Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NightCraft

Serwer na, który czekałeś...

201608ala.jpg

siemakyty.png

FrR5Ep4.jpg

Serwer wystartuje 24 września o godzinie 20:00

IPMcNightCraft.pl

TypSurvival+ Gildie

Sloty170

Wersja1.7.10

siemakyty.png

HxFZgOg.jpg

Myślisz? Kolejny nowy serwer survivial+gildie, który upadnie po paru dniach?

Otóż Nie! Nasz serwer ma pondad 3 lata, otwarty został w listopadzie 2012 roku.

Przez te lata doświadczeń można uznać, że wiemy jak prowadzić serwery.

Serwer był nie aktywny przez 5 miesięcy z powodów prywatnych, ale powracamy gotowi na nowe wyzwania!

Przed nazwą NightCraft serwer posiadał nazwę WinningCraft jednak została zmieniona na GoldenCraft

jednak konkurencja zrobiła podobny serwer tylko, że freebuild żeby nie mylić serwerów zmieniliśmy domenę

Nie jesteś do nas przekonany?

Zaczęliśmy od 20 slotowego serwera, który był opłacony zaledwie na miesiąc, typowy dawny survival+frakcje.

Jednak zawsze nie brakowało nam graczy i jak tylko się rozkręcił trudno było dostać się na serwer.

Nie brakowało nam graczy, minimum 50 osób na serwerze powodowało dobrą rozgrywkę i rewalizację

Nigdy nikogo nie oszukaliśmy oraz nie okradaliśmy, jeśli nawet osoba kupowała vipa tuż przed nową edycją,

był on zwracany, również sprawdzając cheaterów chcieliśmy być w 100% pewni że nie banowaliśmy

nie sprawiedliwie. Na serwerze nigdy nie było jakiejkolwiek faworyzacji.

Wszystkie zyski zostały przeznaczone na dalsze jego opłacanie, nigdy nikt nie brał nic dla siebie.

Poza opłacaniem youtuberów, no ale coś za coś. Na koncie (hostingu) posiadamy ponad 600 wirtualnej waluty

przez co możemy bez żadnych nowych dochodów opłacić serwer na ponad rok!

siemakyty.png

zfuwUsl.jpg

xXMatisXx

Pierwszy H@ serwera, mój dobry przyjaciel bez niego ten serwer prawdopodobnie by nie zaszedł tak daleko

Często był na serwerze i pomagał przy graczach, nie wiedział dużo o pluginach jednak potrafił

rozmawiać z ludźmi i im w ich problemach. Teraz nie należy do administracji ponieważ przestał grać w minecraft

jednak mamy z nim kontakt i jeżeli tylko by się zgodził przyjelibyśmy go do nas.

PanDiament

Dobry admin, pomagał w opłacaniu serwera oraz jego reklamowaniu. Był zaufaną osobą mimo, że nie znałem go

wcześniej. Dopiero przy wspólnej pracy widać było, że się starał.

Wiemy że ten nick był rozpowszechniony i miało go wiele osób więc proszę o nie mylenie go z jakąś inną osobą.

Kontakt się urwał, nie wiem czy dalej zajmuje się mc czy po prostu z niego wyrósł xD

kubat1605 (XeNo16)

Najlepiej wspominany admin, znał się na pluginach oraz zażądaniu serwerem, często pomagał przy serwerze

jednak w końcu zaczęło go to nudzić i próbowałem zmuszać go na siłę prosząc o pomoc ponieważ

to było dla mnie bardzo ważne, jednak popełniłem błąd i w końcu odszedł.

Nie mam z nim żadnego kontaktu ale myślę że jeśli jakimś cudem to czytasz to napiszesz do mnie :*

MrBlackV8

Dawny właściciel serwera, jednak z braku czasu nie mógł często zażądać serwerem.

Jest teraz członkiem administracji i mam nadzieje że go polubicie, dzięki niemu mógł powstać ten projekt

Konfigurował pluginy, reklamował serwer, był przy nim zawsze.

ramzes160

Najlepszy helper jakiego znam, nawet gdy przez pewien okres administracją olewała serwer on dobrowolnie

Pomagał graczą mimo że nic za to nie dostawał

dar_k

To ja, mam nadzieje że mnie polubicie

Przepraszam inne osoby które nie zostały wymienione jednak chciałem wymienić te które najbardziej Nam pomagały.

Poza tym najważniejszą rzeczą jest pokazanie wam serwera!

siemakyty.png

ZVf52a4.jpg

Nasz serwer posiada wiele dodatków które mają urozmaicać wam rozgrywkę na naszym serwerze

Jednak wiele osób zna te podstawowe, dlatego nie będę rozpisywać się przy każdym

r7ypng.jpg

> Diament: 4.5%

> Złoto: 5.0%

> Żelazo: 4.5%

> Węgiel: 4.5%

> Emerald: 3.5%

> Obsydian: 2.5%

> Jabłko: 1.5%

Perla: 0.7%

> Redstone: 3.5%

> Proch: 2.5%

> Książka: 1.7%

> Piasek: 2.5%

uiuhpnkjk.jpg

iuhipopyp.jpg

uytu8yfrf.jpg

Efekty-Dostępne za wymianę emeraldów.

kokokpng.jpg

Itemy potrzebne na założenie gildii

iuhihuqwq.jpg

> Wprowadzone zostały: limity itemów, od teraz w eq można mieć tylko 10 koxów i 32 refile.

iuhiuhigpn.jpg

> Na serwerze jest również pandora z której mogą dropić dobre itm oraz wrogie potwory.

siemaokoki.jpg

nananaaaaa.jpg

iuhiuhojip.jpg

Smietnik: Jak sama nazwa wskazuje można tu włożyć niepotrzebne itm które są usuwane.

siemakyty.png

JE62Ajd.jpg

> Pod komendą: /craft wyskoczy podręczne menu w gui, które widoczne jest poniżej. 

iuhiuhihip.jpg

> Różdżka teleportująca: teleport komendą /spawn został zablokowany.

Jeżeli chcesz teleportować się na spawn musisz stworzyć ten przedmiot.

Ranga VIP oraz SVIP nie musi tworzyć takiej różdżki

iojoihxux.jpg

> Boyfarmer: posiada 2 opcje.

1. Jeżeli położysz na nim piasek stworzy się ściana piaskowa.

2. Jeżeli położysz na nim obsydian stworzy się ściana z obsydianu.

yutruyjwj.jpg

> Stoniarka: posiada 2 opcje.

1. Jeżeli położysz na niej kamień będzie go tworzyć co 5 sekund. 

2. Jeżeli położysz na niej obsydian będzie go tworzyć co 30 sekund. 

iuhiuhzoz.jpg

> Enderchest: jest to łatwiejszy crafting pozwalający graczowi stworzyć taką skrzynie

iuhiuh0oi9.jpg

siemakyty.png

Screeny z serwera:

201608wiw.jpg 201608oyo.jpg

201608ojo.jpg 201608nin.jpg

201608mdm.jpg 201608vyv.jpg

41gED9f.jpg

Potrzebujemy waszej pomocy!

Liczymy że nasi starzy gracze zobaczą nasz serwer ale wiemy że nie wszyscy, do startu jest mniej niż miesiąc

jednak będzie trudno nam rozreklamować serwer, jesteś youtuberem? chcesz nagrać reklamę? zgłoś się!

Mamy kanał na youtube jednak mój komputer jest w naprawie i pracuje na słabym laptopie który nie jest zdolny nagrać

profesjonalnej reklamy! W najbliższym czasie damy linka do pobrania jakiejś starej reklamy dzięki której możecie wrzucić ją

na swój kanał nie robiąc nic.

Za osiągnięcie dobrej liczy wyświetleń (min 1.000) dostaniecie range youtuber

Jeżeli jednak stać was na więcej możecie się zgłosić do nas a my wpuścimy was na serwer i możecie nagrać własną

Jeżeli będzie profesjonalnie wykonana możecie na tym skorzystać 5% z zarobków serwera przeznaczymy właśnie dla ciebie!

Mamy też zapewne zdjęcie na głównej strony listy serwerów (mclista) z powodu wygrania dawnego konkursu.

Więc dzięki niej zdobędziemy większą ilość graczy :)

Przykładowe Reklamy naszego serwera:

siemakyty.png

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prezentacja ciekawa, chociaż długa, jednak zachęciłem się do wbicia na serwer i czekam na start.
Zauważyłem jednak kilka błędów min. 

Nasz serwer ma podad 4 lata, otwarty został w listopadzie 2014 roku.

Jeżeli dobrze pamiętam to został on otwarty w 2012 roku, a tak po za tym jest kilka literówek i błędów ortograficznych.

Według mnie prezentacja zachęci każdego gracza do wbicia na serwer.
Powodzenia wam życzę.

P.S Jak to miło jest być wspomnianym w historii serwera ;)

Opublikowano

Prezentacja ciekawa, chociaż długa, jednak zachęciłem się do wbicia na serwer i czekam na start.

Zauważyłem jednak kilka błędów min. 

Jeżeli dobrze pamiętam to został on otwarty w 2012 roku, a tak po za tym jest kilka literówek i błędów ortograficznych.

Według mnie prezentacja zachęci każdego gracza do wbicia na serwer.

Powodzenia wam życzę.

P.S Jak to miło jest być wspomnianym w historii serwera ;)

Ojj przepraszam już poprawione xD

Opublikowano

Myślałem że nigdy nie wrócicie xD

Dodajcie na fb jakieś nowe posty i będzie okej

Czekam na start :)

Prezentacja z*******a

dodamy ;)

dziękujemy za pozytywną opinie

Jednak wracamy xD

Opublikowano

Oczekuje startu :D gralem  na poprzedniej edycji ale zakonczylem gre poniewaz admini zaczeli olewac sprawe z 50 typa na serwerze bylo 15 ;c mysle ze nie bedzie Deja Vu jakis czas po starcie . Moglibyscie nie dodawac boy farmerow ? i zmniejszyc troche itemy z vipa ? ;c bo moim zdaniem to troche przesada 

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Będą działki ? :D Jeśli tak wbiję na 100% ;)

Ty chcesz dzialki na serwerze surv + gildie ? pozdro

Opublikowano

Ty chcesz dzialki na serwerze surv + gildie ? pozdro

Pewnie przeczytał w jednej ze starych reklam o działkach i zrozumiał, że na tej edycji też będą ;)

Bo obejrzeniu prezentacji serwera na YT zachęciłem się jeszcze bardziej do gry widać, że administracja się stara.

Co do tych itemów VIP'a według mnie powinny być mniejsze bądź rzadziej np. co 5 dni.

Opublikowano

Jeżeli moge coś zaproponować , moglibyście zrobić ankiete w sprawach :

Zmiany itemów u Vipa i Mvipa np co 5 dni lub poprostu zmniejszyć

Usunać zbędne itemy typu boyfarmer  

Jakiś dziadowskich sklepow za monety zrobcie surv + gildie jak za dawnych czasow wtedy to sie gralo :) 

Opublikowano

Jeżeli moge coś zaproponować , moglibyście zrobić ankiete w sprawach :

Zmiany itemów u Vipa i Mvipa np co 5 dni lub poprostu zmniejszyć

Usunać zbędne itemy typu boyfarmer  

Jakiś dziadowskich sklepow za monety zrobcie surv + gildie jak za dawnych czasow wtedy to sie gralo :)

Rozumiemy, że nie każdemu podobają się zmiany wprowadzone przez aktualizacje serwerów

jednak przez reaktywację i długą nie aktywność naszego serwera nie wiemy ile dokładnie będzie grało osób

więc jako iż to jest 1 edycja lepiej wprowadzić jakieś ułatwienie dla graczy, bo sądzę że większość ludzi którzy siedzą 4 godziny na serwerach są w małym wieku ponieważ nie mają wiele obowiązków (nie obrażając nikogo)

Więc lepiej jest dodać boyfarmery niż stracić masę czasu na kopanie obsa xD

Co do kit mvip nie są zbyt wygórowane z racji dużego dropu w szczególności expa (przy testach wychodzi że dobrym kilofem można 30 lvl zebrać w około 5 minut)

Dziadowe sklepy czyli?

Wiem, że wygląda jakbyśmy się nie zgadzali na zmiany, zresztą sam grałem na starszych serwerach i jak dla mnie wróciłbym do starych czasów.

Możemy zrobić taką ankietę ale jedyny bezpośredni kontakt ze starymi graczami mamy na fb a tam też jest niska aktywność xD

Opublikowano

Rozumiemy, że nie każdemu podobają się zmiany wprowadzone przez aktualizacje serwerów

jednak przez reaktywację i długą nie aktywność naszego serwera nie wiemy ile dokładnie będzie grało osób

więc jako iż to jest 1 edycja lepiej wprowadzić jakieś ułatwienie dla graczy, bo sądzę że większość ludzi którzy siedzą 4 godziny na serwerach są w małym wieku ponieważ nie mają wiele obowiązków (nie obrażając nikogo)

Więc lepiej jest dodać boyfarmery niż stracić masę czasu na kopanie obsa xD

Co do kit mvip nie są zbyt wygórowane z racji dużego dropu w szczególności expa (przy testach wychodzi że dobrym kilofem można 30 lvl zebrać w około 5 minut)

Dziadowe sklepy czyli?

Wiem, że wygląda jakbyśmy się nie zgadzali na zmiany, zresztą sam grałem na starszych serwerach i jak dla mnie wróciłbym do starych czasów.

Możemy zrobić taką ankietę ale jedyny bezpośredni kontakt ze starymi graczami mamy na fb a tam też jest niska aktywność xD

No wiesz :D mi mi juz 19 leci mam swoje obowiazki praca rodzinka itd ale jednak kopanie obsydianu i siedzenie po 15 - 20 min w kopalni w kopaniu stone na lvl to byl klimat :D i sam to ujeles ze mlodziez nie ma obowiazkow wiec bedzie siedziesz nawet caly dzien na serwerze mozesz poprostu sprobowac taka edycje zrobic przez tydzien i zobaczyc jak sie przyjmie :) a o sklepy chodzilo mi o to ze gralem na jednym serwerze ibyli Villagerowie w ktorym za 64 monety monza bylo kupic prot V i miecz 6/2 a 1 moneta kosztowala 32 diaxy przy duzym dropie wiec boje sie ze mi sie odechce grac jak zobacze takie cuda bo nie ma juz dawnych klimatycznych serwerow ;c tylko same easy 

Opublikowano

Coś wam domena nie działa .. Tak wiem jeszcze nie bylo startu ale jakas strona ts cokolwiek ?

Udostępnie sklep sms, api dowolne - Więcej info pw

Opublikowano

Moze jednak przemyslicie to z boyfarmerami ? i vipami mozecie chociaz dac co 5 dni nie 2 bo 10 koxow co 2 dni to przesada ;c jaki jest % na zniszczenie wody i obsydianu ? 

Czm nie działa? Wszystko jest okej

iw3RlG5.png

Może źle wpisałeś ip xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...