Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co ja dłubię? Proces budowy miasta

Fessir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jest to mój pierwszy temat i post jednocześnie od ponad roku. Od niecałych 2 tygodni siedzę na mapie creative na single player i przedstawiam poniżej efekty tego, co udało mi się zbudować. Nie miejcie nadziei na skończenie projektu, bo to jest zbyt duże jak na moją osobę (wielkością, nie architekturą), że prędzej czy później to mi się znudzi. Taki ze mnie optymista :D

Fani serii GTA zauważą podobieństwo do gry GTA Vice City, a wzoruję się tylko dlatego, że nie umiem niczego sam stworzyć z głowy, wolę mieć jakiś wzorzec. A teraz bez zbędnego gadania, które już było przedstawiam efekty mojej pracy budowanej z czystej przyjemności:

cjVI53n.pngDrLOsCX.png77fdVcM.pngii7dv5x.png8nM6XwV.pngHcqr8Er.pngZd88QPd.png

Jak widzicie, to są same budynki i ulice, domy nie mają wnętrz, ich nigdy nie lubiłem robić, zobaczymy jak z tym będzie. Lampy ani nic nie stoi, mam czas :)

Aktualizacja 08.01.2016:

W0fBU9m.jpg

M7LihQF.png

Aktualizacja 10.01.2015:

bdAbft1.png

Aktualizacja 16.01.2016:

8cleDg7.png

Aktualizacja 19.01.2016:

bnf5Tfm.png

Aktualizacja 24.01.2016:

HFXvXPb.png

Aktualizacja 31.01.2016:

LmdzTux.png

Aktualizacja 04.02.2016:

eBCw08Z.png

Aktualizacja 16.02.2016:

cFqm0o3.png

PS. Nie, nie udostępniam mapy, nie zbuduję żadnej budowli, nie mam w planach robić na tym serwera, nie, nie możesz mi pomóc w budowaniu.

PPS. Jakoś co kilka dni będę wstawiał screena z postępami jak mi idzie, wszelkie rady mile widziane.

Opublikowano

Szczególnie nie zachwyca, lecz swoją drogą napracowałeś się nad budową tej mapy.

Mógłbyś dodać więcej szczegółów do tego, wszystko jest takie proste.

Opublikowano

W "oryginale" co kawałek są jakieś drzewa, więc może dlatego tak to wygląda, chociaż muszę przyznać rację. Niektóre budynki też mi się nie podobają, ale im więcej się dzieje na około, że tak powiem, tym lepszy klimat się tworzy. 

Opublikowano

Dzięki za wypowiedź i motywację do dalszej pracy :) Nad mapą pracuję 2 tygodnie, a mam ukończone tylko kilka przecznic samych budynków bez wnętrz, drogi częściowo zrobione (brak oświetlenia, imitacji sygnalizacji świetlnej), zieleń też kuleje, a więc podsumowując, jest bardzo mało. Ale to się wszystko da :)

Opublikowano

Przede wszystkim odradzam budowanie Ci na singlu. Ściągnij sobie gotowe pliki serwerowe z bukkita, wraz z WE i VS i odpal serwer na LocalHoście. Będziesz miał wtedy dostęp do podstawowych komend oraz pluginów. O wiele większy komfort pracy. Co do mapy... szału nie ma, tyłka nie urywa, staniki nie latają. Wiadomo, że każdy buduje na tyle, ile potrafi, ale nie jest to jakiś wysoki poziom, ważne, że sprawia Ci to radość, a o to przecież chodzi w grach :)

Opublikowano

Nie jest jakieś najlepsze ale myślę że jak pododajesz kilka rzeczy to będzie gites.

Chciałbym żebyś porobił w środku również wnętrza, będzie dużo ładniej. :) (wspominałeś że są puste)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

@ref

Dodałem nowe zdjęcie. Byłoby więcej gdyby nie to, że musiałem usunąć 2 budynki z powodu źle poprowadzonej drogi i w efekcie zniekształconej skali budynków. Zapraszam do dalszej dyskusji.

Opublikowano

@Wybiellacz

Się nie nudzi, ale fajnie jest usiąść sobie przed kompem na 2 godziny po szkole i po prostu się zrelaksować :)

Aktualnie już czuć ten klimat GTA VC podczas przechadzki po mieście, niestety brak ludzi i samochodów buduje klimat post-apokaliptyczny,

ale gdyby zainstalować moda na kolorowe oświetlenie, wpuścić ludzi i jakimś cudem wprowadzić samochody... to byłoby coś.

Opublikowano

"Plis dont brejk maj hart" :( Tak tragicznie aż nie jest jak się idzie,a nie lata. Ale masz rację, są tutaj o wiele lepsze budowle, ale "każdy orze jak może" :)

Opublikowano

Dzięki.

Dodałem aktualizację. Będę wstawiał po 1 screenie ukazującym tylko to, co najważniejsze, by nie zdradzać zbyt dużo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...