Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasięg telefonii komórkowej

Planta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam taki mały problem.

A więc tak, ja wraz z drugą osobą z rodziny, kupiliśmy nowe telefony. Karty sim były standardowe więc poszliśmy do Play o wyrobienie kart nano sim. Wszystko ok poza jednym, nie wszędzie mamy zasieg, w domu w różnych miejscach nie ma zasięgu a jeśli jest to max 2-3 kreski. Wlozylismy karty do starych telefonów komórkowych i to samo. Trzecia osoba ma z play z taką sama umowa i jest wszędzie zasieg.

Co radzicie?

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Nie wszystkie tel. maja taki sam zasieg, niektore lapia lepiej a inne gorzej.

Tyle, że tutaj po zmianie kart, zasięg nagle spał i nie mamy go w domu nawet. Przekładamy do starych telefonów ( gdzie nigdy, powtarzam nigdy nie straciłem sygnału ) i dalej to samo. Więc wina telefonów to nie jest i w sumie dziwne by było, kupując telefony za grubą kasę i miałby by grosze od tych za kilka stówek, ale nie w tym temat.

Co radzicie, przed dzwonieniem do Play ?

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Wymień kartę SIM jak masz możliwość na nową i dobrze wyciętą - U mnie był problem i musiałem wymienić.

PS.

Wycięliście karty do telefonów z nano sim, a potem jak je włożyliście do starych telefonów?

A stare telefony miały normalne karty, czy tam nawet micro... F**K LOGIC!

Opublikowano

Wymień kartę SIM jak masz możliwość na nową i dobrze wyciętą - U mnie był problem i musiałem wymienić.

PS.

Wycięliście karty do telefonów z nano sim, a potem jak je włożyliście do starych telefonów?

A stare telefony miały normalne karty, czy tam nawet micro... F**K LOGIC!

Cywilizowany sposób to wymiana u operatora i tak też autor tematu zrobił.
Opublikowano

PS.

A stare telefony miały normalne karty, czy tam nawet micro... F**K LOGIC

Może nie zrozumiałeś, ale inni zrozumieli.

Wymieniłem na nowe karty u operatora, nano sim włożyłem pierw do nowego telefonu, zasięg sprawdzony, gdzie tylko się da i tak jak pisałem, w domu brak a normalnie po 2/3 kreski.

Włożyłem z powrotem nano do standardowego i włożyłem do starego telefonu i zasięg dalej taki sam a dawniej miałem wszędzie full i to samo na drugim telefonie

4124112_16944776.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...