Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OTS Postapokalipsa

TheBonZi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam pytanie do was graczy Tibi, czy znacie może jakiś OTS o tematyce post apokaliptycznej?

Czy jest taki serwer który już działa lub jak jakaś ekipa która tworzy taki serwer?

Chciał bym się też dowiedzieć czy jest zainteresowanie na taką tematykę, jak myślicie dobrze zrobiony ots w klimatach fallouta ma szansę przyciągnąć graczy? 

Pozdrawiam i zachęcam do rozmowy na ten temat.

Opublikowano

Nigdy się nie spotkałem z podobnym serwerem, ani o takim nie słyszałem.

Co do zainteresowania. Myślę, że taki OTS z innej beczki mógłby przyciągnąć graczy. Też zależy jak to miałoby wszystko wyglądać.

Masz jakąś wizję na taki ot?

Opublikowano

Ja kiedyś bardzo dawno słyszałem o jakimś projekcie ots, nawet znalazłem jakiś filmik.

Pomysł jakiś tam mam ale żeby go zrealizować trzeba by było troszkę zapaleńców.

Na razie chciał bym się dowiedzieć co gracze myślą o takich serwerach :D

Opublikowano

teoretycznie ciekawy pomysł i możliwe ze coś by wypaliło ale do tego potrzebujesz grafikow + dobrze rozplanować cały przebieg gry

weź pod uwagę ze tibia to gra targetowa i ciężko będzie zrobić jakieś ciekawe strzelanie z broni palnych

używając otclienta (ale to musiał byś mieć kogoś ogarniętego w c++) mógłbyś coś stworzyc

Opublikowano

Myślę ,że taki server by był do kitu bo wiesz . Pistolety zabijaj na hita jak sie strzeli w glowe wiec taki balans na pistolety byś miał i to po chuju a po drugie jeżeli ktoś se w coś takiego chce zagrać to pobiera dayz deadz czy inne gowno i gra nawet untruned wiec mysle ze takie cos by było dla ludzi ktorzy maja slaby komputer a lubia survival czy nawet tego fallouta . Ja mam średni komputer . mnie to jakoś nie przyciąga szczerze mówiąc za pomysł jest -  . Już bardziej by ludzi nakręciło zrobienie ots OnePiece, Bleach lub Nawet podrobe MuOnline czy Metina2 ja nawet w tibi moge zrobic margonem bo grafiki posiadam xD  . Jezeli chcesz sie bawic w to co o czym myslisz to zycze ci powodzenia bo to bedzie trudne wszystko do z balansowania. Nawet glupie leczenie bedzie trzeba zrobic a nie sadze by z 1000 takich rzeczy az chcialo ci sie robic skoro z criticalem na headshot mialbys problem. To na tyle he . Jezeli na prade cie cos takiego kreci to Powodzonka :P

Opublikowano

Dziękuję za wasze odpowiedzi.

Może tak spojrzeć troszkę szerzej na post apokalipsę, to nie musi być koniec świata po wybuchu bomby jak w metro 2034 lub falloutach itp.

Jak by tak połączyć czasy średniowiecza w wielką epidemią? Co by się stało największe miasta średniowiecza najszybciej poddały by się epidemii, przetrwały by tylko najbogatsze miasta, niewielkie miasteczka, wsie...

Pojawiło by się masę szabrowników którzy chcieli by zarobić na panującym wszędzie chaosie... i tak dalej i tak dalej

Jestem świadomy że taki projekt jest bardzo trudny, to nie był by ots którego stawia się na mc żeby zarobić sobie na sms shopie.

Sam na pewno nie podejmę się takiego projektu potrzebował bym do tego z 5 osób.

Czekam na jeszcze więcej waszych opinij, porad, może macie już jakieś doświadczenia z takimi projektami? 

Opublikowano

@rafaeru

Dziękuje za podesłanie dobrego poradnika, ale takie rzezy ogarniam. Bardzo fajny poradnik na pewno przyda się innym użytkownikom.

Czemu uważasz, że post apokalipsa nie pasuje to średniowiecza? Czemu nie łamać kanonów i tworzyć coś nowego. Myślę, że właśnie w taki sposób powstają najciekawsze projekty.

Opublikowano

no w sumie to nie wiem czemu nie pasuje, lubię customowe projekty otsów.

Jak masz na to dobry pomysł i fabułę + odpowiedni balans to i średniowiecze się nadaje.

Myślę ,że taki server by był do kitu bo wiesz . Pistolety zabijaj na hita jak sie strzeli w glowe wiec taki balans na pistolety byś miał i to po chuju a po drugie jeżeli ktoś se w coś takiego chce zagrać to pobiera dayz deadz czy inne gowno i gra nawet untruned wiec mysle ze takie cos by było dla ludzi ktorzy maja slaby komputer a lubia survival czy nawet tego fallouta . Ja mam średni komputer . mnie to jakoś nie przyciąga szczerze mówiąc za pomysł jest -  . Już bardziej by ludzi nakręciło zrobienie ots OnePiece, Bleach lub Nawet podrobe MuOnline czy Metina2 ja nawet w tibi moge zrobic margonem bo grafiki posiadam xD  . Jezeli chcesz sie bawic w to co o czym myslisz to zycze ci powodzenia bo to bedzie trudne wszystko do z balansowania. Nawet glupie leczenie bedzie trzeba zrobic a nie sadze by z 1000 takich rzeczy az chcialo ci sie robic skoro z criticalem na headshot mialbys problem. To na tyle he . Jezeli na prade cie cos takiego kreci to Powodzonka :P

Tibia się własnie do tego nadaje, zobacz czasy tibi 7.4 gdzie mało kto miał aola i ludzie sie pkowali żeby zloocić coś z kogoś (podobnie jak w tych postapokaliptycznych grach typy DayZ).

Opublikowano

@rafaeru

Właśnie dla tego myślę, że Tibia do takiego projektu nadaje się idealnie, stary system pvp był bardzo "brutalny", gdyby tylko wrócić do tych czasów.

Tylko jesteś świadomy żeby taki projekt pociągnąć trzeba by było zgranej ekipy która uwierzyła by w sukces takiego ots i przede wszystkim widziała by sens takiego projektu.

Moim zdaniem gracze są już znudzeni tymi wszystkimi ots anime które są oblegane z powodu nostalgii do danych anime.

Jeśli się mylę proszę o dyskusję na ten temat ;D

Opublikowano

No akurat anime ots wydaje mi się ze zostały popularne ponieważ były gry na gameboya a sprity z tych gier nadają się idealnie, dodatkowo fizyka gry nie wiele się rożni (gameboy i tibia)

Ciężko będzie ci teraz znaleźć osoby do takiego projektu bo tibia już upada i nie wiele osób się tym interesuje.

Opublikowano

@rafaeru

No właśnie wracamy do mojego głównego pytania czy to ma sens, czy znają się osoby który chciały by coś takiego stworzyć i gracze.

Tibia niestety odchodzi już w zapomnienie, coraz mniej graczy, coraz słabsze community... 

Opublikowano

ciężko powiedzieć, jeśli poszedł byś w stronę otclienta to by nawet mogło nie przypominać tibi ponieważ wtedy już nie ma żadnych ograniczeń i mógłbyś celować nawet w osoby które na oczy nie widziały Tibi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...