Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardmode, co dalej...

Dusher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko. 

Ubiłem Wall OF Flesh. "Zaaplikował" mi się Hard mode , czy jak się to tam zwie.... Zanim ubiłem Wall'a, na zwykłym Mode, wydropiłem chyba wszystko. 

Mam to co na ss niżej :

9476014521932341380266.png

I powiedzcie mi co dalej... na hard mode, czy jak się to tam zwie, mobki dedają mnie jak chcą, o bossach moge jak na razie pomarzyć ... 

Doradźcie, jak się brać za tą fazę gry - skąd eq, bronie, co robić, gdzie szukać, bo jakby na to nie patrzeć, gra wcale do takich super prostych nie należy :D 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Idź na Crimson / Corruption i rozwalaj po kolei Ołtarze swoim Pwnhammerem (te same ołtarze które użyłeś do zrobienia Night's Edge) to zespawnuje w świecie nowe surowce których użyjesz do zrobienia lepszych kilofów oraz przyzwoitej zbroi.

Co do broni, po prostu zabij WoF-a jeszcze kilka razy. Z nimi pożyjesz trochę więcej i zdobędziesz lepsze. Jeśli szukasz magii, uwolnij Wizarda (tak jak goblina), kup od niego Spell Tome i poczytaj u guida co z niego możesz zrobić, lub zobacz sobie Meteor Staff. Jak już zdobędziesz coś przeciętnego, rób klucze z souli (15 Soul of Light lub Night) i przyzywaj Mimici, z nich są dobre bronie i jakieś akcesoria.

No i jeszcze jedna rzecz która w Harmodzie niezbędna - skrzydła.

Opublikowano

Sądząc po biżuterii i ilości obrony, to ty nie masz przypadkiem exper moda? Jeśli tak, to nie dziwne że masz ze wszystkim problemy. Hardmode na początku kładzie wszystkich na kolana, a w połączeniu z expert mode jest piekielnie trudno.

Walkę z bossami na razie odłóż na bok i zajmij się rudami. Musisz wydobywać je w tej kolejności Cobalt/Palladium > Mythril/Orichalcum > Titanium/Adamantite ( są 2 rodzaje, świat generuje je losowo, im więcej rozwalisz ołtarzy, tym więcej jej się wygeneruje ). Im niżej, tym cenniejsza ruda. Żeby zrobić to szybko, polecam ci Spelunker Potion, która pokazuje ci lokalizacje rud. Po zrobieniu ekwipunku z najlepszej rudy, bierz się za destroyera :)

Opublikowano

im więcej rozwalisz ołtarzy, tym więcej jej się wygeneruje

Warto dodać że każdy kolejny ołtarz daje coraz mniej rud i z każdym rozwalonym ołtarzem jest szansa na zasadzenie w świecie nowego Crimsona / Corrupta. Więc nie ma co przesadzać, 9-12 altarów to jest maksimum w przeciwnym razie skończysz w świecie 50% corrupt 30% hallow
Opublikowano

Sądząc po biżuterii i ilości obrony, to ty nie masz przypadkiem exper moda? Jeśli tak, to nie dziwne że masz ze wszystkim problemy. Hardmode na początku kładzie wszystkich na kolana, a w połączeniu z expert mode jest piekielnie trudno.

Walkę z bossami na razie odłóż na bok i zajmij się rudami. Musisz wydobywać je w tej kolejności Cobalt/Palladium > Mythril/Orichalcum > Titanium/Adamantite ( są 2 rodzaje, świat generuje je losowo, im więcej rozwalisz ołtarzy, tym więcej jej się wygeneruje ). Im niżej, tym cenniejsza ruda. Żeby zrobić to szybko, polecam ci Spelunker Potion, która pokazuje ci lokalizacje rud. Po zrobieniu ekwipunku z najlepszej rudy, bierz się za destroyera :)

Nie, nie mam expert moda. Z początku grałem na expercie, Jak zaczynałem grać , ale to z niewiedzy i tylko żeby "wyfarmić" trochę itemów / golda, rud bijąc eye of cthulhu i te słabsze itemsy na korupcji ( http://prntscr.com/9nfjyj ). Ale jeśli chodzi o całą resztę gram na normalu, bo na expercie już queen bee nie byłem w stanie uwalić czy poradzić sobie z innymi bossami. 

http://prntscr.com/9nfigb

Ubiłem na tym świecie Wall Of Flesha, no i zaaplikował się hard mode ( jak ktoś nigdy nie grał w takie rzeczy to wiesz ;p ) . 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

@Hinar @Sinlay @Emo2 jaką zbroję zrobić / wybrać ?? Męczyłem się z golemem , planterą ( porażka... ) , nazbierałem trochę dziadostwa, i mam turtle, i beetle amor zrobione ( jeszcze chlorophyte czy pies ją zwał , leży już na manekinie ) . I zastanawiam się teraz jakiej używać dalej. Beetle mam kombinację z shellem, w sumie daje mi to 84 defa ale ciut mniejsze dmg na całości... Na obecnym etapie na jakim jestem jakiej używać ?? Która będzie lepsza jeśli chodzi o melee dmg, czyli yoya, miecze itp?? 

7812818616.png

Opublikowano

Na tym etapie są tylko 3 rodzaje zbroi godnych uwagi. Beetle ( największa ilość obrony ) Shroomite ( jeśli używasz broni do walki na dystans ) Spectre ( jeśli używasz magicznych broni ). W twoim przypadku używaj beetle, ale zrób sobie na wszelki wypadek jeszcze te 2 typy. Teraz czeka cię najtrudniejszy etap gry i z yoyo może ci być ciężko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...