Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dobry ?

DiabloXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zły dział.

Najlepiej zacznij od odpowiedzi na pytania:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Podaj jeszcze czy części mają być nowe, czy mogą być używane.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Zły dział.

Najlepiej zacznij od odpowiedzi na pytania:

Podaj jeszcze czy części mają być nowe, czy mogą być używane.

Po co ? Chciałem sie zpaytać czy dobry jest. Jak widać budżet to 1300 zł ale pewnie bedzie do 1500

Opublikowano

Komputer bez dedykowanej grafiki lepiej postawić na APU i wysoko taktowanych pamięciach w dual-channelu, wydajniej będzie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Komputer bez dedykowanej grafiki lepiej postawić na APU i wysoko taktowanych pamięciach w dual-channelu, wydajniej będzie.

Jak pisze w plycie głównej 1600 mhz w ram to bedzie normalnie na tym dzialac 2100 mhz ram ? A i mam zamiar 1-2 miesiace od zakupu zakupic karte za 400 zł (mierzyłem w radeon r7 260x)

Opublikowano

Jak pisze w plycie głównej 1600 mhz w ram to bedzie normalnie na tym dzialac 2100 mhz ram ? A i mam zamiar 1-2 miesiace od zakupu zakupic karte za 400 zł (mierzyłem w radeon r7 260x)

To czekaj z calym komputerem jak mozesz, swoja droga, jak juz chcesz grac na komputerze chwile bez karty w cs i lola to ok, nie ma problemu (tzn super wydajnosci nie bedzie, ale dalo sie grac bedzie) to i3 4170 + plyta na h81. Plyta, ktora wybrales do pentiuma jest glupota, tzn nie jest zla, ale do pentiuma Ci sie nie oplacala, lepiej kupic juz sobie to i3. (ta i3 ma lepsza integre, niestety zeby miec chociaz 4600 to trzeba duzo dolozyc, a taktowania nizsze cpu wiec nie warto)

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...