Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno własnego Serweru Dedykowanego

danielp94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy doradziłby mi ktoś jaki serwer dedykowany kupić? Serwer będę miał u siebie w domu. Serwer potrzebny pod grę Ark survival evolded. Kilka stron i może mały domowy cloud, Może ts. Na allegro widzę dużo tanich po leasingowych serwerów, jednakże nie mam doświadczenia z kupnem serwerów więc wolę się upewnić. Gra używa jeden wątek pod serwer więc  dobra wydajność pojedynczego rdzenia jest wymagana. Drugi rdzeń używa na fizykę i obliczenia. Taki dual xeon 2.6 używa na drugim rdzeniu 30% zaś pierwszy użyty w  100%. SSD wymagany, ram jak najszybszy i min 16. Internet mam 100Mbit

Prosiłbym by ktoś doradziłby jaki serwer wybrać, bo ja się na rynku serwerów nie znam.

Który z tych 3 byście polecili?

IBM X3650, 2 x Xeon 5160 (3.0 GHz), 16GB RAM, 3 x 73GB SAS 15k, obsługa dysków SSD (łącznie max. 6 dysków), 2 zasilacze, RAID sprzętowy. Cena 990 zł brutto z 8GB RAMu. 

IBM X3850, 2 x Xeon 7040 (3,0 GHz), 16GB RAM (zajęte 8 z 12 slotów), 6 dysków po 73GB SAS, też obsłuży SSD, RAID sprzętowy, 2 zasilacze - 790 zł brutto. (Możliwość instalacji jeszcze 2 procesorów)

Dell 2950, 2 x Xeon 5160 3.0 Ghz, 32GB RAM (wszystkie sloty zajęte), brak dysków (2 puste ramki na dyski), 2 zasilacze, RAID z obsługą SSD... 1100 zł brutto. 

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...