Samuraj) nic z tym nie robią i tego sie nie opłaca kupować.

Powstają privy, nostale za 1-2 lata upadnie ^^

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Nie upadnie ;). Powstają "privy"? Jakoś nie znam żadnego serwera na którym było by się w stanie normalnie ugrać. Wszędzie były, są i będą duże nie dociągnięcia. Więc szansa że powstanie zbawienny "priv" jest minimalna. 

Odświeżenie starych kart SP które dzisiaj są nie opłacalne to osobny temat. Ale widać ile jest nowych rzeczy. Do tego dochodzi AKT 6 który na pewno spowoduje że dużo 85 poziomów zacznie wbijać te 90. Nie jeden starszy gracz zainteresuje się nowym aktem.

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Akt 6 spowoduje że masa ludzi, którzy "definitywnie skończyli grę" do niej powrócą. Sam znam 3 osoby, które już z każdej wypłaty odkładają 200zł aby powrócić i mieć na start (czyli dla nich eq na 94/5 lub nowe).

Gra nie upadnie nigdy...zawsze będą rodzice dający hajsy gimbom...zawsze będą gimby okradające babcie z renty aby załadować i mieć na ranga +5 i strój navy

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

@Karashagi Gra na pewno za rok nie upadnie. Mimo iż GF się graczami tak troskliwie zajmuje (sarkazm) i w grze jest IS tak pięknie zbalansowany to gra nie upadnie.

Czemu? Popatrz ile jest graczy na NT. Dość dużo. I dość dużo ładuje.

Mówisz, że powstaną privy. Owszem, powstaną, już powstają, np. taki Xeno's Tale, Early Access pod koniec pierwszego kwartału 2016. Powstaną. Wiele ludzi może tam pójdzie. Ale nie będą to ludzie, którzy wydali na NT PL miliony, bo im po prostu będzie szkoda ich osiągnięć.

Zatem dzieci ND (nikogo tym nie obrażam) zostaną na NT PL. Zatem GF będzie miał nadal zyski, ale nieco mniej graczy. A jak sądzisz, GF zamknie serwery, z których leci kasa? Nie sądzę. ;)

A co do tematu, ja jestem słaby i nie umiem zarabiać i po paru latach rozgrywki osiągnąłem bardzo mało. Co? Na S3 i S2 82 lvl. Na S3 1 i 2 SP +9/10, a 4 +8. I słaby mniszek 25j +5, którym i tak się jarałem jakbym coś wciągał. Na S2 war +8 i mnich 66j +9. Czasem się zastanawiam jakim cudem na niego uzbierałem 25kk ;).

Ogólnie, może grałbym w to dalej. Ale mi się po prostu... znudziło. Gra nic specjalnego mi nie zaoferowała. Po prostu znudziło mi się ciągłe łażenie i dropienie piórek czy nawalanie w tartak. Nuda. Gra nic nie oferuje. Nic specjalnego. Glaca? Nie zaznałem jej smaku, bo byłem za słaby, a gra mi się znudziła i jakoś mi się już nie chce dążyć do bycia koksem.

Szczerze mówiąc, gdyby nie ludzie to bym w to nie grał. Ostatnie dni mojej rozgrywki polegały na wchodzeniu na NT i patrzeniu, czy jest ktoś online. Nie ma? No to log out. Jest? No to gadamy. I tyle.

Jedyna interesująca rzecz na NT to fabuła. Czytając te księgi w labo się tym nieco zaciekawiłem.

Czy opłaca się grać? Na NT PL raczej nie. Idź na DE, tam ponoć fajnie. Ja spróbuję jeszcze raz zagrać, ale na privie, o którym wcześniej wspominałem. Może "zapał" do gry wróci. Nie? To nie. Płakał nie będę. To tylko gra. I też nie będę w nią nawalał 5h/d... 2-3h max. Wolę gdzieś wyjść na zewnątrz czy na siłownię iść.

Graj albo na DE, albo czekaj na priva. Takie moje zdanie.

Yo

Pozdrawiam

Gracz NT od chyba 6-7 lat (w sensie od 2009-2010, a nie że mam 12 lat...)

IAmBoskiM

19.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...