Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gangsta.

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gangsta_wallpaper_by_anthonygc-d99m2hc.p

Odcinki: 12

Gatunek: Dramat

Temat: Akcja

Wydane: Lato 2015

Wiek widowni: 17+

Krótki opis:

W mieście Ergastulum żyje razem dwóch mężczyzn, jeden z nich - Nicolas jest "niemową" i jest głuchoniemy, jest również tzw. "Twilight" lub "Dogtagiem" z rangą A/0. Każdy ze "Zmierzchów" jest rozróżniany za pomocą swojego Dogtagu. Natomiast partner jego jest "Normalniakiem", który posiada niesamowitą pamięć. Choć panowie żyją jako przestępcy, to współpracują z policją, w jednym z ich zadań muszą wybić gang, w którym znajduje się znana im z widzenia prostytutka. Czy krwiożerczy mordercy zabiją zmuszaną do pracy kobietę? Jak skończy się ich walka ze światem? Zobaczcie sami!

Chyba zacznę pisać to schematycznie... Czyli zacznę od postaci.
Moją ulubioną postacią był oczywiście mc, Nikolas, który był nadzwyczajnie silny, lecz myślałem, że zasługuje on na swoją rangę A/0, ale to można mu darować, bo na prawdę grał kozaka, moment, gdy kopnął w samochód, który aż podniósł się do góry i jako niemowa zaczął rozmawiać i nagle taki Suprise ja gadam był epicki... Był tam również przez moment wątek, gdy Nicolas odwiedzał dziewczynę, która przedawkowała narkotyki, bez których żaden Zmierzch nie mógł żyć, bardzo mnie to zaciekawiło, lecz było to rozwinięte... emm, no nie było rozwinięte, nawet nie pokazali twarzy tej dziewczyny. Chciałbym wiedzieć co ich łączyło.
Jak to przystało, idę dalej przy mcku. Worick... Nie zbyt mi przypadł do gustu, taki cwaniaczek, do każdej laseczki by się przystawiał, ojj jak ja tego nie lubię. Ogólnie też kozakowata postać, ta jego super pamięć dość pomocna, lecz tak jak była mowa - niebezpieczna. Jako dzieciak w retrospekcjach wydawał mi się być takim typowym rozwydrzonym szczeniakiem (po wyrazie twarzy i postawie), lecz jakoś w miarę się zachowywał, no i stracił oko jako dziecko, przez co Niko zabił mu ojca, no ale o tym nie dużo, bo to wątek poboczny. %5E%5E.png
Alex, czyli nasza dziw.. prostytutka. Zbędna postać, była potrzebna do początkowych odcinków, potem stała się wepchana na siłę, mi ona nie odpowiadała, samym bytem jak i wyglądem. Jej super historia oj brata miałam, ale go zapomniałam nie była jakaś wzruszająca, nie było możliwości przywiązania się do tej postaci, przez co nic tutaj nie można było poczuć, jedne co poczułem, to gdy się do Woricka przystawiała, ale poczułem tylko "mam coś w dupie, a chyba tą scene" he he... Wracając...
I ostatnią postacią o jakiej wspomnę, bo wpadła mi w oko była dziewczyna od Cristiano, czyli jeden z czterech ojców. 14-letnia dziewczyna, jedna z najważniejszych osób w świecie Dogtagów, z anime wynika, że chwila moment i mogła zabić dużą ilość zmierzchów... Ale to nie ważne. Spodobało mi się, jak grała taką niegrzeczną dziewczynkę, potrafiła grozić, obsługiwać się bronią i nawet nie bała rozebrać się przed stadem facetów. Ta postać szczerze wydawała mi się najbardziej kozacka, kupiła mnie zachowaniem jak i kreską.

Przejdźmy do fabuły...
No cóż, fabuła dość ciekawa, samo wykonanie (nie mówię tu o "pięknym" zakończeniu -,-) było ciekawe, sama historia Nico i Woricka była dość smutna, jeden jako dzieciak musiał stawać do walki narażając swoje życie, nie mógł mówić, nie słyszał, zaś drugi był synem bogatego tyrana, przez którego stracił swoje oko. Obaj chłopcy uciekli i do "tej pory" żyją jako gangsta. B)
Cóż, wracając, całość oparła się na tym wybijaniu Zmierzchów, bo te początki były zaledwie motywami pobocznymi, wszystko jest niedokończone, chciałbym aby znalazł się tutaj drugi sezon, chciałbym się też dowiedzieć, czy Worick zginie (przynajmniej taką mam nadzieję), a więc fabuł nie ma co tu opisywać, bo koniec... w prawdzie końca nie ma, jest takie w chuy urawne.

Kreska i muzyka...
Noh, tutaj pochwalę opening był GENIALNY, mam go na - komputerze, - osu!, - telefonie, -mp3 :D
Kreska nie powala, znacznie różni się od innych anime, lecz patrząc na np. taką Alex, to była ona brzydka, ale za to Cristiano, czy Nina były całkiem słodkie.

Bardzo dobra produkcja, tylko zakończenie w dechę niedojechane... Dlatego moja ocena nie wygląda inaczej jak 8/10. (kreska -1, zakończenie -1).

Zapraszam do dyskusji.
Dyskusja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...