Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Czy zarzucicie mi jakimiś pomysłami na napisanie MiniGame?

Minetkm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Ostatnio nudzę się i mam ochotę na napisanie pluginu mini-game. Problem  w tym, że żadnych pomysłów nie mam. Macie jakieś pomysły?

Opublikowano

@Minetkm Proponuję, żebyś zrobił, że będzie kilka wież, i zamek. Będzie można się poruszać TYLKO pomiędzy wieżami. Ogółem będzie to polegało, że będą dwie drużyny, po kilka/kilkanaście osób i będą się do siebie strzelać łukami.

Na ich broniach (łuki) będzie enchant na nieskończoność 1 oraz niezniszczalność 3 (nie musisz tak robić, ale byłoby lepiej), a zbroje będą mieli zwykłe skórzane z niezniszczalnością 3 (lub też bez). Dodatkowo będzie sklep, w którym gracze do swoich łuków będą mogli kupić sobie np. moc 1 itd. Myślę, że ten pomysł wypali.
Pomyślałem, żeby Ci też podać propozycję nazw dla tej gierki:

BowWar

BowArmy

ShootersGame

BowGame

Opublikowano

A Ja myślę że mógł byś zrobić takie BuildBattle z h*****.ne*. Gracze dostają nie za duże pole do gry. Przed rozpoczęciem wyświetla się temat, i gracze zaczynają budować. Po upływie tych 5 minut wszystkich graczy i gracze nawzajem siebie oceniając klikając np. w czerwoną wełnę czyli brzydkie a zielone albo jakieś inny to np. Super i każda wełna ma powiedzmy swoją liczbę i po upływie czasu na głosowanie punkty się sumują i tak wszyscy gracze są oceniani i ten który będzie miał najwięcej punktów wygrywa. Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz ;)

Opublikowano

Zrób jakieś bitwy kowbojów z indianami :D przy odpowiedniej mapie klimat jest mega, sam tworzylem cos takiego i przy 50% mi się znudzilo, chętnie bym coś takiego ujrzalo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...