Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonać rodziców na kupno nowego komputera

Biadeq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego zapamiętaj, rodzina jest najważniejsza ! Kiedyś sobie zarobisz i komputer kupisz. Rodziny kupić nie można.

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

Sam se zapracuj. Mama nie będzie Cie wiecznie utrzymywać. Ja nauczyłem się samodzielności już w bardzo młodym wieku, bo w gimnazjum. Pracowałem sobie u wujka w zakładzie oraz w sezonie jeździłem na owoce, bo moi rodzice mieli ogromne wydatki m.in opłacanie studiów rodzeństwa i rehabilitacja innego członka rodziny. Sam do czegoś doszedłem. Od 3 lat składałem udało mi się uzbierać kasę na Mercedesa W124 E250, którego sobie kupiłem. Rodzice jedynie zapłacili za kwitek do Niemiec :)

Tak więc daj matce odetchnąć i sam zacznij o siebie dbać. 

Opublikowano

Wiesz jak ja przekonałem swoich rodziców? Poszedłem do pracy, zarobiłem swoje 2 kafle, powiedziałem tacie żeby mi zamówił komputer a ja mu oddam pieniądze jak dostane wypłate. Komputer miałem 2 dni później :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Proponuję skończyć się użalać nad sobą i zamiast siedzieć, mając 14 lat 24/7 przy komputerze wziąć się za naukę, bo z gimbazy nie wyjdziesz. 

I bardzo dobrze, że Ci rodzicielka pcka kupić nie chce. Są ważniejsze wydatki w życiu niż komputer. 

Opublikowano

W Twoim wieku to sprzedawałem swój sprzęty (telefon, PSP, konta w grach i wszystkie zbędne rzeczy) by kupić sobie motorower o którym marzyłem.

Uzbierałem sobie odpowiednią kwotę, a rodzice mi po prostu dołożyli mniejszą część. Nie narażałem nigdy rodziców na tak wielkie wydatki.

Sprzedaj coś, spróbuj gdzieś dorobić, odkładaj z kieszonkowego jeśli masz. Nic w życiu nie przychodzi od tak.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Chłopie, zamiast p******** o przekonaniu polecam Ci idź do roboty masz już 14 lat,  więc na pewno gdzieś się chwycisz.

Twoja mama pewnie ciężko pracuje, haruje jak wół byś miał co do gardła wsadzić, byś miał dom, byś miał się w co ubrać a tobie potrzebny  komputer za 3 tys byś mógł odpalać jakieś nowe chujstwa na najwyższych detalach.

Kiedyś jak byłem w gimbazie to wkurwiony byłem bo mój tata miał hajs ale nie chciał dać, a wiesz co teraz myślę??

Dobrze zrobił, od 16 roku życia pracuje do chwili obecnej, na nic Mi nie brakuje czy zabrać dziewczyne gdzieś, kupić ciuszki itd

Dzięki temu w przyszłości mam taką nadzieję bede miał łatwiej w życiu a z czasem i Ty to może zrozumiesz i docenisz Swoich rodziców.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jak można poważnie odpisywać na temat który jest prowokacją?

Aż ciężko uwierzyć, że jest 2k16 a ludzie dalej łapią takie prowa.

Autor nie odpisał od tygodnia, także nie ma zbyt bardzo co się udzielać w tym temacie..

"top" "offwarn"

"Pracuj, bo z pustego to i salomon nie naleje"

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Powiedz im, że jak ci kupią pc to za rok bedziesz im daw

Proponuję skończyć się użalać nad sobą i zamiast siedzieć, mając 14 lat 24/7 przy komputerze wziąć się za naukę, bo z gimbazy nie wyjdziesz. 

I bardzo dobrze, że Ci rodzicielka pcka kupić nie chce. Są ważniejsze wydatki w życiu niż komputer. 

Halo panno, co to za ważniejsze rzeczy co? np siedzenie na gg/ fejsbukach i innych..  :v  :lenny:

Co do tematu, sam sobie zarób na pc a nie biedną matkę chcesz jeszcze obciążać na jakieś koszta..

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Praca, praca i jeszcze raz praca. Nie ma nic za darmo. Jak mogłaby kupić Ci komputer za 3 tysiące skoro mało zarabia? Są inne priorytety. Dla niej najważniejsze jest wykarmienie rodziny i zapewnienie dachu nad głową i chwała jej za to. Poszukaj jakiejś pracy dorywczej przy ulotkach, cokolwiek. Ja swój pierwszy komputer dostałem na komunię, następny dostałem na swoją osiemnastkę. Wiesz, jakie to było utrapienie korzystać po kilku latach z tego syfu? Ale siedziałem cicho bo wiedziałem, że nowy sprzęt sporo kosztuje i rodziców na takie coś nie stać. Jednakże po wielu latach spaliła się w końcu płyta główna to postanowiłem z ojcem pogadać. Za miesiąc miałem mieć 18 urodziny i chciał mi kupić coś porządnego no to się dogadaliśmy. Ja wziąłem swoje oszczędności, on mi dołożył 2 tysiące no i mam nowy komputer.  Podsumowując, nie ma nic za darmo. Oszczędzaj pieniądze. Wydawaj mniej na czipsy, colę i inne duperele, zaproponuj mamie że przejmiesz część jej obowiązków, załatw jakąś robotę przy ulotkach czy czymś innym i za jakiś czas zarobisz na niego. Tyle w temacie :)

Opublikowano

Mistrzu po co ci komputer ja to bym wolal na twoim miejscu jakis karnecik na silownie albo jakies sztuki walki a nie przed kompem siedziec non stop jak jakis placek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...