Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freezy w grze mały ping dosyć dużo fps

Noresta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam mam nie lada problem, chodzi o freezy w grze (ściny co parę sekund na 1-2 sekundy) teleporty itp. Przykładowo zabijam miniona a golda dostaję po tych 2 sekundach. Próbowałem już chyba wszystkiego, zrobiłem nawet formata nadal nic. Problem mam od dobrego miesiąca. W grze maksymalnie mam 60 pingu a fps wahają się w granicy 150-180. Nigdy nie miałem takich problemów a miałem taki sam ping i fps. Wiecie co może na to pomóc? Gra jest dosyć uciążliwa na takich lagach.

Opublikowano

To jest wina Riotu.

A dokladniej ich serwerow.

Sam mam bardzo duzo fps + malo ping (0% loss) a nieraz freezuje mnie lub jak chce lasthitowac miniona to po 1-2 s dopiero uderza go itp..

A planują coś z tym zrobić? Masz tak za każdym meczem?

Opublikowano

Mialem ten sam problem. Da sie grac jedynie gdy masz 55 ms nie wiecej, gdy masz wiecej nie da sie efektywnie lastjitowac.

Recepta jest prosta

Uruchamiac gre przez wtfast

Nie dopuszczac rodziny do wifi ;)

u1lc.png
Opublikowano

A planują coś z tym zrobić? Masz tak za każdym meczem?

Była dosyć niedawno informacja od nich, że mają zrobić coś z serwerami, niestety nie powiem Ci kiedy dokładnie to było ale... mają coś z tym zrobić.

Osobiście uważam, że od momentu rozpoczęcia się sezonu nie będzie już takich problemów i zapewnią komfort gry.

Opublikowano

Mialem ten sam problem. Da sie grac jedynie gdy masz 55 ms nie wiecej, gdy masz wiecej nie da sie efektywnie lastjitowac.

Recepta jest prosta

Uruchamiac gre przez wtfast

Nie dopuszczac rodziny do wifi ;)

A ten wtfast jest darmowy? Potrzeba do tego jakieś specjalne konfiguracje? Inne urządzenia na wifi raczej nie przeszkadzają czy jest podłączonych ich 5 czy 0 i tak ping jest w granicy 40-60 download do 20mb a upload 10mb.

Opublikowano

A ten wtfast jest darmowy? Potrzeba do tego jakieś specjalne konfiguracje? Inne urządzenia na wifi raczej nie przeszkadzają czy jest podłączonych ich 5 czy 0 i tak ping jest w granicy 40-60 download do 20mb a upload 10mb.

WTFast jest płatny w tej chwili, ale ma jakiegoś darmowego triala... Mi np. ten program nie pomógł.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

WTFast jest płatny w tej chwili, ale ma jakiegoś darmowego triala... Mi np. ten program nie pomógł.

>B.

A co pomogło?

Opublikowano

A co pomogło?

Nic, dalej mam packet loss. Jedyny sposób rito to WTFast i śpiewka typu "to nie nasza wina, robimy wszystko co w naszej mocy".

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Nic, dalej mam packet loss. Jedyny sposób rito to WTFast i śpiewka typu "to nie nasza wina, robimy wszystko co w naszej mocy".

>B.

To jest trochę dziwne bo tylko na east mam takie freezy teraz gram na west i 0 lagów.

Opublikowano

To jest trochę dziwne bo tylko na east mam takie freezy teraz gram na west i 0 lagów.

Dlatego pytalem wcześniej 2 razy kto jest Twoim ISP :) Jak mi odpowiesz to dam Ci dokładniejsze info.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Dlatego pytalem wcześniej 2 razy kto jest Twoim ISP :) Jak mi odpowiesz to dam Ci dokładniejsze info.

>B.

Co to? Albo powiedz skąd mam to wziąć xD

Niech zgadne net z orange?

W sensie radiowy ale jak sprawdzam na speedtest to faktycznie napisane jest Orange Polska.

Opublikowano

Co to? Albo powiedz skąd mam to wziąć xD

W sensie radiowy ale jak sprawdzam na speedtest to faktycznie napisane jest Orange Polska.

W sensie chodziło mi o Internet Service Provider czyli dostawcę internetu. Skoro to Orange, to wszystko mamy jasne. Połączenie między Orange a serwerami EUNE biegnie przez serwery telia.net (jakaś dziwna serwerownia cholera wie gdzie) na której maszynach nasze pakiety (też mam internet z Orange) są zatrzymywane na 255ms i albo docierają do rito albo nie. Ich zdaniem to nie nasza wina, a ich, ale nic z tym nie zrobią bo nie... Podobno wiedzą w czym problem i próbują to naprawić, ale kiepsko im idzie od 4 miesięcy. Jedynym rozwiązaniem na stworzenie alterantywnej drogi jest użycie WTFast, który ma darmowego 14 dniowego triala po czym musisz kupić sobie pełną wersję. Spróbuj triala i decide yourself. 

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

W sensie chodziło mi o Internet Service Provider czyli dostawcę internetu. Skoro to Orange, to wszystko mamy jasne. Połączenie między Orange a serwerami EUNE biegnie przez serwery telia.net (jakaś dziwna serwerownia cholera wie gdzie) na której maszynach nasze pakiety (też mam internet z Orange) są zatrzymywane na 255ms i albo docierają do rito albo nie. Ich zdaniem to nie nasza wina, a ich, ale nic z tym nie zrobią bo nie... Podobno wiedzą w czym problem i próbują to naprawić, ale kiepsko im idzie od 4 miesięcy. Jedynym rozwiązaniem na stworzenie alterantywnej drogi jest użycie WTFast, który ma darmowego 14 dniowego triala po czym musisz kupić sobie pełną wersję. Spróbuj triala i decide yourself. 

>B.

Okej a jeszcze raz spytam pobieram tego wtfast, uruchamiam i to wszystko? Nie muszę mieć specjalnych konfiguracji?

Opublikowano

Okej a jeszcze raz spytam pobieram tego wtfast, uruchamiam i to wszystko? Nie muszę mieć specjalnych konfiguracji?

Niet. Wybierasz grę, dajesz start i powinno Ci pokazać statystyki sieci i jak WTFast pomógł. U mnie to nic nie dało, a nawet jak Tobie pomoże to czeka Cie kupno licencji.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Niet. Wybierasz grę, dajesz start i powinno Ci pokazać statystyki sieci i jak WTFast pomógł. U mnie to nic nie dało, a nawet jak Tobie pomoże to czeka Cie kupno licencji.

>B.

Nowy e-mail, nowe konto i ciągnie kolejny miesiąc za darmo. So hard m8 xD

Opublikowano

Nowy e-mail, nowe konto i ciągnie kolejny miesiąc za darmo. So hard m8 xD

Well nowe konto co 14 dni trzeba, a nie co miesiąc :P

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Well nowe konto co 14 dni trzeba, a nie co miesiąc :P

>B.

Mi tam zawsze wrzucało miesiąc darmowego :D

Opublikowano

Mi tam zawsze wrzucało miesiąc darmowego :D

Ale ostatnio zmienili politykę i są tylko 2 tygodnie bo program stał się w pełni płatny :)

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Ale ostatnio zmienili politykę i są tylko 2 tygodnie bo program stał się w pełni płatny :)

>B.

No to tak czy inaczej można cisnąć za free :3

Opublikowano

Hmm no widzisz a ja mam internet 150mb/s od cyfrowego polsatu 34 pingu w grze oraz 300fps i mam to samo :D Próbowałem chyba wszystkiego od programów do zmian modemu czy zmieniania ustawień mojej sieci,kanałów itp. Mam to już przez tak długi okres że się do tego przyzwyczaiłem najgorzej tylko jak się freezuje co 30 sek jakieś 4 razy bo zazwyczaj spotyka mnie to w kluczowych momentach. Rozumiem że u cb występuje tak cały czas ? Polecam skonsultować się z dostawcą i poprosić go (jeśli mieszkasz w bloku) przestawić twoją sieć na kanał w ktorym jest najmniej sieci. Co to te kanały ? W blokach jest taki system że jest tworzona sieć np. z 10 podslotami a do każdego z nich może być przypisana nieograniczona ilość sieci poszczególnych mieszkańców.Przykładowo twoj net jest w slocie 5 w ktorym jest jeszcze 15 innych ludzi więc slot jest już obciążony u mnie było 20 a zmieniłem na slot w ktorym było 3 i widać efekt u mnie akurat lekki bo mam szybki net lecz jeśli masz słaby powinno dać rezultaty.

Opublikowano

Hmm no widzisz a ja mam internet 150mb/s od cyfrowego polsatu 34 pingu w grze oraz 300fps i mam to samo :D Próbowałem chyba wszystkiego od programów do zmian modemu czy zmieniania ustawień mojej sieci,kanałów itp. Mam to już przez tak długi okres że się do tego przyzwyczaiłem najgorzej tylko jak się freezuje co 30 sek jakieś 4 razy bo zazwyczaj spotyka mnie to w kluczowych momentach. Rozumiem że u cb występuje tak cały czas ? Polecam skonsultować się z dostawcą i poprosić go (jeśli mieszkasz w bloku) przestawić twoją sieć na kanał w ktorym jest najmniej sieci. Co to te kanały ? W blokach jest taki system że jest tworzona sieć np. z 10 podslotami a do każdego z nich może być przypisana nieograniczona ilość sieci poszczególnych mieszkańców.Przykładowo twoj net jest w slocie 5 w ktorym jest jeszcze 15 innych ludzi więc slot jest już obciążony u mnie było 20 a zmieniłem na slot w ktorym było 3 i widać efekt u mnie akurat lekki bo mam szybki net lecz jeśli masz słaby powinno dać rezultaty.

WTFast pomógł, chyba trzeba wykupić suba :D

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...