Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy hosting pod serwer 400/500/600 slotowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie co polecacie? Zmieniamy maszyne z fibercrafta bo wywala, ale jesli sie nie znajdzie lepszy to zostajemy.

Co do ceny, nie zbyt ważne :D.

Opublikowano

Najlepiej dedyk z OVH

https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/game/

Czemu oferta z OVH GAME MC-32? Bo ram nie jest najważniejszy, szybki procesor i dysk ssd to podstawa.

PaperSpigot

https://tcpr.ca/downloads/paperspigot 

Czemu Paper? Bo 600 graczy na zwykłym spigocie nawet na najlepszym hostingu nie koniecznie musi okazać się możliwe.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngDrejkus posiadam maszyne nolimit ram ale wiadomo ze jest tam gdzies granica ale z out of memory nie mam problemu. ssd ma 30gb. Wywala po prostu z probleme Server Closed tak jakby maszyna nie wyrabiała, sam nie wiem :D

@topic A cp macie do polecenia procz OVH ?

Opublikowano

@6Master9 Więc tak chciałem kupić na fiberhost, dobrze, że mi to powiedziałeś.

Fiberhost już od dawna tak ma wywala serwer od tak.

Może to po twojej wina tzn. podaj logi jak wywala serwer oraz napisz im do BOK.

@NoWarnMyFriend

Polecam ci enderchest.pl miałem tam około 30 pluginów 80 graczy i nic nie lagowało.

Jeżeli chcesz zrobić serwer co będzie mieć np. 500 graczy uwierz mi sewer nie będzie się wyrabiał będziesz musiał mieć dwa sektory: s1 - spawn    | s2 - poza spawnem

Jeżeli będziesz chciał serwer co będzie mieć graczy do 300 max 400 to jedna maszyna ci powinna wytrzymać bez sektorów.

Mam na liście serwerów mc serwer co ma około 400 i ma 0 lagów :c

Troche pomaga procek i ram :c

Może ci podam na pw ip serwer i się zapytasz jaka maja maszyne :)

Opublikowano

@In-ferN-O 

Chciałbym uniknąć sektorow - nie s aone problmem dla mnie, ale wiecej klopotow niz radosci z gry na nich :D

@1361622928-U485574.pngDrejkus No gdybyś mogl, ucieszylbym sie :D

@topic A co myślicie o tje maszyne na enderchescie czyt. maszyna za 116 zl 20% procka 30gb ssd i nolimit ram (no kazdy wie ze tam maja jakas granice (chyba 24 lub 32)

@I kolejne pytanie się nasuwa - jak działa opcja na enderchest bungeebo troche nie ogarniam o co im w tym chodzi :D

Opublikowano

@6Master9 Nie kupuj nic za Enderchest.... Limity procka są śmieszne :) Nie polecam tego hostingu. Lepiej zainwestuj np w craftserve/pukawka/lvlup. Ewentualnie DEDYK :) 

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

@6Master9 Nie kupuj nic za Enderchest.... Limity procka są śmieszne :) Nie polecam tego hostingu. Lepiej zainwestuj np w craftserve/pukawka/lvlup. Ewentualnie DEDYK :)

craftserve ??? o k***a teraz dojebales...

@Patryk542 A co powiesz na temat craftserv ? Males tam moze ? Bo cos dziwne sie wydaje 30 zlotych za niby serwerek? xD

serwer wyjebie przy 10 graczach nawet bez pluginow 

@top

dedyk soyoustart

Opublikowano

@Patryk542 A co powiesz na temat craftserv ? Males tam moze ? Bo cos dziwne sie wydaje 30 zlotych za niby serwerek? xD

Nie polecam tego gówna! Przy 90 graczach zacznie wywalać tobie serwer a jak im napiszesz że serwa wywala bo coś mają zje***** z maszynami to odpiszą że to twoja wina lub nie odpiszą (ja na odpowiedź czekałem 2 miesiące i jej nie dostałem po czym zmieniłem hosting) dodam jeszcze że na początku hosting ten był dobry ale z tygodnia na tydzień coraz gorzej było i coraz częściej wywalało serwer no i to że ciągle mi konsola nie działała dodam....

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@gornie12 @1361622928-U485574.pngxCzuowiekBanann Miałem tam serwer i nie miałem żadnych problemów :) A grało po 70-90 graczy, 0 lagów (Jedynie na starcie przy renderowaniu mapy były :))

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

Craftserve nie polecam. Prawie cały czas serwery potrafiąbyć offline. Brak jakiejkolwiek możliwości wgrania własnego silnika. 

Ale polecam Ci VPS'y z LVLup.pro, najlepiej z wirtualizacją KVM i dedyki z OVH, ale jak masz mniej pieniędzy to oczywiście LVLup

baner2.png

Opublikowano

mialem tam serwer 30 graczy 20tps stabilne bez lagów przy 12 pluginach i sporej ilosci skryptach, ale nie wiem jak to działa przy większej ilości graczy ;)

//top Do tak duzej ilosci graczy zaden hosting nie zapewni Ci wystarczającej maszyny, OVH sprawdzone polecam ;)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

OVH/SYS

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Nie bierz hostingów Minecraft, dziadostwo totalne jak na Twoje wymagania.
Jedynie jakiś dedyk/vps, ovh cieszy się pozytywną opinią wielu klientów niestety nie miałem tam żadnej usługi więc Ci nie powiem.

bannergif.gif

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...