Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się jeszcze grać ?

-JakNieJakTak-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rok 2016, opłaca się jeszcze zaczynać grę od nowa?

jak dużo osób jest na serwerach?

głównie chcę grać dla fun'u ale fajnie od czasu do czasu gdyby było więcej osób  do rywalizacji

czy bardzo jest P2W?

czy gra powoli umiera jak np 4story ?

Opublikowano

Rok 2016, opłaca się jeszcze zaczynać grę od nowa?

jak dużo osób jest na serwerach?

głównie chcę grać dla fun'u ale fajnie od czasu do czasu gdyby było więcej osób  do rywalizacji

czy bardzo jest P2W?

czy gra powoli umiera jak np 4story ?

Moim zdaniem jest warto zacząć grę w 2016, ale na odpowiednim serwerze. 

Na S1 zbyt dużo dzieci, ale najtańsze ceny.

S2 już ciekawiej, mniej dzieci.

S3 tutaj to bardzo rzadko spotkasz dziecko, bo "trudno o cokolwiek".

Na S1 gra najwięcej osób.

Na S2 gra jakieś 75% osób z tego co jest na S1.

Na S3 najmniejsza ilość osób, z powodu trudności w zdobyciu czegokolwiek.

Sporo osób doładowuje lub kupuje goldy na allegro, więc z tym nie ma problemu. W tej grze to jest "normalka". Jedynie co to spotkasz dzieciaka, który narzeka, że "dziecko ND" xDDD

Raczej nie. 4story upadło, ponieważ powstało dużo prywatnych serwerów lub każdy próbuje sam go stworzyć. Już powstało sporo polskich prywatnych serwerów.

Na NosTale jest inaczej. Nie ma prywatnego serwera.

Gdyby powstały prywatne serwery NosTale i do tego polskie to wtedy było by to samo co na 4story PL ;)

Opublikowano
Jeżeli podoba Ci się NosTale to pewnie, że zaczynaj grać.

Na s3 jest trochę mało osób, na reszcie spokojnie można grać, dużo ludzi jest.

Tak, gra jest P2W.

Moim zdaniem jest coraz gorzej, ale przynajmniej kilka lat jeszcze spokojnie wytrzyma ;d

giphy.gif

Opublikowano

Opłaca się zaczynać grę ale nie na PL lepiej jednak wybrać DE bo na s3 prawie nikogo nie ma na s2 jak wbijałem to tez prawie nikogo nie było jedyne na s1 ale dużo dzieci jak wybierzesz DE to graj na Ancelloan czy jakoś tak.

Opublikowano

Gdzie mamy w tym P2W? Wszędzie ,ale to wszędzie! Strzelam w ciemno że około 80% populacji w NosTale to są mniejsi lub więksi ładowacze KK/ND. Prawie każdy kto ma SP +9/10/11/12/13/14/15, EQ U7+8, boskie wróżki, unikatowe pojazdy, unikatowe pety przed 90 to musiał załadować nie raz aby to osiągnąć. Nie zmienia to faktu że powstała teraz rywalizacja pod tytułem "Kto ma więcej kasy ten wygrywa", co jeszcze jakoś pozwala nam w miarę nie zwariować. 

Uprzedzam że jak popadnie się w proces pierwszego załadowania KK/ND to potem jest to uzależnienie i przy każdym większym wydatku zamiast ruszyć dupę i iść resellować/dropić pióro itd, ruszamy dupę zrobić przelew/kupić PSC na KK/ND xD

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

http://www.mpcforum.pl/topic/1521386-arkadia/

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Gdzie mamy w tym P2W? Wszędzie ,ale to wszędzie! Strzelam w ciemno że około 80% populacji w NosTale to są mniejsi lub więksi ładowacze KK/ND. Prawie każdy kto ma SP +9/10/11/12/13/14/15, EQ U7+8, boskie wróżki, unikatowe pojazdy, unikatowe pety przed 90 to musiał załadować nie raz aby to osiągnąć. Nie zmienia to faktu że powstała teraz rywalizacja pod tytułem "Kto ma więcej kasy ten wygrywa", co jeszcze jakoś pozwala nam w miarę nie zwariować. 

Uprzedzam że jak popadnie się w proces pierwszego załadowania KK/ND to potem jest to uzależnienie i przy każdym większym wydatku zamiast ruszyć dupę i iść resellować/dropić pióro itd, ruszamy dupę zrobić przelew/kupić PSC na KK/ND xD

50lvl, sin+14, krzak norm, duży turik, red łuk u7+8 itd. władowałem 0 (na tej postaci, na reszcie tak). Da się zarobić bez problemu na tym lvl bez ładowania.

Opublikowano

Emm no to co kolega mówi to może być jedynie prawda jeżeli nie masz swojego realistycznego życia i wielbisz i cenisz wirtualne życie z serii NosTale ponad wszystko. W takiej sytuacji byłeś w stanie zarobić. Ale to jest jakiś 1% szansy na to. A 99% mówi że załadowałeś ^^

Arkadia - Serwer inny niż wszystkie! Przekonaj się, dlaczego gra z nami jest wyjątkowa!

Sam postawisz sobie cuboida! Możesz handlować z innymi graczami! Bez pay2win! Kontakt z administracją w każdej chwili! Drop z rud! Bez ułatwień!

Opublikowano

Niedawno wróciłem do gry, ale odechciewa mi się już po kilku dniach ;)
Na s1 strasznie się wszystko zmieniło, ceny ogromne w porównaniu z jakimś czasem temu np. ancki 200k a teraz 500, perła noskumpla kiedyś 2kk teraz 10.. wszystko drożeje, aczkolwiek jeśli zainwestujesz troszke kasy w allegro to możesz grać śmiało ;)

Opublikowano

Nie opłaca się grać , na s1 na arence se już nie pograsz jak  nie masz około 55lvl+ z dobrym sp . s2 jedyny dobry wybór ale już nie gra tak dużo osób jak kiedyś....  s3 to już w ogóle nikt nie gra

Opublikowano

Zacznijmy od tego że zeby osiagnac cos w tej grze niekoniecznie trzeba ladowac. Ale bedac szczerzym nie ma za bardzo szans [jezeli teraz zaczniesz od nowa] dogonic taka konoszke, leviatansy, sangow i scrouendels bo w tych rodzinach sa ludzie ktorzy graja w to juz od dawna a wiec posiadaja itemy, kase no i nie maja za bardzo na co ja wydawac przez co jak np wyjdzie nowe eq beda je miec oczywiscie pierwsi. A nowy gracz ma ciagle jakies wydatki. Mimo to w tej grze mozna osiagnac duzo ale trzeba poprostu chciec - wieksza satysfakcje sprawia pokonanie smiesznie nabuffowanego konocha czy sanga wowczas wtedy gdy zrobiles to ekwipunkiem na ktory przez dluzszy czas zbierales sam nie ladujac i tak dalej. Czy jest sens wrocenia do tej gry ? albo bardziej do grania ? jak najbardziej tak bo w ta gre gra sie wlasciwie dla ludzi.

Opublikowano

Jeśli gra Cie ciekawi to czemu nie.
Totalne P2W, sporo dzieci ale ma swoje uroki.
3-4 lata temu sam grywałem gdzie na PL jak sie pojawiło 1sp + 15 każdy hypował w 1 mieście.
Mimo nie żałuje "straconego" czasu na gre no ale już osobiście nie gram ;)

Opublikowano

Moja opinia, po aż 6,5 latach gry brzmi nie, nie opłaca się grać w NosTale jest to gra wymagająca załadowania pewnej kwoty PLN - na dobry początek za 250 zł możesz coś ogarnąć. Teraz wymienię + i -

S1-Avalon

+Duża ilość graczy

+Tanio w porównaniu do S2 i S3

+Znajdziesz każdy przedmiot, którzy chcesz kupić

-2,5/3 serwera to dzieci w wieku 8-11 lat

-Bez wydawania 300-500 zł miesięcznie jesteś 0

S2-Enigma

+Średnie ceny

+Wszystko powinieneś znaleźć

+Mniej dzieci

+/- Mniej osób

-Bez wydawania ok. 150zł miesięcznie jesteś 0

S3-Finesia

+Miła atmosfera

+Ogarnięci gracze (większość)

+Pomoc 

-Nie ma tam nic praktycznie

-Gra tam mało osób

-Totalny P2W to tak jakbyś grał w NosTale na 2x pomniejszonym expie

Więc podsumowując rozpoczęcie gry dla samego "funu" i granie w nią po 1-3h dziennie jest moim zdaniem stratą czasu (oczywiście bez wydawania PLN). Jeżeli nie chcesz być pod ciągłą presją tzn. wbić 55 lvl dasz radę, jednak bez sp św nie dostaniesz się choćbyś nwm kim (oprócz takich osób, które mają eq u7+9 z allegro na 70+ i mają znajomości w fam). A jak się dostaniesz to będzie tak: o 16 i 20 każdy ma być na LoD, bo kick to samo z rajdami na glacy.

Jeżeli już napaliłeś się na tą grę tak naprawdę to polecam zacząć przygodę na NosTale DE (wersja niemiecka), jeżeli chciałbyś kontakt tam z kimś to pisz do @KamyczeK.

ewentualnie do mnie mogę coś pomóc. I nie zgadzam się z powyższymi opiniami oraz ze zdaniem @1361622928-U485574.pngYomigoshi na temat prywatnych serwerów, ponieważ takie i tak powstaną i kilka już jest, w każdej grze jest jakiś prywatny serwer, ponieważ gracze chętnie ułatwiają sobie rozgrywkę.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

@Unic3T zaledwie może 50% z tego co napisałeś to prawda ;). Jeżeli możesz sobie pozwolić na wydatek około 100ZŁ i załadować w ND/KK to wtedy powinieneś ustawić się przynajmniej do 85 poziomu. Kupisz jakieś ciekawe SP +9, EQ u6+7, resy z A S5 i starczy Ci ;_). Wtedy pozostanie Ci tylko zarabiać ;). Warto zaczynać.

Opublikowano

Lol wtf 300zł miesięcznie? Dawno mnie coś tak nie rozśmieszyło XDDDDD Tak jak @up nawet za 100zł można się ustawić już prawie do końca rozgrywki,  dopiero na ten 95 potrzebujesz odrobinę więcej hajsu. No ale bro, co by ktoś robił z hajsem gdyby ładował 300kk miesięcznie? xD Przecież tego nawet nie będzie miał na co wydać lel

Opublikowano

Sofiak, ale On przecież woli wszystko wyolbrzymić i zniechęcić połowę ludzi go gry swoimi bredniami. Zakładam że ten Pan został okradziony, albo po prostu mu nie wyszło i musiał tyle ładować ;>. Ja bynajmniej za 100ZŁ ustawiłem się do końca 80 lvl'a ;d

Opublikowano

@NaNaTraTra

Załadowałem przez ponad 6 lat gry łącznie z 300 zł, ale to było w 2011-2013, co rok 100zł, jeżeli nie wiesz nic o mnie to się nie wypowiadaj. Stwierdzam fakty po co wgl. zaprzątać sb głowę i grać w grę, na którą trzeba poświęcić praktycznie kilka lat gry. NosTale było może fajne w 2009-2012, jak grało się dla zabawy a nie po to, żeby pokazać co to nie ja jestem. 

@Sofiak LeL

Może ty nie pracujesz, tylko chodzisz do szkoły, więc 300zł dla ciebie to dużo nie mając stałych dochodów, jednak mam w NT znajomych, którzy tyle właśnie ładują, kiedyś zapytałem się jednego, co by zrobił, gdyby nie ładował, odpowiedział mi, że gra by nie miała wtedy sensu.

Ogólnie z mojej perspektywy gra ma sprawiać przyjemność, odrywać od rzeczywistości, jednak nt przynajmniej w wersji pl tak nie działa. Jest to gra, na którą trzeba poświęcić kilkanaście lat, żeby być pro, więc ja podziękowałem. Dajmy na to metina 2, też jest sponsorowany przez GF, a w rok da się osiągnąć wszystko bez IS grając po 3h dziennie. Oczywiście każdy inaczej to widzi, ja skończyłem się wypowiadać w tym temacie.

Opublikowano

Raczej nikt normalny nie wyda 300zł miesięczne na grę, rozumiem jeszcze 100, ale nie 300. W Nostale też da się osiągnąć wszystko bez ISa, np.TheJute, prawie nic nie ładował, a osiągnął bardzo dużo.

Opublikowano

Czy się "opłaca"? Tak.

-Jedyne co musisz zrobić, to wydać jakieś 300zl na kk z allegro, poświęcić trochę czasu na resell (radzę grać w jakąś normalną grę, a wieczorami wbijać na ten syf, aby pozarabiac), a następnie sprzedac zarobiony Hajs na allegro i kupić samochód czy coś (nie żartuję).

Czy jest sens wracać? Nie. Aczkolwiek Nie.

-Jeśli chcesz się "bawić" nie wydając zlotoweczek to nie tutaj. Jeśli oczywiście za zabawę uważasz podziwianie e-p*nisow większości topki.

Opublikowano

@miliord21

Popieram ;) Tak jak ty napisałeś wszystko wygląda

@Sofiak LeL

TheJute to mój dobry znajomy, kilka razy pomogłem mu expić w Aster i tak nie wydał nic na tą grę, jednak zobacz ile poświęcił na nią czasu, a i tak nie osiągnął wszystkiego nwm grał z 6 lat, na pewno pół roku mniej ode mnie zaczął grać, to samo Zajc on też nic nie ładował. Reasumując to ta gra nie ma sensu, bo jakby ktoś miał grać tylko dla relaksu i bez wydawania PLN to, aby wbić 97 i zrobić eq takie jak Jutek to od 18.01.2016 musiałby grać do 18.01.2012/2013 :)

Opublikowano

Co za brednie tu piszecie. Zróbmy małą kalkulację:

-limity ok. 1-1,5kk za boxy

-dropienie piórek przez 1h to około 1kk

-arenki zależnie od lvla, ale kasa wpada za nie plus medale na złote boxy

Dziennie w 2-3 godziny około 3kk.

Wszystko co napisałem da się spokojnie robić na tym 85, który wbija się z palcem w nosie. Do tego na maru dało się tyle zarobić, że szkoda gadać. Idziecie dropić monetki po 1-2h dziennie i macie w 2-3 dni 20 złotych lub lepiej + dużo morskich i innych rzeczy, za które można trochę zarobić. Ale lepiej wylewać żale na forum, jak się nawet nigdy nic nie próbowało zrobić. Jeśli ktoś ładuje to już jego sprawa, bo to jego pieniądze i nikomu nic do tego. Pomyślcie też, że bez tych ładowaczy, na których tak psioczycie, na serwerze nie byłoby ancków, zwojów, wróżek itd. Da się dorobić eq u7+8 ze spoko osło i fajnych sp bez ładowania, ale trzeba coś robić i mieć trochę szczęścia. 

Opublikowano

Niby tak, ja też się dorobiłem kilkunastu rzeczy, nie byłem najlepszy, ale grać się dało, w tym roku gra jest nudniejsza, ta monotonność. Dlatego postanowiłem sellnąć all na allegro i skończyć grę ;)

Opublikowano

@Endziu 2-3godziny 3kk to super sprawa. Chyba masz zerowe pojęcie o zarabianu na avalonie.
90lv i masz zarobek 7-8kk w te twoje 2 godziny.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...