Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonać rodziców na kupno nowego komputera

Biadeq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, mam na imie Damian mam 14 Lat i chce miec nowy komputer... problem jest w tym ze moja matka troche malo zarabia a komp ktory chce kopic kosztuje 3kafle , ale ma GTX 970 procek intel i7, 8gb ram dysk SSD 1TB wiec... ale ona sie kurcze nie zna ;( i mowi ze poco ci taki za 3 kafle jak mozesz kupic za 1 tysiac ;((

SORY ZE TEN TEMAT PISZE TU ALE NIE WIEM GDZI ETO NAPISAC

Opublikowano

siema, mam na imie Damian mam 14 Lat i chce miec nowy komputer... problem jest w tym ze moja matka troche malo zarabia a komp ktory chce kopic kosztuje 3kafle , ale ma GTX 970 procek intel i7, 8gb ram dysk SSD 1TB wiec... ale ona sie kurcze nie zna ;( i mowi ze poco ci taki za 3 kafle jak mozesz kupic za 1 tysiac ;((

SORY ZE TEN TEMAT PISZE TU ALE NIE WIEM GDZI ETO NAPISAC

Po prostu twojej mamy nie stać na nowego PC. Są rzeczy ważniejsze niż komputer..

­

Cześć
­

Opublikowano

smarku idz i zarób.. pewnie nie masz ojca i musi sama sobie radzić.. a tobie się zachciało komputera a ona na chleb nie ma ;x

Opublikowano

Jak ją niby masz przekonać? Powiesz jej żeby nie jadła nic przez kilka miesięcy, bo synkowi się zachciało nowego komputera? A może przekonasz ją by zatrudniła się dodatkowo na drugi etat? Na pewno poświęci się byś mógł mieć swój wymarzony komputerek.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

No jak nie zarabia za dużo to nie przekona,zamiast tego zrozumieć to nie wyżalaj sie na forum tylko to zrozum,chcesz sie przed kolegami pochwalić komputerem czy co? Bo nie rozumiem.

79160594027661829163.png

Opublikowano

Jesteś jeszcze za młody by pewne rzeczy zrozumieć, z pustego i Salomon nie naleje, jak nie ma, ciesz się, że masz w ogóle jakiś sprzęt.

Na twoim miejscu ja bym się zaczął zastanawiać, czy nie dojdzie do takiej sytuacji, że przyciśnie was taka bieda, że Twoja mama będzie musiała sprzedać Twój obecny sprzęt.

Na Twoim miejscu bym po prostu odkładał z kieszonkowego, a jak podrośniesz to do roboty. Niedługo wiosna, możesz popytać sąsiadów, czy nie chcieliby kogoś do pomocy na wiosnę przy porządkach wiosennych (zrzut węgla, malowanie płotu itp), a jeśli już udałoby Ci się coś dorobić, to w pierwszej kolejności hajs do domowego budżetu, a nie na bzdury.

Kupisz teraz kompa za 3k bo ma jakieś tam PRO parametry, a za dwa lata będzie to s**t.

arijh2.jpg

Uczeń
Opublikowano

3000 komp gtx 970 i7 i ssd 1TB? to fajne tam ceny masz, tez chce takie
chyba ci sie cos pomylilo, jak mama nie ma kasy na kompa to sam zarob

Opublikowano

Nienawidzę takich szczeniaków jak ty.

Popytaj sąsiadów czy możesz im umyć okna za jakieś drobne, mój sąsiad tak dorabia sobie.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Za 1,5 tys mozesz miec kompa na którym zagrasz w (prawie wszystko  miare płynnie,lecz to troche nie opłacalne} więc ma rację,że nie musisz wydawać 3 kafli na kompa jeżeli jej na dodatek nie stać.

Opublikowano

Jak w twoim wieku chcialem sobie kupic nowe buty, to ojciec mi zalatwil robote na wakacje. Polecam, poniewaz pracujac sam na swoje, uswiadomisz sobie, ze pieniadze z nieba nie leca. Jesli bardzo zalezy ci na komputerze, to mozesz podac matke do sadu o alimenty.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

"chce miec nowy komputer... problem jest w tym ze moja matka troche malo zarabia" sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Nie próbuj jej przekonywać. Wykaż się inicjatywą i zaskocz ją pokazując, że sam też potrafisz. Poszukaj sobie czegoś, odkładaj, a w końcu się uzbiera.

Opublikowano

Po co ci taki komputer xD? skoro ty pewnie tylko w metina grasz wnioskuje to po twoich postach :D idz do roboty teraz moze snieg spadnie to bedziesz odśnieżał płac ludzia za hajsy a jak to bedzie za malo zawsze możesz zlom kraść i go potem sprzedawac :D albo tez powiedz mamie zeby ci dawala co miesiać 100 zl az wkoncu uzbierasz na kompa.Mozesz ja tez zaprosic do pokoju i powiedzieć mame paczaj pake wyjdziemy 1k na plusie deal with it mame xD? jok kupisz mi tom poke to bedo pro gejmerom odpalasz jej streama pashy i powiedz zeby patrzyla przez 30 min na donejty heheszhky :D

Po prostu twojej mamy nie stać na nowego PC. Są rzeczy ważniejsze niż komputer..

­

W tych czasach komputer to podstawa :)

Kupisz teraz kompa za 3k bo ma jakieś tam PRO parametry, a za dwa lata będzie to s**t

czy ty twierdzisz ze za dwa lata i7 bedzie gownem xD? a no tak bo za dwa lata AMD wydaje proca gamingowego ktory bedzie mial 50 rdzeniuf 

n3u1uh.jpg

Opublikowano

A co jeśli CI powiem że bez nowego kompa też da się żyć?

W ogóle po co Ci nowy komp skoro i tak cały dzień gameplaye będziesz oglądał? (sugeruję się Twoim rocznikiem)

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Po co ci taki komputer xD? skoro ty pewnie tylko w metina grasz wnioskuje to po twoich postach :D idz do roboty teraz moze snieg spadnie to bedziesz odśnieżał płac ludzia za hajsy a jak to bedzie za malo zawsze możesz zlom kraść i go potem sprzedawac :D albo tez powiedz mamie zeby ci dawala co miesiać 100 zl az wkoncu uzbierasz na kompa.Mozesz ja tez zaprosic do pokoju i powiedzieć mame paczaj pake wyjdziemy 1k na plusie deal with it mame xD? jok kupisz mi tom poke to bedo pro gejmerom odpalasz jej streama pashy i powiedz zeby patrzyla przez 30 min na donejty heheszhky :D

W tych czasach komputer to podstawa :)

czy ty twierdzisz ze za dwa lata i7 bedzie gownem xD? a no tak bo za dwa lata AMD wydaje proca gamingowego ktory bedzie mial 50 rdzeniuf 

n3u1uh.jpg

Chyba w ogóle nie zrozumiałeś co miałem na myśli...

arijh2.jpg

Opublikowano

Ziomek jesli twoja mama miała by możliwość na pewno  kupiła by ci kompa  ale skoro musisz ją namawiać to musisz wiedzieć że jej po prostu nie stać chyba ciesz się że jesteś ubrany masz co jeść komputer cię nie wyżywi i nie ubierze pozdrawiam..

Opublikowano

Jak by mama chciała kupić to by kupiła ale nie chce bo mało zarabia, więc raczej ją nie przekonasz. 

wobRsKW.jpg

Opublikowano

Pytanie powinno brzmieć - Jak przestać myśleć o zakupie nowego komputera? albo Jak wyrzucić synowi z głowy kupno nowego komputera?

I widzę że się zna, bo za 1000zł też możesz kupić komputer, używany ale z takimi samymi parametrami.

Zamiast zadawać takie pytania - Lepiej zadałbyś pytanie jak sobie na niego zapracować - A może zasłużyć?

Możesz też przejść na dietę kamienną i jeść kamienie - a matka nich Ci odkłada te pieniądze z żywności.

Opublikowano

Po co poruszać ten temat. Chłopak myśli, że komputer za 3 kafle jest najważniejszy w życiu. Jedyne, co możesz zrobić to dołożyć się ze swoich funduszy ;>

Opublikowano

No tutaj widzę wypowiadają się sami ludzie sukcesu co od urodzenia wszystko co mają zawdzięczają tylko i wyłącznie sobie i poganiają 14 latka żeby poszedł do roboty... a to, że chłopak chce mieć lepszy komputer to już w ogóle grzech.  Kolego nie ma co owijać w bawełnę. Jeżeli mama faktycznie nie może pozwolić sobie na zakup tego sprzętu to musisz to uszanować i wziąć też pod uwagę, że rata za komputer to nie jedyny wydatek. Jedzenie, czynsz, różne inne niespodziewane wydatki. Popytaj mamy ile zarabia i ile musi wydawać na codzienne życie a łatwiej będzie Ci zrozumieć dlaczego nie może sobie pozwolić na zakup komputera.

Cyrk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...