Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co mogę ulepszyć ? - PC do gier

motorolas90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym ulepszyć mój drewniany komputer . głównie do gier CS:GO(obecnie 35fps) , w przyszłści chciałbym nabyć FIFA 15 oraz inne gry raczej na normalnych wymaganiach , na razie chcę wymienić 1 podzespół , 

budżet : do  200 zł

obecna specyfikacja :

procesor : AMD Athlon X2 245 Socket AM2+ (940)  2.91 Ghz ( drugi cpu-z pokazuje AM3 (938) ) jezeli to takie ważne to poszukam pudełka 

grafika    : NVIDIA GeForce 9500 GT 1 GB  

RAM       : 6 GB (2x2 i 2x1 ) DDR2 (400 Mhz) 

płyta         : Gigabyte M52L- S3P chipset NVIDIA 

Win         : 7 Home Premium 64 SP1  

do wymiany : oto pytanie , mało mam fps w CS:GO . nwm czy znajde procek w tej cenie , czyli grafike ? jaką? 

Opublikowano

Najlepiej wszystko do wymiany, praktycznie fifa 15 nie ruszy normalne na niczym co w to wsadzisz w tej cenie musisz mieć minimum 4 rdzeniowy procesor . Lepiej zbierać na coś bardziej wydajniejszego 

CS już powinien ci dobrze teraz  działać na takim sprzęcie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to jak koledzy mówili. Nie ma sensu tu nic tak naprawdę wymieniać bo nic lepszego zbytnio nie włożysz co by dało dużego kopa. Najlepiej uzbieraj sobie trochę kasy i używki kupuj.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Sprawdz ten zasilacz, kupno hd 7770 byloby spoko, potem i3 2120 (ze 200zl) + plyta (do 100zl) i ramy (jakies 80zl) i sztos bys mial.

To wszystko używki ? Teraz jestem w szpitalu . za 2-3 dni wrócę do domu to popatrze na ten zasilacz .

Ramu jest za mało. ? Nie mam więcej slotow wolnych . w żeby kupić 2x2 gb przynajmniej też trochę kasy pójdzie

Opublikowano

Ramu jest ok, ale zmiana procesora wiaze sie z wymiana plyty glownej, a nowa bedzie raczej z ramami ddr3 (ty masz ddr2), 4gb styknie. Tak uzywki. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ramu jest ok, ale zmiana procesora wiaze sie z wymiana plyty glownej, a nowa bedzie raczej z ramami ddr3 (ty masz ddr2), 4gb styknie. Tak uzywki.

A ta grafika co podałeś nie pójdzie na obecnym sprzęcie . bo niedawno kupiłem te ramy i było miodzio do czasu zimowych aktualizacji w cs
Opublikowano

@motorolas90 nie masz przydpakiem zawalonego pcta? Typu miljon autostartów, niezliczona ilość program działających w tle i pofragmentowany dysk? Podeslij screena menadzera zadan

Wylaczylem już kilka . nie mogę bo jeste w szpitalu i jeszcze z tydzień .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...