Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o napisanie pluginu na automatyczny restart serwera, co dany czas.

LoveGamePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy napisze ktoś mi plugin na automatyczny restart serwera? Chodzi o to, że każdego dnia o 2:00(w nocy) będzie wpisywało komendę /restart. Dobrze by było gdyby 10 sekund przed restartem była wiadomość lub odliczanie, ale głównie chodzi mi o autorestart.
Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

@LoveGamePL restart tzn, że serwer wyłącza się i włącza plugin może wyłączyć serwer, ale raczej go nie włączy. Hosting musiałby mieć funkcje restartowania serwera. Albo przynajmniej coś w stylu, że gdy serwer się wyłączy to automatycznie się włączy

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

hymmm z tego co mi wiadomo to nie można uruchomić ponownie serwera pluginem ;/
Jedyne co możesz zrobić to napisać SH pod linuxem który ci to wykona, jeśli posiadasz własną maszynę 

Opublikowano

Witam, czy napisze ktoś mi plugin na automatyczny restart serwera? Chodzi o to, że każdego dnia o 2:00(w nocy) będzie wpisywało komendę /restart. Dobrze by było gdyby 10 sekund przed restartem była wiadomość lub odliczanie, ale głównie chodzi mi o autorestart.

Z góry dziękuję za pomoc.

Sprawdz, dzielo naszego mpcforumianina :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1408345-serverrestarter-restart-serwera-niezale%C5%BCny-od-hostingu/
Opublikowano

Komenda /restart automatycznie włącza i wyłącza serwer. Nie idzie zrobić pod to skryptu co np. 24h skrypt wpisuje tą komendę?

To dodaje tylko komendę, ale nie robi automatycznego restartu o danej porze. Po co mi to jak już mam komende /restart, która właśnie to robi?

Opublikowano
every 24 hours:
    execute console command "restart"

Eh bez sensu :C

W tej chwili jak zaladujesz skrypt o 11:00 to jutro o 11:00 sie zrestartuje... ;p

Logic :C

every 25 seconds:
	if "%now%" contains "04:00":
		execute console command "kickall &c&lSerwer jest restartowany, prosze wejsc ponownie!"
		wait 0.4 second
		execute console command "save-all"
		wait 1 second
		execute console command "restart"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...