Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawiły problem z myszką

polop0123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opisze mój problem z działaniem myszki i mam nadzieje że ktoś pomoże  bo w końcu dużo osób gra w cs go a nawet nie wie że ma ten problem.

Jak wiemy do csa ustawia  w ustawieniach systemu ''zwiększ precyzje '' niektórzy wolą z tym grać niektórzy bez, chociaż kazdy pewnie gra bez, ale chodzi własnie o to u mnie że odznaczenie tego nic nie daje, myszka chodzi szybciej niż poruszę ręką, zauważyłem że problem stoi po stronie karty graficznej  chyba, w ustawinaich cos miałem takiego co kiedys włączyłem i myszka chodziła wtedy normalnie, i zrobiłem taki test że przywróce ustawienia fabryczne opcji karty graficznej, i po przywróceniu znów problem nastał. lecz teraz nie mam tej opcji w karcie graficznej. tak mogłem tego nie robić ale chce wiedzieć co do jasnej *****  sie dzieje z tą myszką. Moge jeszcze dopisać ze ta opcja była w zakładce ekran. Jak dla mnie poprostu karta graficzna jakoś dziwnie synchronizuje obraz z monitorem i myszke nie chodzi normalnie, dodatkowo gram na mniejszej rozdziałce na pełnym ekranie  i to jakoś oddziałowywuje dziwnie na myszke lub karte , a nie powinno bo wiem ze da sie to naprawić, pomoże ktoś bo zawsze mam z tym problem i po jakims czasie to naprawiam przypadkowo róznymi sposobami. i nie podawajcie żadnych mousefixów bo to nei po stronie myszki leży problem. Wie ktoś o co chodzi ,jakiś pro znawca tego??????? 

Opublikowano

Ustaw ta precyzję myszki wyłączona. Suwak 6/11. W sterownikach od myszki ustaw niskie dpi wartości 400-500 (no jeżeli nie masz myszki biurowej albo natec, Genesis itd). Potem m_rawinput 1 i w grze dopasuj sobie sensitivity 2-3.5. nie powinno być wtedy problemów. Jak myszka chodzi szybciej niż ręka to masz bardzo wysokie dpi. Akceleracja występuje gdy szybki ruch w jedną i powolny w drugą nie daje powrotu na początkowa pozycję (mniej więcej).

Na rozciagnietej rozdzielczości będziesz miał szybszy ruch na boki niż Góra /dół.

Co na karta graficzna do działania myszki? Najlepiej poszukaj na google: jak przygotować swój komputer do gier turniejowych (jestem na tele więc to dużo zajmuje)

Opublikowano

Ustaw ta precyzję myszki wyłączona. Suwak 6/11. W sterownikach od myszki ustaw niskie dpi wartości 400-500 (no jeżeli nie masz myszki biurowej albo natec, Genesis itd). Potem m_rawinput 1 i w grze dopasuj sobie sensitivity 2-3.5. nie powinno być wtedy problemów. Jak myszka chodzi szybciej niż ręka to masz bardzo wysokie dpi. Akceleracja występuje gdy szybki ruch w jedną i powolny w drugą nie daje powrotu na początkowa pozycję (mniej więcej).

Na rozciagnietej rozdzielczości będziesz miał szybszy ruch na boki niż Góra /dół.

Co na karta graficzna do działania myszki? Najlepiej poszukaj na google: jak przygotować swój komputer do gier turniejowych (jestem na tele więc to dużo zajmuje)

Dpi mam 800  , juz chyba rozwiązałem problem,  włączyłem superrozdzielczosc w karcie graficznej i pomogło, nawet komunikat mis ie wywietlił zebym wlączył bo  wykryto obraz który zmienia dpi czy cos takiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...