Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra się nie uruchamia i jest biały ekran.

Polopek123123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna mam problem z BF4, a wygląda on tak. Gdy uruchamiam grę to niby wszystko ok na niebieskim pasku w battlelogu jest napisane wczytywanie mapy itd., ale jak wejdę w ikonę bf4 to jedyne co widzę to biały ekran, ale dzwięki  z gry słychać. Nie pytajcie o komputer bo poprzednio chodził mi po 70 fps na mediumach.  

PS. Podejrzewam troche o ten błąd MSI afterburnera z którego  korzystałem, ale moge sie mylić

post-1386439-0-14854500-1452354575_thumb.png

Opublikowano

Hymm... gra wcześniej działała normalnie ?

Możesz również spróbować w ostateczności reinstal.

Opublikowano

Mam

@Polopek123123 Masz zainstalowane najnowsze sterowniki? 

Tak mam. Odkryłem źródło problemu gra odpala się automatycznie na karcie zintegrowanej a nie na dedykowanej. Próbowałem odpalić na dedyku ale pojawia sie wiadomość "nie masz uprawnien do wybrania procesora graficznego w tym menu" Zmieniałem w panelu sterowania na nvidia geforce 840m jako domyślną karte graficzną, ale błąd pozostaje i nic nie moge zrobic w celu uruchomienia na dedyku.

Opublikowano

Napisz jaką masz dedykowaną i zintegrowaną kartę graficzną. Takiego problemu jeszcze nigdy nie widziałem.

Karta dedykowana

GF840M

Karta zintegrowana - Intel HD Graphics 4400

RAM- 8gb

procek - Procesor Intel Core i7-4510U (2 rdzenie, od 2.00 GHz do 3.10 GHz, 4 MB cache)

Opublikowano

Karta dedykowana

GF840M

Karta zintegrowana - Intel HD Graphics 4400

RAM- 8gb

procek - Procesor Intel Core i7-4510U (2 rdzenie, od 2.00 GHz do 3.10 GHz, 4 MB cache)

Może bf załącza się na karcie zintegrowanej ? Sprawdzałeś ?

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Odkryłem problem problemu ! Chodzi o to, że mam coś z dx11, ponieważ jak uruchomiłem Far cry 3 na dx 9 to działa wszystko pięknie a jak spóbowałem na dx 11 to nic to samo co w bf. I teraz pytanie czy da się zreinstalować jakoś tego dx11 czy jakiś update wgrać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...