Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek rang po zmianach

JestemZły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz to nawet prosi jak shroud, jdm, czy flusha mają lem'y, więc pozdrawiam, system bardzo dobry.

Mają lemy, bo długo nie grali mm a takiego gracza który jest unrankedem, mimo że miał już globala w obecnym systemie nigdy z powrotem go tam nie wrzuć, więc system działa poprawnie i skoro tak cię bolą te spadki z rang, to lepiej idź ćwiczyć, a nie się udzielasz...

Opublikowano

CS GO mam od dwóch tygodni. Po wygraniu 10 meczy turniejowych otrzymałem rangę gold IV, potem mniej więcej co drugą grę przegrywałem jak nie częściej, ostatnio seria 4 porażek ( w każdym meczu 2-4 MVP) potem 1 zwycięstwo ( cztery MVP) i awans do kałacha :D w kałachu rozegrałem dwa mecze 1 loss i 1 win . Mam 50h w cs go i 20 wygranych meczy rankingowych.

Może dlatego że jestem początkujący w cs go ale w ogóle nie narzekam na system rang. Uważam że jak ktoś gra dobrze to da radę nie spadać i awansować pomimo ciągłych nobów w drużynie.

Opublikowano

Pewnie za dużo smerfów w cs. A tak na serio trochę dziwi mnie to, iż wygrywam 4 mecze z ratio ok 1,5 k/d następnie przegrywam 1 mecz i spadam. Kompletnie nie rozumiem o co chodzi w tych nowych rangach. Gaben chyba za dużo fety wciągnął

Mówię jak jest, zawsze.

Opublikowano

Ten system rang nie jest jak dawny bo zbyt szybko się spada ja miałem 11 win pod rząd aż pewnego dnia przegrałem i od razu spadłem a w starej systemie rang to bym musiał 3-4 mecze pod rząd przegrać żeby spaść ten system rang został zrobiony celowo żeby więcej graczy w silverach było 

Opublikowano

Nie rozumiem co jest złego w tej zmianie rang i dlaczego tyle ludzi płacze o to, że spadają, jakby to miało jakieś większe znaczenie. Po jakimś czasie ludzie trafia mniej więcej tam gdzie powinni

Naprawdę trzeba wszystkim jak krowie na rowie wypisać, aby zrozumieli co jest źle? Nie lubię tego robić, ale postaram się uświadomić innych jak to wszystko działa w tym momencie w praktyce.

Zacznijmy od tego, że według mnie system nie zostanie już poprawiony, bo po co? działa i nie ma co drążyć tematu. Tak jak z nerfem m4a1-s. Ludzie popłaczą, a i tak będą dalej grać. Twórcy chcieli, aby było więcej średnich graczy, a nie jak do tej pory, że silverów czy goldów było mniej niż samych globali (mimo, że cały czas były przeceny na csa, a więc teoretycznie powinno być więcej początkujących graczy). Dla mnie to jest troszkę chore, że specjalnie zaniża się poziom, aby zepsuć przy tym sam gameplay. Twórcy dali Nam legalny smurf system (niżej wytłumaczę, o co chodzi).

I z*********e, wreszcie zamiast spinania będzie karando botów i znów ''cheater! cheater! wh report omg ban"  <3

ja to nazwałem "legal smurf system by valve". Napisałeś, że spadłeś z orzełka do golda. Osoby grające w tej randze, to powiedzmy sobie szczerze początkujący ludzie. Prawdopodobnie coś tam sobie już strzelają. Ty jako, że miałeś orzełka znasz już całą mechanikę gry, znasz mapy (mam nadzieję :D) i ciśniesz ich jak boty. Oni się denerwują, trollują potem podczas grania (bo im już wtedy nie zależy), albo wychodzą z gry i dostają bana. Część osób próbuje coś grać, ale bezskutecznie. Ty blokujesz innym możliwość awansu i jednocześnie kerujesz swój zespół, który gra praktycznie tak samo jak tamci, co dostają oklep. Co przeciwnik może zrobić? jedynie zgłosić Cię, że masz cheaty :D i potem się ogląda overwatche, że jakiś orzełek klepie silverów i potem refleksja przy ocenie: "co zgłaszający miał na myśli?". Krótko mówiąc smurf system daje zamiast poziomu większą patologię, bo mecze są kerowane przez 1-2 osoby i jakby nie patrzeć poziom dalej będzie niski. 

Nowy lepszy system :D dlaczego sie tak przejmujesz jakimś obrazkiem ? 

no właśnie o to chodzi, że jest gorszy. W społeczności csgo za wyznacznik umiejętności gracza bierze się pod uwagę nie k/D, nie ilość wygranych meczy turniejowych, a właśnie ten "obrazek". Im lepsza ranga tym teoretycznie mamy większe doświadczenie i skill. W praktyce niestety, to tak nie działa (niestety przez sell boosting innych graczy). Dla mnie osobiście jest to bardzo ważne, ponieważ jeśli spadam z rangi to znaczy, że będę grał ze słabszymi od siebie i przez to jeszcze bardziej stracę swoje umiejętności i będę cofał się z poziomem, a nie robił progresję. Oczywiście tracąc przy tym Mój cenny czas. Na szczęście ja takich spadków rang jak niektórzy pisali na tym forum nie miałem np. spadek o co najmniej 3 rangi w dół. Jednak dzięki temu systemowi jeszcze bardziej przekonałem się do tego, że teraz granie z randomowymi graczami mija się z celem. Skoro można spaść już po przegraniu 1 meczu, to jaki jest sens? Kiedyś mniej więcej wiedziałem, że jeśli zdobywam mvp, wygrywam mecze i mam spory winstreak, to mogę sobie pozwolić na przegraną i zagranie z "ruskimi". Teraz nie stać nas na takie zabawy.

Według mnie valve pokazało, że jeśli chce się coś znaczyć trzeba mieć już team do grania i tam mieć ogar. Niestety jak ktoś już wyżej zauważył - mylą się. Skrzywdzili tych co grają taktyczne i mają już swoje role/pozycje w czasie gry. Ja bardzo często grałem jako lurker, support i przyznam się bez bicia, że Moim zadaniem w grze było pilnowanie paki, dbanie o plecy zabijając rotujących graczy, "obsługiwanie kolegów" czyli tzw. rzucanie im pomocnych flashy do wbicia, a czasem nawet plantowanie paki. Dla mnie nie liczyły się tak bardzo fragi, bo miałem sporo obowiązków na mapie.Teraz wiem, że system bardzo zwraca uwagę na statystyki i fragowanie. Muszę po prostu teraz wbijać na bsa i niszczyć innych skillowo, aby móc zdobyć rangę. Z ciekawości wbiłem sobie na mm i rozegrałem kilka meczy na 2 kontach z różnymi rangami (ogólnie nie gram mm). 1 konto orzełek: gramy w tt na inferno wygrywamy spokojnie 6:0 i 2 ode mnie przeciwników sobie wyszło (obaj koledzy ze Szwecji, grający razem). uznali, że ja z kolegami chce mecz wygrać, a oni niestety robią #road2silver. Wyszli i w ct nie dało się już ugrać meczu z 2 botami. Dałoby radę gdyby te boty zatrzymywały się na spawnie po komendzie, a nie latały jak głupie :D  http://screenshot.sh/m9gkjlbOMfYeO

2- konto: nie grałem 3 miesiące. Miałem tam też orzełka i po wygraniu 1 meczu, aby odblokować sobie rangę dostałem MG2. Tam to już był cyrk. Ludzie wychodzili, 90% meczy grało się z botem/ami, nikt nie używał mikrofonu. W tych meczach robiłem prawie zawsze po 40 fragów i wszystkie mecze były win, w jednym było 15:15. Awansu jak do tej pory brak, mimo tego, że wcześniej na tej randze miałem orzełka i nie spadłem sobie sam celowo do MG2. No, ale cóż...Powiedziałem sobie, że nikt nie zapłacił mi żeby sobie boostować innych i ugrywać samemu mecze, więc przestałem tam już grać, ale współczuje tym co naprawdę są w tej randze.

Podsumowując: Czy to na wyższej czy niższej randze są ludzie, którzy grają słabo i grają po to, aby trollować. Przy rangach +orzeł myślałem, że randomowi ludzie będą na poziomie, ale myliłem się. W tym momencie wszyscy spadają i jak się gra solo, to polecam przeczekać minimum 2 tygodnie, aby to wszystko się unormowało. Gdybym ja miał coś zmienić w tym systemie to ewidentnie osoby, które przegrały mecz typu 14:16, a kerowały bardzo mocno grę powinny dostawać więcej pkt ELO, czy jak to tam valve nazywa i wszystkie kille zdobywane na bocie powinny też się do statystyk zliczać.Ludzie mający bardzo ujemne K/D typu 1-16, 0-10, 4-18 powinni mieć spadek jak jest teraz, czyli 1 lose- ranga w dół. To tyle z Mojej strony. 

PS: mały esej, miłej lektury :)

Opublikowano

Mają lemy, bo długo nie grali mm a takiego gracza który jest unrankedem, mimo że miał już globala w obecnym systemie nigdy z powrotem go tam nie wrzuć, więc system działa poprawnie i skoro tak cię bolą te spadki z rang, to lepiej idź ćwiczyć, a nie się udzielasz...

Mnie to nie boli, też nie miałem rangi, dostałem g2 i teraz się dobrze bawię robiąc po 30 fragów. Na nowym koncie zacząłem grać to w 1 meczu grałem na 4x s1 (lol), w drugim już na g3/4. A najlepsze, że te silvery prezentowały większy poziom xD Sęk w tym, że tak jak up, jaki mogę mieć progres, jeśli gram na typów co idą pojedynczo shortem i ściągam 3 albo z ct na dd2 w 90% przypadków zabijam z awki typa na tt?

tenor.gif

Opublikowano

Ja nie widzę żadnego problemu w tym że rangi spadły bo przecież nawet gdy spadłem to gram z dużą częścią graczy, z którą grałem wcześniej bo nie oszukujmy się nikt nie wygrywa nonstop każdemu się noga poślizgnie. W grze problemy pojawiają się wtedy gdy trafia się na cheatera lub smurfa, ale ten problem był już znany wcześniej. Mi osobiście nie robi różnicy czy gram jako Gold czy jako Silver ale może nie jestem aż tak ambitny jak wy.

Opublikowano

Dlatego nie warto przejmować się rangą :) Jak większość społeczności gramy 4Fun jedynie.

Kto chce osiągnąć coś więcej zawsze gra w całą ekipą w 5ciu.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Dlatego nie warto przejmować się rangą :) Jak większość społeczności gramy 4Fun jedynie.

Kto chce osiągnąć coś więcej zawsze gra w całą ekipą w 5ciu.

Kto chce coś więcej osiągnąć, to nie gra mmów. Piątkami na rankingowych niczego nie osiągniesz, od tego są faceity, esle i te sprawy.

Po co obrazek? Jeśli wiesz że umiesz grać, to po prostu graj na innej lidze. Nie wiem jaki jest sens denerwowania się "bo spadłem do niższej rangi".. Twój poziom gry się nie zmienił, więc w czym problem? To jest jedynie rodzaj zniechęcenia boosterów, którzy na tym zarabiali niemałe pieniądze.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Ja akurat należę do tych co nie patrzą za bardzo na rangę.

Wiem że jestem dobrym graczem ale nie jakimś wybitnie wyskillowanym.

Gram MM bo nie mam teamu, gram solo (czasem z 1 albo 2 znajomymi) i szczerze mam wyjeb*ne czy wygrywam i awansuję czy przegram i spadnę... gram jak potrafię i zawsze staram się ugrać najwięcej jak się da, typowy Play4Fun.

Ale dzieci to dzieci... MAM GLOBALA JESTEM KOZAK, a za chwilę na MM płacze że dostaje wpierdziel 0-16.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

masz.

To, że ktoś spadł nie znaczy, że był boostowany, może otwierać ale może spaść przez swoich kolegów z drużyny co nic nie zabijają. Mój kolega spadł z LE do gold3 w ciągu dnia, w każdym meczu prawie otwierał ale co? Koledzy z drużyny nie potrafili zabić w plecy, i to jest według Ciebie boostowanie?

Fakt faktem ten update z systemem rang jest tak zje/bany, że masakra.

Koledzy którzy mieli u mnie globala mają teraz le/lem, beka max troche.

No prosze cie skoro mial LE i spadl do golda 3 to naprawde musial byc gownem codziennie gram 2 mecze na g3 albo na kalachy to widze co tam sie dzieje nie potrafia uzywać fleshy wychylaja na awp sa latwymi celami do zabicia ja rozumiem pisac na lemach ze przez team przegrywać ale koles nie na goldach  czy kalaszkach tam sie mecze solo caruje tylko mowisz tym barana co maja robic.

Teraz to nawet prosi jak shroud, jdm, czy flusha mają lem'y, więc pozdrawiam, system bardzo dobry.

Maja lemy bo nie potrafia grac na 64 tikrejcie.

Teraz zostaje jedynie grać w piątkę lub na jakiś wyższych ligach (przed chwilą skończyłem faceita, gdzie "polskie cebule" rozwaliły całą grę)

Faceit za kilka miesięcy stanie sie wylęgarnią unskili <3.

Kwestia czasu. Naprawią to

XDDDDDDDDDD pls czemu maja to naprawić ? bo jakies unskile placza ze z rang spadaja rekt :D tak naprawia jak waszą m4 ske :D?.

no właśnie o to chodzi, że jest gorszy. W społeczności csgo za wyznacznik umiejętności gracza bierze się pod uwagę nie k/D, nie ilość wygranych meczy turniejowych, a właśnie ten "obrazek". Im lepsza ranga tym teoretycznie mamy większe doświadczenie i skill. W praktyce niestety, to tak nie działa (niestety przez sell boosting innych graczy). Dla mnie osobiście jest to bardzo ważne, ponieważ jeśli spadam z rangi to znaczy, że będę grał ze słabszymi od siebie i przez to jeszcze bardziej stracę swoje umiejętności i będę cofał się z poziomem, a nie robił progresję. Oczywiście tracąc przy tym Mój cenny czas. Na szczęście ja takich spadków rang jak niektórzy pisali na tym forum nie miałem np. spadek o co najmniej 3 rangi w dół. Jednak dzięki temu systemowi jeszcze bardziej przekonałem się do tego, że teraz granie z randomowymi graczami mija się z celem. Skoro można spaść już po przegraniu 1 meczu, to jaki jest sens? Kiedyś mniej więcej wiedziałem, że jeśli zdobywam mvp, wygrywam mecze i mam spory winstreak, to mogę sobie pozwolić na przegraną i zagranie z "ruskimi". Teraz nie stać nas na takie zabawy.

W spolecznosci csgo? o jakiej spolecznosci ? mowisz o tej z arenek "gramy mma jaka ranga gold 2 a to sory nie bo za mala" jak jakis pixel moze pokazywać skilla koles tak samo moge wbic na silvera 1 rozpierdolic wszystkich na arenach pisac ze mam silvera 1 i ich niszcze dodaje ich do znajomych i napisac ze ranga nie gra = ).

Opublikowano

Kto chce coś więcej osiągnąć, to nie gra mmów. Piątkami na rankingowych niczego nie osiągniesz, od tego są faceity, esle i te sprawy.

Po co obrazek? Jeśli wiesz że umiesz grać, to po prostu graj na innej lidze. Nie wiem jaki jest sens denerwowania się "bo spadłem do niższej rangi".. Twój poziom gry się nie zmienił, więc w czym problem? 

taki, że nie każdy jest dyspozycyjny i nie zawsze "piątka" jest dostępna, aby zagrać sobie na zawołanie w różnych ligach i dlaczego każdy od razu z góry zakłada, że jak jest team, to od razu powinien sobie dokupić premki na faceicie i esea. Co z ludźmi, którzy naprawdę chcą sobie od czasu do czasu zagrać solo?

Maja lemy bo nie potrafia grac na 64 tikrejcie.

tak, nie potrafią grać mm :D Mogą być mniej precyzyjni i głowy nie będą im tak siadać, ale dalej ich poziom będzie znacząco odstawać od innych. To już widać nawet po ich reakcji, poruszaniu się i samym myśleniu. Tego nikt im nie odbierze. Grają sobie na chillu, a i tak byliby w stanie wygrać z każdym. Kiedyś słyszałem nawet takie stwierdzenie od jednego prosa na streamie, że nie gra mm, bo tam jest po prostu za łatwo, zero oporu. Co do rang, to spadli, bo nie grali przynajmniej przez miesiąc mm. Ranga po tym czasie znika i pewnie mieli znacznie dłuższą przerwę, dlatego po wygraniu spadli z rang. System po odblokowaniu ponownie rangi nie musi przyznawać takiej samej. Może dać znacznie niższą niż mieliśmy pierwotnie. Wiem to z własnego doświadczenia. Miałem na 2 koncie orzełka, a potem po 3 miesięcznej przerwie na tym koncie od razu po wygraniu pierwszego meczu solo z randomami otrzymałem MG2. Zastanów się na przyszłość o czym piszesz.

Faceit za kilka miesięcy stanie sie wylęgarnią unskili <3.

a to już nie jest? nie wiem jak wygląda granie będąc premade z premium, ale solo z randomami, to praktycznie 90% meczy z botem lub jakimś afk. Zapytałem kiedyś Naszych kochanych rodaków, po co grają na faceit jak nie mają czasu i tylko afczą, albo trollują. Odpowiedzieli mi tylko, że się rozgrzewają, bo potem grają sobie mm, albo, że czekają aż im ban z meczy rankingowych zniknie. 

W spolecznosci csgo? o jakiej spolecznosci ? mowisz o tej z arenek "gramy mma jaka ranga gold 2 a to sory nie bo za mala" jak jakis pixel moze pokazywać skilla koles tak samo moge wbic na silvera 1 rozpierdolic wszystkich na arenach pisac ze mam silvera 1 i ich niszcze dodaje ich do znajomych i napisac ze ranga nie gra = ).

To wtedy będziesz smurfem. Nie zrozumiałeś mnie i mojego wpisu, a szkoda, bo prościej napisać się już nie da. Tutaj chodzi mi tylko i wyłącznie o oficjalne, rankingowe mecze. Co może wyznaczyć Twój skill? wytłumacz mi proszę. Jak zaprosisz kogoś do znajomych i będzie chciał wiedzieć jak dobrze grasz, to po czym on to stwierdzi? po ilości przegranych godzin w csie? Nikt rekrutujący do teamu nie zapyta Cię o K/D, czy ilość wygranych meczy. Na starcie będzie pytanie o rangę, a dopiero potem ilość spędzonego czasu w csie. Potem może ewentualnie sobie spekulować i oceniać Twój skill. Przykładowo jak masz przegrane 1k godzin, a masz wciąż golda, to znaczy, że jesteś przeciętnym, niedzielnym graczem. To że sobie wejdziesz na jakiś śmieszny społecznościowy serwer i ustawisz sobie silvera 1, aby się dowartościować, to nic tutaj nie zmieni. System w mm właśnie dobiera po tym "obrazku" czy byś tego chciał czy nie. 

Powoli robi się offtop i dlatego wróćmy lepiej do wątku, który został utworzony. 

Opublikowano

Dużo osób płacze że wygrywa 5-10 meczy potem jeden przegrywa i spada.. wtf.. ja mam " wręcz odwrotnie" 4 porażki po czym jedna wygrana i awans do kalacha, na kałachu : lose, win, lose, draw, lose, lose, win i dalej jestem w kałachach :) Na razie nie wierzę ludziom co wygrywaja 10 potem 1 przegrana i spadek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...