Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Identify items - gdzie mogę wydropić / kupić?

metinowiec189

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka zaczalem 40m temu grac i mam takie pytanko dotyczace owego itemu. Gdzie moge to wydropic badz kupic? Dostalem 3x na poczatek i w sumie zmarnowalem na 4lvl. Oplaca sie to trzymac, czy bez nerwow moge spokojnie z tego korzystac do identyfikowania 'ajtemow' ? 

Nie czaruj.

Opublikowano

Innych niż żółte nie opłaca się identyfikować , niebieskich nie warto , strata scrolli na low lv

Opublikowano

Innych niż żółte nie opłaca się identyfikować , niebieskich nie warto , strata scrolli na low lv

Czy ja wiem, część niebieskich itemków często się scrolluje jak się zaczyna grę od 0.

Mam na myśli np. ringi, amulety, paski (jeśli nie mamy żadnego żółciaka, lub innego lepszego niebieskiego)

To samo dotyczy broni, którą używamy na naszej postaci.

Należy pamiętać, że niebieskie scrollujemy, tylko i wyłącznie wtedy, gdy ten przedmiot będzie dla nas użyteczny.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Podsyłam Ci listę orbów z moim opisem z innego tematu!

Lista currency (orbów) z krótkim moim opisem:

Scroll of Wisdom - zwoje, które identyfikują przedmioty. Od magicznych, przez rare, aż do legendarnych.

Scroll of Portal - otwiera portal z obecnej lokacji do miasta.

Armourer's Scrap - zwiększa quality części zbroi (rękawice, buty, hełm, zbroja)

Blacksmith's Whetstone - taka sama zasada jak przy Whetstonach, zwiększa quality broni.

Glassblower's Bauble - zwiększa quality potionów.

Cartographer's Chisel - zwiększa quality w mapach.

Gemcutter's Prism - zwiększa quality w klejnotach ze skillami.

Jeweller's Orb - zmienia ilość gniazd w przedmiocie.

Chromatic Orb - zmienia kolory gniazd.

Orb of Fusing - zmienia połączenie pomiędzy gniazdami.

Orb of Transmutation - robi z białego przedmioty niebieski.

Orb of Chance - robi z białego przedmiotu niebieski, rare bądź legendarny.

Orb of Alchemy - robi z białego przedmiotu rare.

Orb of Augmentation - dodaje statystykę w niebieskim przedmiocie.

Regal Orb - robi z niebieskiego przedmiotu rare.

Orb of Alteration - zmienia statystyki w niebieskim przedmiocie.

Blessed Orb - zmienia stałą statystykę w przedmiocie.

Orb of Scouring - robi z rare lub niebieskiego przedmiotu biały (usuwa wszystkie statystyki).

Orb of Regret - dodaje jeden punkt do wycofania z drzewka pasywek.

Vaal Orb - jest w stanie zrobić kompletnie wszystko z przedmiotem, od ulepszenia, po zniszczenie go.

Chaos Orb - zmienia statystyki w rare przedmiocie.

Exalted Orb - dodaje statystykę w rare przedmiocie.

Mirror of Kalandra - kopiuje przedmiot.

Przedmioty zaznaczone na żółto to przedmioty do użytku własnego i rzadko są walutą handlu.

Na szaro przedmioty, które warto podnosić, gdyż nie każdy ich zbiera i łatwo można je wymienić za inne.

Zielone przedmioty są główną walutą w grze. Exalted Orb jest najdroższy i jest równy od 40 Chaos Orbów, aż do 80 - wszystko zależy od ligi, na której grasz.

Czerwony przedmiot, czyli Mirror jest najrzadszym przedmiotem w grze. Jego cena średnio wynosi 500$.

Jeśli masz pytania związane z Path of Exile pisz post oznaczając mnie, bądź PM. Odpiszę i pomogę w miarę możliwości!

tumblr_nz5oe2KFat1ul9ajgo2_500.gif

Opublikowano

Podsyłam Ci listę orbów z moim opisem z innego tematu!

Lista currency (orbów) z krótkim moim opisem:

Scroll of Wisdom - zwoje, które identyfikują przedmioty. Od magicznych, przez rare, aż do legendarnych.

Scroll of Portal - otwiera portal z obecnej lokacji do miasta.

Armourer's Scrap - zwiększa quality części zbroi (rękawice, buty, hełm, zbroja)

Blacksmith's Whetstone - taka sama zasada jak przy Whetstonach, zwiększa quality broni.

Glassblower's Bauble - zwiększa quality potionów.

Cartographer's Chisel - zwiększa quality w mapach.

Gemcutter's Prism - zwiększa quality w klejnotach ze skillami.

Jeweller's Orb - zmienia ilość gniazd w przedmiocie.

Chromatic Orb - zmienia kolory gniazd.

Orb of Fusing - zmienia połączenie pomiędzy gniazdami.

Orb of Transmutation - robi z białego przedmioty niebieski.

Orb of Chance - robi z białego przedmiotu niebieski, rare bądź legendarny.

Orb of Alchemy - robi z białego przedmiotu rare.

Orb of Augmentation - dodaje statystykę w niebieskim przedmiocie.

Regal Orb - robi z niebieskiego przedmiotu rare.

Orb of Alteration - zmienia statystyki w niebieskim przedmiocie.

Blessed Orb - zmienia stałą statystykę w przedmiocie.

Orb of Scouring - robi z rare lub niebieskiego przedmiotu biały (usuwa wszystkie statystyki).

Orb of Regret - dodaje jeden punkt do wycofania z drzewka pasywek.

Vaal Orb - jest w stanie zrobić kompletnie wszystko z przedmiotem, od ulepszenia, po zniszczenie go.

Chaos Orb - zmienia statystyki w rare przedmiocie.

Exalted Orb - dodaje statystykę w rare przedmiocie.

Mirror of Kalandra - kopiuje przedmiot.

Przedmioty zaznaczone na żółto to przedmioty do użytku własnego i rzadko są walutą handlu.

Na szaro przedmioty, które warto podnosić, gdyż nie każdy ich zbiera i łatwo można je wymienić za inne.

Zielone przedmioty są główną walutą w grze. Exalted Orb jest najdroższy i jest równy od 40 Chaos Orbów, aż do 80 - wszystko zależy od ligi, na której grasz.

Czerwony przedmiot, czyli Mirror jest najrzadszym przedmiotem w grze. Jego cena średnio wynosi 500$.

Jeśli masz pytania związane z Path of Exile pisz post oznaczając mnie, bądź PM. Odpiszę i pomogę w miarę możliwości!

Jak już chcesz bez sensu nabijać posty to rób to z głową. "Kopiuje przedmiot"? Ciekawe czy acuity też by mi skopiowało , hm...

@topic

Tak jak wyżej pisali,

jeżeli na prawdę twoje eq śmierdzi biedą ( co na początku nowych lig jest normą ) to możesz sobie w miarę możliwości blue itemy identyfikować.Z czasem podnosząc wszystkie orby z ziemi i otwierając same yellowy powinieneś i tak być z wisdomami na + więc nie ma się o co martwić.

Opublikowano

Jak już chcesz bez sensu nabijać posty to rób to z głową. "Kopiuje przedmiot"? Ciekawe czy acuity też by mi skopiowało , hm...

@topic

Tak jak wyżej pisali,

jeżeli na prawdę twoje eq śmierdzi biedą ( co na początku nowych lig jest normą ) to możesz sobie w miarę możliwości blue itemy identyfikować.Z czasem podnosząc wszystkie orby z ziemi i otwierając same yellowy powinieneś i tak być z wisdomami na + więc nie ma się o co martwić.

Nabijać bez sensu posty? Napisałem sam krótkie opisy więc je umieszczam. Jak Ci coś nie pasuje, to możesz sobie nie oglądać moich postów. Każdy chyba zrozumie o co mi chodziło pisząc "przedmioty". Jedynie Ty, taki znawca masz z tym problem najwyraźniej.

tumblr_nz5oe2KFat1ul9ajgo2_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...