Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer - premium czy no premium?

Piracki czy nie?  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy dostęp do serwera powinny mieć jedynie osoby posiadające grę, czy także gracze piraccy?

• Do serwera dostęp powinni mieć wszyscy, chrzanić EULA.
    • Do serwera powinny mieć dostęp jedynie osoby posiadające grę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tematem mojego pytania jest to, czy powinienem dawać piratom dostęp do serwera, nad którym sobie od jakiegoś czasu pracuję. Jeśli kogoś to interesuje, jest to skyblock. Z ciekawych rzeczy jeszcze to że w żadnym wypadku nie można będzie dopatrzyć się tam P2W, ranga donator jest w 100% zgodna z EULA i zawiera jedynie kosmetyczne usprawnienia. Ważną sprawą jest właśnie to, czy powinienem w przyszłości wpuszczać tam "no-premium". Nadmienię jeszcze że chcąc być w stu procentach w zgodzie z EULA nie powinienem tego robić. :) Czy znaleźliby się gracze chcący grać na tego typu serwerze tylko dla posiadaczy gry?

Opublikowano

@Veriael Lepiej, żeby każdy miał dostęp. Więcej graczy będziesz miał i będziesz (może) więcej zarabiać. Myślę, że to lepsza opcja. ;)

Zarabiać nie mam zamiaru - serwer z zamysłu nie ma mieć nic wspólnego z P2W. Wystarczy mi jedynie zamykanie miesięcy na styk. ;) 

Opublikowano

Jestem zdania, że jeżeli tworzysz serwer minecrafta, powinieneś udostępnić swoją pracę wszystkim. Serwery premium są w ostatnich miesiącach mało popularne. Jeżeli chodzi o samo piractwo, to jest to zbyt rozległy temat do rozważań. To, że ustawisz swój serwer na premium, nie rozwiąże problemu pobierania gier bez ich zakupu. Powodzenia przy dalszym tworzeniu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak na Polskę i początki serwera to chyba logiczne, że dla graczy nonpremium i premium.

Nie, nie jest to zbyt logiczne. Każdy typ serwera ma swoją grupę odbiorców, a skutkiem małej ilości polskich serwerów online mode i wciąż gorzejącym na ich scenie P2W, jest gra na zagranicznych serwerach. Obydwie opcje zmuszają do pewnych wyrzeczeń. Stąd ankieta, której celem jest analiza między innymi zapotrzebowania na tak nieliczne serwery "premium".

Dzięki za głos. ;)

Opublikowano

A pogrłbym tylko na premce.

Dlaczego:

+ Mało oszustów, bo tylko ograniczona ilość konta.

+ Zmiany nicku co jakieś 3msc [o ile się nie mylę] więc ban na nick wystarcza

+ Brak dzieciaków, jeden ban rozwiązuje problem serwera

TEMAT

Opublikowano

Witam. Tematem mojego pytania jest to, czy powinienem dawać piratom dostęp do serwera, nad którym sobie od jakiegoś czasu pracuję. Jeśli kogoś to interesuje, jest to skyblock. Z ciekawych rzeczy jeszcze to że w żadnym wypadku nie można będzie dopatrzyć się tam P2W, ranga donator jest w 100% zgodna z EULA i zawiera jedynie kosmetyczne usprawnienia. Ważną sprawą jest właśnie to, czy powinienem w przyszłości wpuszczać tam "no-premium". Nadmienię jeszcze że chcąc być w stu procentach w zgodzie z EULA nie powinienem tego robić. :) Czy znaleźliby się gracze chcący grać na tego typu serwerze tylko dla posiadaczy gry?

Jak dasz tylko premium to będzie trudno wystartować serwer, nie stery dużo osób nie ma premium a i tak gra.

Ja uważam, że powinno być tylko premium ale i tak na moim serwerze wpuszczam nopremium: bo serwer tak trochę dopiero wystartował, możliwe, że jak serwer będzie miał więcej graczy to dam tylko premium.

Dlaczego:

Ehh masz pan rację ;)

Opublikowano

To ja zrobię chamską reklamę:

Polecam AutoIn, wtedy na twoim serwerze mogą grać gracze premium - zachowując wszystkie + online-mode, jak zmiana nicku itd. 

Oraz gracze piraci, też mają dostęp do servera, i tylko oni muszą używać komendy /login (np z xAuth), nie mogą używać nicków należących do graczy premium.

(jak premka zmieni nick na jakiegoś pirata, to dalej konto musi używać /login, ale to też można wyłączyć, ale wtedy piraci mogą się trochę niepokoić tym że im ukradną konta :P)

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Jeżeli serwer będzie miał ogromną reklame i min. 1000 slot przy starcie to może być tylko premium w przeciwnym razie nie ma sensu blokować dostępu dla piratów.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@GotoFinal

@Ak47Dev

@1361622928-U485574.pngdiversable

To ja zrobię chamską reklamę:

Polecam AutoIn, wtedy na twoim serwerze mogą grać gracze premium - zachowując wszystkie + online-mode, jak zmiana nicku itd. 

Oraz gracze piraci, też mają dostęp do servera, i tylko oni muszą używać komendy /login (np z xAuth), nie mogą używać nicków należących do graczy premium.

(jak premka zmieni nick na jakiegoś pirata, to dalej konto musi używać /login, ale to też można wyłączyć, ale wtedy piraci mogą się trochę niepokoić tym że im ukradną konta :P)

AutoIn znam już od dawna, obecnie jest na serwerze. Jednakże nie o to mi chodzi, bo to żaden problem. Miałem raczej na myśli społeczność "NP" która odstrasza niektórych graczy.

Jeżeli serwer będzie miał ogromną reklame i min. 1000 slot przy starcie to może być tylko premium w przeciwnym razie nie ma sensu blokować dostępu dla piratów.

Znajdź mi w Polsce tysiąc graczy grających jednocześnie na jednym serwerze (nie minigrach) i to bez piratów. Jest to utopijny pomysł nie tylko ze względu na liczbę graczy ale i na mój zamysł braku P2W - jedyne co mógłby przynieść, to mój (nie tylko) brak czasu, ale i puste kieszenie. Takie serwery nie dadzą się utrzymać bez naciągania dzieciaków na przesadzone profity IG. Serwer będzie mieć najwyżej 80 slotów.

Bez dobrej reklamy premium ci sienie utrzyma, chyba że masz mase forsy :D Tylko no-premium :) Ewentualnie AutoIn

Nie mam. :) W razie NP, pomyślę nad serwerowymi korzyściami posiadania gry. Pomijając oczywiście wgrane już i skonfigurowane AutoIn.

Opublikowano

Dlaczego:

Zmiana nickow co 1 mies :)

======================

Wracajac, do tematu, AutoIn :D nonpremium i premium.

Jezeli chodzi o EULA... To Jezeli jeden serwer, zostal ukrany, reszta tez by musiala :)

Opublikowano

Zmiana nickow co 1 mies :)

======================

Wracajac, do tematu, AutoIn :D nonpremium i premium.

Jezeli chodzi o EULA... To Jezeli jeden serwer, zostal ukrany, reszta tez by musiala :)

Nie chodzi o żadną karę. :P Gdybym miał okradać przechodniów mając pewność, że nikt się o tym nie dowie i ominie mnie kara, nie zrobiłbym tego tak czy siak.

Opublikowano

Postaw na no-premium.

Moje stwierdzenie jest takie że w polsce spora część graczy gra na piracie.

Minecraft lekko odszedł do lamusa, popularny jest teraz CS:GO dlatego większość zamienia swoje premki na konto na stimie z cs'em.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...