Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ServerRestarter - restart serwera, niezależny od hostingu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ServerRestarter

Restart serwera w dowolnym momencie, komendą lub przez API. Niezależny od hostingu (brak żadnych wspomagaczy z zewnątrz typu skrypt powłoki itp.)

Co to jest? Jak tego używać?

Jest to plugin umożliwiający zrestartowanie serwera (pełne zatrzymanie i ponowne uruchomienie serwera) przy użyciu komendy w grze lub API.

Ale... JAK! Co to za magia?

Używam technologii kosmicznej, aby zahookować się na sam koniec procedury zatrzymania serwera i gdy użytkownik użyje komendy (lub API) wywołuję Bukkit.shutdown() i gdy serwer się zatrzyma metodę główną programu (serwera).

Doobra, więc gdzie to zadziała?

Wspierane są następujące wersje serwerów:

• Spigot 1.7R4
  • Spigot 1.8R1
  • Spigot 1.8R2

Planuję dodać wsparcie dla wszystkich wersji 1.7, ale musiałbym mieć .jar tych wszystkich wersji, więc jeśli brakuje wsparcia do Twojego silnika - wyślij mi na pw link ;) (zamierzam wspierać TYLKO SPIGOTY)

Komendy i uprawnienia

• /reboot (uprawnienie serverrestarter.restart, działa dla OPów)
  • /serverrestarter (uprawnienie serverrestarter.command, działa dla OPów, UWAGA! To uprawnienie zezwala na używanie wszystkich sub-komend, ale bez restart/reboot)

Bugi i problemy - wszędzie muszą jakieś być!

• Pluginy które podmieniają domyślny PluginLoader swoim mogą nie działać po restarcie lub powodować niepoprawne działanie ServerRestartera
  • Niektóre funkcje nie są jeszcze dokończone co może powodować niepoprawne działanie niektórych pluginów po restarcie
  • Konsola po restarcie dziwnie się zachowuje (kilka pierwszych wpisanych komend nie chce działać i co druga wiadomość gubi kolory i ma dziwny biały znak na końcu)

Pobieranie

Dotacja

• @artur9010 - na dobry początek nupie :) (15 zł)
  • @GotoFinal - Za pomysł i wykonanie, a teraz wracaj do naszego projektu. (20,49 zł)
  • @filippop1 - <bez wiadomości> (1 zł)
  • @Lord Green - Good job (2 zł)
  • (tutaj może być twój nick i pozdrowienia! Wpisz swój nick i wiadomość w pole "Twoja wiadomość/pozdrowienia/nick")

UWAGA!

Ten plugin został zrobiony głównie w celu udowodnienia, że w Javie wszystko jest możliwe... I żeby wszyscy którzy jedyne co potrafią napisać to "Nie da się"... się zamknęli.

Więc nie wymagaj zbytnio od tego czegoś (czyt. pluginu) niezawodnego działania ;) (bugraporty mile widziane)

Więc...

Nie zalecam instalacji tego pluginu (w obecnym stanie) na serwerach produkcyjnych, lepiej przetestuj go na localhoscie przed instalacją ;)

Opublikowano

Na hostingi dobre ale na dedykach/vps lepiej RToolKit

Opublikowano

Na moim serwerze śmiga jak ta lala świetny plugin polecam !

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

Opublikowano

Plugin ciekawy, gdy nie chcemy wbijać na VPS/hosting i robić to automatycznie :)

Rozwijaj go. Możesz także dodać jakieś message. :)

Opublikowano

Plugin ciekawy, gdy nie chcemy wbijać na VPS/hosting i robić to automatycznie :)

Rozwijaj go. Możesz także dodać jakieś message. :)

Następnym feature jaki planuje dodać to możliwość zmiany pliku .jar serwera podczas restartu (np. komenda /restarttojar nowy_server.jar i po chwili serwer będzie na nowym silniku) z opcją ustawienia tego customowego silnika w pliku konfiguracyjnym (dzięki temu będzie można wgrać własny silnik na Craftserve lub na innych hostingach które nie pozwalają na własne)

Opublikowano

Aktualizacja 1.1

Zbyt dużo się nie zmieniło...

• Dodano komendę /serverrestarter (trochę pusta... na razie)
  • Dodano mcstats (zbieranie statystyk używania pluginu)
  • Dodano automatyczny aktualizator (już nigdy nie zapomnisz o aktualizacji!)

Ciągle poszukuję silników Spigot 1.7.X (poza 1_7R4), aby dodać dla nich wsparcie! ;)

Aktualne plany na przyszłość:

• konfiguracja (wiadomość przy wyrzuceniu graczy podczas restartu serwera itd.)
  • rozbudować komendę /serverrestarter
  • możliwość zmiany silnika serwera podczas restartu
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...