Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - Mody/Tipy do grania magiem

kubatoja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuje tipów/modów użytecznych do grania na klasycznym magu.(gra: The Elder Scrolls: V Skyrim)

Do tej pory w grach zawsze pykałem wojownikiem, więc w magach nie mam obeznania.( W Skyrim też grałem 1 postacią Wojem[i  tak nie przeszedłem myślę nawet 50% gry ogólnie], mag jest drugą postacią, gram krótko w SKyrim'a, więc jeszcze nie ogarniam dobrze).

Mam np. problem z używaniem czarów jest ich tyle, że to przerasta. Mam moda SKyUI, w nim dodałem sobie np. wszystkie skille zniszczenia do 1 grupy, ale przypisując danym czarom odpowiednio numerki 1,2,3,4... jest problem bo tworząc 2 grupę czarów np. przywracania i nadając im znowu numerki kolejno 1,2,3,4 te z "1 grupy" się resetują i dupa zbita.

Da się jakoś zrobić na zasadzie takiej, że robię kilka grup tych czarów i wystarczy zmienić daną grupę i mieć przypisane te klawisze 1,2,3,4... do każdej, bo tak ciągle wbijać do  "Q" i ustawiać robi się nudne, a rezygnowanie z 70% czarów i używanie tylko tej 30% jest bez sensu.

Więc jak jest może jeszcze jakiś mod, który to ułatwi albo jak to naprawić w tym SKyUI to byłoby git. Inne tipy/mody, które ułatwią obsługę Maga też mile widziane.

Opublikowano

Mody (przyjmując wersje że grasz mężczyzną)

Co do SkyUI musisz poczytać na stronie, bo jeśli gram magiem, to mam zajęte sloty najwyżej do 5. 

Granie klasycznym magiem jest ogółem banalne. Nie potrzebujesz zbroi, bo nikt do Ciebie nawet nie podejdzie. Rób questy dla Akademii, dostaniesz za to czary i szaty, i już jesteś op. Najwyżej daj coś w zaklinanie, żeby mieć zaczarowane buty i rękawice. 

Jeśli masz DLC to rób Dragonborna, szaty Miraaka są przydatne. 

Opublikowano

Mody (przyjmując wersje że grasz mężczyzną)

Co do SkyUI musisz poczytać na stronie, bo jeśli gram magiem, to mam zajęte sloty najwyżej do 5. 

Granie klasycznym magiem jest ogółem banalne. Nie potrzebujesz zbroi, bo nikt do Ciebie nawet nie podejdzie. Rób questy dla Akademii, dostaniesz za to czary i szaty, i już jesteś op. Najwyżej daj coś w zaklinanie, żeby mieć zaczarowane buty i rękawice. 

Jeśli masz DLC to rób Dragonborna, szaty Miraaka są przydatne. 

Ale jak się ma np. kule ognia, płomienie, lodowy kolec, leczenie i ochrona itd. to już zajmuję 5 przycisków, a jak chce  wskrzesić trupa albo przywołać pomagiera to te 8 slotów nie wystarcza, bo trzeba wchodzić do "Q' i ustawiać co chce się w danej chwili używać.(sloty jeśli dobrze zrozumiałem, że masz na myśli przez to przyciski 1,2,3,4,5, a nie grupy w modzie SKyUI)

Tak mam Legendary Edition i gram chłopem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...