Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z adapterem JACK

ar_turok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko . Mam słuchawki Creative Fatality . Kupiłem sobie adapter 

http://www.komputronik.pl/product/158960/Akcesoria/Kable_i_adaptery/Delock_Adapter_Stero_miniJack_M_4_PIN_2X_Stereo_miniJack_F_Tablety_Smartfony_Laptopy.html

, ponieważ w moim laptopie jest tylko 1 wejście słuchawki/mikrofon . Jednak gdy podłączam jack zielony , od słuchawek , jest okej . Gdy następnie podłącze różowy od mikrofonu , 1 słuchawka nie działa xD . Czyli gdy jest podłączony 1 jack : wszystko ok , gdy są oba , lewa słuchawka nie działa :D , z mikrofonem jest wszystko okej . Jakieś pomysły ?? :]

Pomocy i pozdrawiam ;d

Modki to dźiffki

Opublikowano

Wcale nie musi działać, nie każdy laptop obsługuje 4 piniowe gniazdo i nie każdy laptop ma odpowiedni standard wyjść do przejściówki. 

Jest 4 rodzaje przejściówek i gniazd do nich

Masz złą przejściówkę, kupioną do nie odpowiedniego standardu albo nie masz odpowiedniego gniazda na przejściówkę. Inne gniazda ma HP, inne Lenovo jeszcze inne ACER czy Asus, ogólnie wszyscy używają każdego typu gniazd w sprzęcie. 

Jakie masz gniazdo to szukaj sobie w specyfikach laptopa albo spytaj w supporcie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Ale dlaczego słuchawka przestaje działać , po tym jak podłącze mikrofon ?? , słuchawki DOBRZE działają , gdy są podłączone same , przez adapter 

Modki to dźiffki

Opublikowano

Napisałem ci przecież, są różne rodzaje gniazd i różne rodzaje Jack ( 4 rodzaje ) .

Piny w twoim nie pasują do gniazda w laptopie czyli masz niewłaściwy Jack do gniazda . 

Czemu nie działa nie chce mi się tłumaczyć bo musiał bym opisać 16 sytuacji możliwych , wystarczy ci że kopiłeś zły Jack. 

Opublikowano

Nie wiem, sprawdź w supporcie laptopa albo w dokumentacji ( jeśli w ogóle napisali )

Masz google i fora to poszukaj czy ktoś nie kupował takiej przejściówki do tego samego modelu co masz, dowiesz sie przynajmniej jaką masz. Bez rozebrania laptopa i gniazda nie można nic powiedzieć. 

W dowolnym serwisie by ci powiedzieli widząc laptopa i gniazdo, to samo ja bym zrobił w minutę ale nie ma żadnej możliwości osobiście zobaczyć. 

Logiczne chyba jest że musisz kupić taki sam rozgałęźnik tylko inny typ niż masz. Powinien działać jeśli masz gniazdo 4 pin w laptopie, jak nie masz takiego gniazda będzie to samo  co masz teraz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...