Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Verteron i inne pytania.

Dr. Nijanpasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 16 lvl Bardem, stoję w Verteronie i kolejną kampanię mam dopiero na 20 lvlu, a nie mam już nic do roboty w Verteronie czy to tej wiosce obok z farmą itd. Natknąłem się na jakieś coś tam z takimi Tapirami czy jakoś tak jak się idzie na północny wschód. Jest jakaś jakby forteca takich ludzi, a tam idzie się do 1wszej Instancji. Muszę coś jeszcze robić w Verteronie czy mam już tam iść? Raz byłem i od razu prawie umarłem, a żadnych questów nie mam na tą lokację. Dlatego staram się dojść do Instancji. 

A teraz drugi człon tematu :
- Co kupować za te monety z żelaza, brązu itd? Z tego co widziałem to EQ było, ale dokładnie takie samo jak dostałem z questów ._.
- Czy warto pakować się w ten świat czy znudzi mi się gra po tygodniu grania?
- Bard bardzo mi się podoba, jego mechanika, wygląd itd. ale czy jest on warty zainteresowania? DMG taki sobie klepie, a byle Sorc rozwali moba 2x szybciej niż ja. Lubię postacie, które zmiotą człowieka z powierzchni ziemi w sekundę i sobie nagle pójdą, choć w niektórych MMORPG uwielbiam bardziej unikersów, którzy nakładają debuffy, usypiają i kiedy coś ma około 50% HP nagle wbijają combo i gniotą postać jak muchę. Czy którekolwiek z tego to Bard?

- Nadal pobierają mi się pakiety. 2 pakiet pobierał się ogólnie cały dzień, czy teraz już 3 itd. do 9 będą szybsze? 

- Bardzo długo pogrywałem w TERĘ Online. 4 postaciami dobiłem maksymalny LVL i najlepsze sety. Jednak niestety przyszedł ten dzień i nie miałem co robić, a nie wyobrażałem sobie kolejnego żmudnego początku, bo niestety w TERZE początek gry jest baaaardzo żmudny i niezbyt ciekawy. Czy Aion ma szansę zastąpić mi TERĘ? Walka niestety jest za pomocą kursora, lecz nie wiem, czy można unikać skilli drugiego gracza itd?

- Jest coś jak Battleground w TERZE? Tzn. masowe pvp. 

- Czy wreszcie dostanę mounta? ._. To jak moja postać wolno biega nawet z tymi scrollami to katorga, kiedy dostanę 1wszego mounta i czy mocno będzie przyśpieszał moje kroki?
- Tak samo skrzydła, zauważyłem na nie slot. Kiedy dostanę 1wsze skrzydła do założenia i zmiany wyglądu? 

To byłoby na tyle, ale jak coś mi się znów nasunie to z edytuję posta :)

Opublikowano

No to zaczynamy kolejny długi monolog ^^

Przede wszystkim rób questy ciemno niebieskie, żółte i niebieskie. Do lv 45 powinieneś bez problemu napić na nich. Powyżej tego pułapu zaczyna się robić problem, ponieważ najnowsza aktualizacja 4.9 trochę zabrała możliwości expa na tych lv, wiec musisz uzbroić się w cierpliwość :)
Co do reszty tematu. Ekwipunek za monety jak najbardziej jest dobry, lecz na samym początku i do dość długiego czasu będziesz miał lepszy z questów, wiec śmiało możesz go nosić. Przy 35+(Nie wiem który dokładnie) dostaniesz z ciemnoniebieskich questów ekwipunek który nie ma kamieni slotów, lecz po założeniu całego dostajesz chory boost do statystyk :D

Aion jest bardzo ciekawy i daje wiele frajdy, dopiero pod sam endgame staje się on bardzo monotonny moim zdaniem co nie do końca jest fajne, ale fakt że niedługo ma wyjść kolejna aktualizacja powoduje pewną chęć do grania. Czyli można jak najbardziej na plus mówić o nim. NCsoft nie zamierza szybko zrezygnować z tego tytułu, wiec świat Aiona będzie dalej rozwijany i mam nadzieję mnie samego zachęci do powrotu :3

Już gdzieś pisałem tutaj na ten temat. Cała gra jest tak stworzona, że każda klasa może robić kilka rzeczy na raz, tank może dps robić, kler może nawet tankować. Co do samego barda, jest to na razie jedna z bardziej op klas, z racji na swojego bardzo mocnego dps (w późniejszej fazie rozgrywki), jak i również na jego możliwości leczenia (byłem z bardem który na instancjach lżejszych potrafił zastąpić clera), no i nie można zapomnieć o wszystkim debuffach i inncyh przemianach, które w pvp bardzo utrudniają życie, jak i roli supporta na instancjach (pomoc leczenia, zwracanie many). Wiec tak na prawdę, co klasa to inny styl gry. Nie zabijesz może tak szybko jak sorc moba, ale za to nie musisz pić tyle potów co on, albo siadać co jakiś czas ;) Poczujesz jeszcze moc tej postaci :D

Pierwsze dwa pakiety bodajże są największe, z racji największej ilości danych. Kolejne to są mapy i ekwipunki wyżej lv`owe, wiec teoretycznie powinno to iść szybciej. Ale nie potwierdzę Ci tego, ponieważ nie wiem :)

Powiem tak, uważam że Aion w chwili obecnej jest nastawiony mocno na PvP, a co za tym idzie moment w którym gracz PvE kończy swoją grę przychodzi dość wcześnie. A to za sprawą tego, że omija wiele instancji z racji pomocy legionu itd. Dużo szybciej jest teraz zebrać dobry ekwipunek niż w momencie, kiedy by go nikt nie miał (dlatego liczę na nowy serwer :D). Zaś uważam że PvP nie opiera się na kursorze :3 Trochę tak, ale głownie na zmienianiu celu i co najwyżej poruszaniu się, ale wszystkie skille jesteś wstanie odpalać z klawiatury, co jednocześnie przyspieszy twoją reakcję i daje większą zabawę myślę ;) Wiec nie mogę odpowiedzieć czy Ci się znudzi, tutaj działa też ten aspekt o którym wspomniałem wyżej. Nowe patche, a w 5.0 szykuje się ich bardzo wiele (75 max lv np.). Zagraj a się przekonasz :)

Ojjj zdecydowanie tak :D Codzienne zaliczanie siegów na zwykłych mapach. Czyli zdobywanie twierdz, w których biorą udział obydwie frakcje, a z każdej wiele graczy liczących nawet w setkach. Do tego dochodzą instancje PvP 6v6, 12v12 i 24v24.

Z misji nie jesteś wstanie dostać mounta, jedynie dropnąć go na instancji, evencie GF, kupić albo stworzyć. Odpowiadałem w ostatnich tematach też na ten temat, wiec polecam poszukać :)

Co do skrzydeł. Z kampanii dostaniesz ich kilka, bodajże 3 rodzaje. Każde na różnych lv. Pierwsze bodajże na 30 chociaż nie wiem dokładnie. Zaś w późniejszych etapie przekonasz się, że jest ich zdecydowanie więcej. Znajdziesz je jako drop na niektórych instancjach jak i do wygrania na eventach czy nawet kupienia ;) Trzeba tylko poszukać :D

No to miłej gry życzę ^^

Opublikowano

A jeszcze takie pytanko : na początku wziąłem angielską wersję, a teraz chciałbym pobrać polską. Całe pobieranie będzie od nowa czy tylko kwestie i napisy? Będzie się ściągać znów 2 dni? ._.

Opublikowano

Nie polecam bawić się w grę po polsku, chyba że zamierzasz grać na Barusie.
Na każdym innym serwerze się nie dogadasz. Większość osób oraz weterani AION grają po angielsku, a absolutnie wszyscy gracze używają skrótów z wersji angielskiej.
Nie, nie pobierasz gry od nowa. Pobierasz jedynie napisy oraz kwestie.
Masz to w ustawieniach. Pobieranie to kwestia kilku/kilkunastu minut, bo to bodajze 2,5gb bylo.

Opublikowano

Kupiłem mounta yee! A teraz czy on się przypisuje do postaci, czy mogę go wsadzić do warehouse'a i mogę przenosić z postaci na postać? Bo mam teraz Barda i Rangera i nie wiem :P

Opublikowano

­

Kupiłem mounta yee! A teraz czy on się przypisuje do postaci, czy mogę go wsadzić do warehouse'a i mogę przenosić z postaci na postać? Bo mam teraz Barda i Rangera i nie wiem :P

Nie, nie można. Masz oznaczenie na przedmiotach, co można nimi robić, a czego nie.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

A jeszcze takie pytanko : na początku wziąłem angielską wersję, a teraz chciałbym pobrać polską. Całe pobieranie będzie od nowa czy tylko kwestie i napisy? Będzie się ściągać znów 2 dni? ._.

Pobierze się tylko paczka językowa. Też dosyć sporo waży, ale nie będzie się pobierać 2 dni na pewno. :P

Ja natomiast polecam ją pobrać i mieć zarówno polską, jak i angielską. W internecie są ciekawe materiały w obu językach, więc będziesz miał ułatwioną sprawę, jeśli chodzi o szukanie informacji w grze.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...