Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modyfikacja pluginu

rycerz22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy jest ktoś w stanie edytować plugin TS3MassMover aby funkcja Move all clients from server to this channel była zablokowana?

Ta funkcja może być nieaktywna, przycisk może zniknąć co kolwiek po prostu żebym przez przypadek nie mógł tego kliknąć :)

Interesuje mnie zmieniona wersja 32 i 64 bitowa

wyQYAnZ.png

Plugin można porać ze strony:
http://http://addons.teamspeak.com/directory/addon/miscellaneous-plugins/TS3MassMover.html

Jeśli nikt nie jest w stanie mi pomóc to bardzo proszę o link/kontakt kto byłby w stanie mi pomoc :)

Opublikowano

Z tego co widzę razem z pluginem autor udostępnia również kod do skompilowania biblioteki. Możesz sobie załadować te pliki do jakiegoś kompilatora języka C/C++. A następnie zmodyfikować kod zgodnie z zaleceniami które opiszę poniżej.

1. W pliku "plugin.cpp" wyszukaj linijki kodu rozpoczynającego funkcję:

void ts3plugin_initMenus(struct PluginMenuItem*** menuItems, char** menuIcon) {

2. Poszukaj linijki zawierającej tekst:

CREATE_MENU_ITEM(PLUGIN_MENU_TYPE_GLOBAL, MENU_ID_GLOBAL_TO_ME, "Move all clients from server to my channel", "");

3. Zmodyfikuj ją tak aby stała się komentarzem i została pominięta podczas kompilacji:

//CREATE_MENU_ITEM(PLUGIN_MENU_TYPE_GLOBAL, MENU_ID_GLOBAL_TO_ME, "Move all clients from server to my channel", ""); 

4. Zmień liczbę elementów menu z 4 na 3:

BEGIN_CREATE_MENUS(4);  /* IMPORTANT: Number of menu items must be correct! */ 
BEGIN_CREATE_MENUS(3);  /* IMPORTANT: Number of menu items must be correct! */ 

5. Na koniec skompiluj program, w konfiguracji kompilatora będziesz mógł sobie ustawić zgodność x64 lub x32 z jaką zostanie stworzona biblioteka. Następnie wystarczy, że wgrasz bibliotekę do klienta TeamSpeak3 i wszystko powinno działać jak trzeba.

Opublikowano

No nie ukrywam że nie wiem jakie są kompilatory języka więc bardzo prosił bym o jakiś najlepszy, najprostszy dla mnie a najlepiej by było gdyby ktoś za mnie to zrobił :(

Opublikowano

No nie ukrywam że nie wiem jakie są kompilatory języka więc bardzo prosił bym o jakiś najlepszy, najprostszy dla mnie a najlepiej by było gdyby ktoś za mnie to zrobił :(

Jak wstanę to Ci to zrobię lecz lepiej gdybyś się postarał sam to zrobić bo byś się czegoś nauczył.

@ nie warnować bo jutro edytuje i to zrobię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...